Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
I samband med Valborg och 1 maj kommer vi att stänga p.g.a. ombyggnad i butiken. Vi stänger 30/4 och hoppas kunna öppna igen veckan därpå, måndag 5/5 om allt går enligt planerna.
Vår sista öppetdag är 29 april, då vi har öppet kl 11-19, passa på att ladda upp med garn inför helgen, Valborg brukar ju kunna bjuda på varierad väderlek :)
  
Håll gärna koll på vår hemsida eller Facebooksida för att hålla dig uppdaterad om när vi slår upp dörrarna igen till en ny, större butikslokal! Du kan även ringa och lyssna av på vår telefonsvarare för att kolla öppettiderna.
 
Vi har redan fått ett nytt fint lager som kommer att ha plats för mycket garn. Nästa steg är nu att riva en del av väggen in till grannlokalen, och sen kommer det att bli betydligt mer svängrum i butiken och så småningom plats för många spännande garnnyheter!
 
 
 
  
Sista chansen att anmäla sig!
Stickhelg på Ekerö 17-18 maj - med fokus på spetsstickning
Vår kollega Malin arrangerar en hel helg i spetsstickningens tecken, med vår andra kollega Ivar Asplund som kursledare :) Det blir en helg med god mat, trevligt sällskap och massor med stickning i vacker miljö...
  
  
Läs mer om arrangemanget och hur du anmäler dig, senast 25/4 , på bloggen Lena & Malin stickar:
http://lenaomalinstickar.blogspot.se/search/label/Stickhelg%20p%C3%A5%20Eker%C3%B6
 
  
Ny vårskyltning!
Lagom till påsk skyltade vi om med lite härliga vårfärger. Den gladrandiga filten på golvet är stickad i Strikkebogens Pimabomull efter deras beskrivning, på danska. Likaså den randiga barntröjan är gjord i Pimabomull, där har vi mönster på svenska. Den vita tröjan är stickad i Cotton Silk med ränder i den tunnare Allino och den rosa sjalen är stickad i Allino och randad med det handknutna garnet Alp Natural. Koftan i turkost är också stickad i Alp Natural, efter en dansk beskrivning. Vårt fina påskris med körsbärsblom är pyntat med mininystan i Järbos Minibomull och Miniull.
 
 
Ny leverans med Manos Silk Blend
Vi har fått en sändning med massor av vackra färger i härliga Manos Silk blend, både den lite tjockare DK och den tunnare Fino. Garnet är handfärgat av ett kvinnokooperativ i Uruguay och består av 70% merinoull och 30% silke. 50 gr kostar 99 kr. Som en dröm att sticka med!
 
 
Några nya beskrivningar till Manos Silk Blend DK har vi också fått in. De säljs tillsammans med garnet för 25 kr styck och är på svenska.
 
 
 
Glasströja i Cascade Casablanca
Jag har stickat en "glasströja" till min yngsta dotter! Jag tänker på den där gamla isglassen X15 från GB. Garnet är Casablanca från Cascade Yarns och beskrivningen är från Järbo och finns här:
http://media.jarbo.se/patterns/pdf/91304_low.pdf

Det var en rolig och enkel stickning. Tröjan stickas på tvären från ärm till ärm. Till storlek 5-6 år gick det åt knappt 3 härvor och de kostar 149 kr styck.
Casablanca finns i flera fina färger:
 
Söndag 11 maj kl 14-16 har du chansen att sticka eller virka tillsammans med likasinnade och samtidigt njuta av gott fika. Kristinehovs Malmgård ligger vid Hornstull, nära Högalidskyrkan och adressen är Kristinehovsgatan 2.
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
måndag kl 11-18
tisdag kl 11-19
ons, tors, fre kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!