Westerlo - juli/augustus 2017
Jaargang 7 - nummer 7
 
 
  Inhoud 
 
 
Openluchtfilm: La La Land

 
Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door, rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub.
 
Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?
 
La La Land behaalde een recordaantal Oscarnominaties, waarvan er nét geen zeven werden verzilverd. Een moderne variant op de klassieke Hollywoodmusical en een ode aan iedereen die durft te dromen.
 
donderdag 13 juli om 22 uur
op het voorplein van het Gemeentehuis
in het kader van het
Tapasfestival De Merode
 
 
 
 
de officiële trailer
 
 
Openluchtfilm: De Premier

 
De Belgische eerste minister (Koen De Bouw) is op weg naar een belangrijke vergadering, wanneer hij door een gewapende bende wordt ontvoerd. Hij verneemt dat niet alleen hij, maar ook zijn vrouw en kinderen gevangen worden gehouden. De premier krijgt zijn gezin enkel terug, indien hij later die dag de Amerikaanse president, die op staatsbezoek is in België, vermoordt.
 
Een film vol actie, spanning en onverwachte plotwendingen van de hand van Erik Van Looy.
 
zaterdag 29 juli om 22 uur
in de tuin van Toerisme Westerlo
in het kader van Westerlo Bruist
 
 
 
een voorsmaakje
 
 
Bibkids: Neem eens een Fundel mee op vakantie!

 

Vakantie!
 
Op reis en onderweg zijn digitale prenten-en AVI-boeken een geweldige activiteit voor kinderen. Je kan de app heel eenvoudig op voorhand downloaden en dan heb je recht op zeven gratis boekjes (per jaar).
 
Eenmaal het boekje gedownload, kunnen kinderen het boekje ook offline beleven: lezen, educatieve spelletjes spelen, oefeningen oplossen en filmpjes bekijken.
 
Wedden dat het voortaan stilletjes op de achterbank is? ;-)
NIEUW!
 
Fundels introduceerde vorige week een nieuw genre prentenboeken (voor AVI 0 lezers). Die boekjes zijn bestemd voor kinderen in het derde kleuterklasje, die hun honger onvoldoende kunnen stillen met het luisteren en kijken naar het verhaaltje. Gezien ze zo in de ban zijn van letters willen ze zelf beginnen lezen. Het zijn dus boekjes voor échte letterfretters. Er worden ook 3 nieuwe spelletjes geïntroduceerd.
 
Om de boekjes te bekijken moet je wel even de app updaten, als je die al eerder geïnstalleerd had. Go!
 
 
 
 
Merodemuziekfestival Klankenstroom

 

Om al naar uit te kijken...
 
Het Merodemuziekfestival  Klankenstroom strijkt neer in Westerlo op zondag 1 oktober.
 
Van 10.30 tot 18 uur kan je je op verschillende onverwachte locaties laten verrassen door verschillende groepen en artiesten.
 
Er is yoga met live muziek in de Muziekakademie, barokmuziek in het Lokaal Dienstencentrum en de Kinderclub. Een collectief jonge geluidskunstenaars experimenteert in het centrum van Westerlo en in 't Riet, terwijl organist Ben Van Nespen de toetsen van het orgel in de Sint-Lambertuskerk aantikt met interventies. Leerlingen van de Muziekakademie knipogen dan weer naar de Franse componist Erik Satie, en het Ensemble - A brengt tot slot één van de mooiste cantates van Bach.
 
Info en tickets:
014 53 90 00 of www.westerlo.be
 
 
 
Wink@Westerlo: Ferdinand - Rita Goyens
 
 
Over alle tijdsgrenzen heen...
 
1515. Ferdinand, een arts die zich inzet voor de mensen uit de lagere kringen, neemt zijn intrek in het leegstaande huis van een terechtgestelde heks. Als hij op een avond aan het raam staat terwijl de kerkklokken elf uur slaan, verliest hij plots het bewustzijn.
Wanneer hij wakker wordt, is het huis weg en bevindt hij zich in 2015. Ferdinand beseft dat de kennis van 500 jaar plantenkunde hier zomaar voor het grijpen ligt. Marcel, een archivaris op rust, is zijn gids op deze zoektocht naar kennis en wordt een vriend voor het leven, over alle tijdsgrenzen heen.
 
Auteur Rita Goyens, inwoner van Westerlo: "Ik verloor mijn hart aan de Mechelse binnenstad. Tijdens de talrijke wandelingen langs de restanten van een rijke geschiedenis kwamen de personages en hun tijdgeest tot leven. Ze liepen naast mij op dezelfde wegen, en geloof me: hun verhaal laat niemand onberoerd!"
 

 
Wink@Westerlo: De vereniging van de stammen - Joren Elen
 
 
 
Joren (12) is een trouwe bezoeker van onze bib en leest al jaren met veel plezier de ene serie na de andere. Hij heeft zonet zijn 6de leerjaar in de Freinetschool beëindigd en koos ervoor om als meesterwerk een boek te schrijven.
 
Het verhaal waaraan hij sinds augustus 2016 met een ruwe schets gestart is, is écht iets van Joren en weerspiegelt mooi hoe hij de school ervaren heeft.
Hier kreeg hij immers de kans om zich te ontwikkelen, in alle openheid teksten te maken, kon hij zichzelf zijn. Ook thuis kreeg hij de mogelijkheid om zich met hart en ziel op zijn boek toe te leggen.
 
Al jaren is hij geboeid door stammen, symbolen en elementen die hun eigen kracht hebben. Het ontdekken van nieuwe werelden vindt hij super. Voor zijn eigen boek maakte hij trouwens een eigen kaart.
 
 
 
 
 
De vereniging van de stammen
 
De schoolvakantie begint en Tom gaat met zijn mama op zee voor een dolfijnentocht. Hij ontmoet een dolfijn die hem plots naar een andere wereld brengt.
Een wereld van verschillende stammen met hun eigen natuurelement en leiders.
 
Tom komt terecht in een spannend avontuur met Gigo, een konijn, en komt te weten waarvoor hij naar de andere wereld moest komen. Bij deze stammen leert Tom verschillende nieuwe vrienden kennen die hem helpen en zo ontdekt hij welk talent hij heeft.
 
 
 
 
Kelly's Tijdschriftentips
 
 
 
 
Scandinavische invloeden zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Met Scandinavian Living volg je de laatste trends op het gebied van Scandinavisch design, architectuur, interieur en lifestyle.
 
Het magazine vertegenwoordigt alles waar Scandinavië bekend om staat: het tijdloze design, de kwaliteit, handgemaakte voorwerpen, ambachten, eenvoud, duurzaamheid, natuurlijke materialen en esthetiek.
 
In elk nummer neem je een kijkje in de mooiste huizen en vind je de beste hotspots, portretten van ontwerpers, prachtige styling, eenvoudige DIY-projecten en recepten geïnspireerd door de keuken van ginder.
 
Het magazine verschijnt 6x per jaar.
De Scandinavische levensstijl op zijn best!
 
 
 
Home & Garden is een afwisselend buitentijdschrift vol bruikbare, creatieve tuinideeën. Het blad informeert, inspireert en intrigeert met nieuwtjes, ontwerpen en tips voor inrichting en styling.
 
Compleet met een eigentijdse en verzorgde presentatie, veelvoud aan stijlen en praktische ideeën voor tuin, terras, schuur en de buitenkant van het huis.
 
Home & Garden biedt 10x per jaar een kleurrijke bron van inspiratie voor iedereen die gelukkig wordt van bloemen en planten. Het is afwisselend, informatief en vooral inspirerend.

Tip: kijk ook in onze andere tuintijdschriften: Fence, Tuin op tafel, Tuinseizoen, Tuinhier magazine!
 
 

 
Net uit en al in je bib
  
 
   
 
een intervieuw met de auteur (Engels)
Paul Theroux’ geboortegrond Cape Cod – én een ongelukkig gezin met zeven kinderen dat heel erg lijkt op datgene waarin hij opgroeide – vormt het decor van zijn nieuwe roman Moederland.
 
Theroux richt zijn ogen en oren op een tolstojaanse familie waarin moeder de scepter zwaait. Voor de buitenwereld is ze het toonbeeld van vroomheid, nijverheid en vlijt. Voor haar echtgenoot en zeven kinderen is ze de egoïstische, kleinzielige alleenheerser over Moederland, de koningin die regeert met een succesvol verdeel-en-heersbeleid.
 
Terwijl de jaren voorbij sjokken, en moeder tot ieders verbijstering de 100 nadert, proberen de kinderen zich met wisselend succes aan haar wurggreep te ontworstelen.

Moederland is een scherp portret van het narcisme van een ouder – en hoe dit een gezin ten gronde dreigt te richten.
 
Andere blikvangers:
 
Heelmeester van Marcel Vaarmeijer is een hilarische en ontroerende roman over een tragikomisch doktersgezin, met littekens uit de oorlog, én met geheimen.
 
Het verhaal begint in Zürich, in 1971, als Himmel Grünewald acht jaar oud is en met een scheikundig proefje zijn ouderlijk huis opblaast. Na zijn studie treedt Himmel in dienst bij zijn vader Karl, in de Grünewald-privékliniek.
Ze zijn beiden mensendokters die geloven dat er meer kan dan wat de farmaceutische industrie hun verkoopt.
Zij willen helpen en genezen.
 
Lange tijd gaat het goed, maar dan dreigt een verraderlijk geheim uit het verleden de kliniek, en de familie, fataal te worden...
 
 
 
 
de website van Marcel Vaarmeijer
 
 
een lofzang
 
Kapitein Cleve Connell arriveert in Korea met als enige doel 'ace' te worden, lid van het eliteclubje straaljagerpiloten dat minstens vijf Russische MiGs heeft neergeschoten.
 
Terwijl zijn collega-vliegeniers succes na succes op hun conto weten te schrijven, zelfs onder twijfelachtige omstandigheden, heeft Cleve geen enkel succes.
De andere piloten twijfelen aan zijn moed, Cleve zelf twijfelt over alles. En dan, op een ijskoude hoogte van 12000 meter, zal zijn geluk voor altijd veranderen.
 
In een ademloos relaas, vol moed en wanhoop, onbeschrijflijke schoonheid en snoeiharde rivaliteit, weet James Salter tot de kern te komen van oorlog en literatuur.
De jagers is een essentieel en tijdloos meesterwerk.
 
"Het is indrukwekkend om te zien met hoeveel gevoel voor nuance een jonge Salter (hij was 31 toen deze roman verscheen) de menselijke verhoudingen blootlegt." HP/De Tijd
 
 
 
Het is april 1975 en in Saigon heerst chaos. In zijn villa stelt een generaal van het Zuid-Vietnamese leger samen met zijn getrouwe kapitein een lijst op van mensen die een plaats krijgen op een van de laatste vluchten het land uit. De generaal en zijn landgenoten gaan een nieuw leven beginnen in Los Angeles.
Ze zijn zich er echter niet van bewust dat een van hen, de kapitein, in het geheim de groep observeert en verslag uitbrengt aan een meerdere in de Vietcong.

De sympathisant is het verhaal van deze kapitein, een man grootgebracht door een afwezige Franse vader en een arme Vietnamese moeder, een man die in Amerika ging studeren aan de universiteit, maar terugkeerde naar Vietnam om te vechten voor de communistische zaak.

Viet Thanh Nguyens verbazingwekkende roman biedt een kijkje in de ziel van deze dubbelagent, een man wiens idealen vereisen dat hij de mensen die hem het meest nabij zijn moet verraden.
 
"Dankzij de beeldende stijl, de scherpe ironie en de zwarte humor wordt deze roman een ervaring die je lang bijblijft." Trouw
 
een fragment
 
 
 
 een proevertje
In Heimwee neemt Luiza Sauma de lezer mee van het druilerige Londen naar het zwoele Brazilië.
 
Ipanema, zomer 1985. Aan het zorgeloze leven van de zestienjarige André Cabral komt abrupt een einde wanneer zijn moeder bij een auto-ongeluk omkomt.
Het huis waar hij met zijn vader en broertje woont is ondergedompeld in rouw. André is intens verdrietig en hunkert naar geborgenheid. Troost vindt hij bij hun inwonende hulp en haar dochter Luana, met wie hij is opgegroeid. Ondanks hun verschillende achtergronden worden de twee tieners verliefd.
 
Dertig jaar later ontvangt hij in Londen een brief van haar. André keert terug naar Brazilië, om eindelijk verantwoordelijkheid te nemen voor wat hij destijds ontvluchtte...
 
"Een van de debuten die dit jaar op je leeslijst moeten staan, naast die van Nathan Hill en Yaa Gyasi." The Telegraph

Overtuigend en ontroerend. Heimwee geeft een prachtig beeld van de Braziliaanse klassenmaatschappij." The Sunday Times
 
 
 
 
De vrouw uit Uruguay is het verhaal van de dag waarop de veertiger Lucas Pereyra alles verliest wat hij belangrijk vindt: zijn vrouw, zijn geld, zijn gedroomde minnares en zijn gevoel voor eigenwaarde.
Wanneer hij aan het einde van de dag de ramp overziet, beseft hij dat het tijd is om volwassen te worden.
 
Lucas is een schrijver met een writer's block. Hij leeft op kosten van zijn vrouw, wat zijn ego geen goed doet. Hij ziet maar één uitweg: van zijn woonplaats Buenos Aires de Rio de La Plata oversteken naar Uruguay, om daar de voorschotten te verzilveren voor de boeken die hij nog moet schrijven. Daar is de wisselkoers immers veel gunstiger dan in Argentinië. Eén nadeel: het is illegaal.
 
Het uitstapje biedt hem bovendien de kans om de 28-jarige Uruguyaanse vrouw te ontmoeten op wie hij tijdens een festival hopeloos verliefd is geworden. Maar het lot beslist anders...
 
het eerste hoofdstuk
 
 
 
de eerste pagina's
Nicolas is altijd onder de indruk geweest van de gedrevenheid en de compromisloosheid waarmee zijn twee jaar oudere buurjongen Bruno idealen nastreeft en verwezenlijkt. Na hun schooltijd raakt Nicolas verzeild in de computer- en informatietechnologie. Bruno wordt bioloog en doet veldwerk in de uitgestrekte wouden van Slowakije. Ze houden contact per e-mail en telefoon, en bezoeken elkaar van tijd tot tijd.
 
Bruno trouwt en krijgt een zoon die lijdt aan een erfelijke ziekte. Gewend aan de meedogenloze overlevingsstrijd in de natuur, waar alleen gezonde dieren bestaansrecht hebben, begint hij te twijfelen aan het bestaansrecht van de niet-volmaakte mens.
 
Als Nicolas naar Wenen moet voor een IT-project ontmoeten ze elkaar na afloop in het afgelegen Bratislava. En dan ziet hij in waartoe compromisloosheid kan leiden...
 
"De drager leest als een ‘Nooit meer slapen’ voor het digitale tijdperk, met een grimmige krachtmeting tussen mens en natuur als broeierige kern. ’t Is ook een krachtmeting tussen twee jeugdvrienden waarvan de gruwelijke apotheose even wreed als onafwendbaar blijkt. Vantoortelbooms beste tot nu toe." Humo
 
Meer en meer zijn we vergroeid met onze smartphone. We checken koortsachtig elke nieuwsupdate, beantwoorden onze mails 24/7 en instagrammen ons te pletter. Maar daardoor gunnen we ons brein geen minuut rust.
 
Digital coach Florence Pérès legt uit waarom onze digitale verslaving moordend is voor onze communicatie en ons bovendien rusteloos, jachtig en gestresseerd maakt. Een (digitale) burn-out is zo niet veraf.
 
Aan de hand van recente wetenschappelijke studies werkte ze een praktisch en haalbaar detoxtraject uit waarmee je je digitale touchpoints drastisch vermindert en zo je digitale leven weer onder controle krijgt.
 
Het resultaat? Relaxter, creatiever én efficiënter werken! Digital detox.
 
een inkijkje
 
 
 
een fragment
Gezonde voeding is vandaag voor heel wat mensen een levensbelangrijk issue. Om te weten te komen wat voeding echt doet met een mens, ging Pascale Naessens op bezoek bij haar lezers.
Ze voerde lange en diepgravende gesprekken met hen over de verandering in hun leven, nadat ze van een klassieke doordeweekse keuken zijn overgeschakeld op wat Pascale Naessens 'Mijn Pure Keuken' noemt.
Sommigen zijn vermagerd, anderen voelen zich beter, fitter en gezonder, hebben hun eetprobleem opgelost, anorexia of obesitas overwonnen, of weer zin gekregen in het leven.
En de echte levensgenieters vinden de recepten van Pascale Naessens gewoon eenvoudig en lekker. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal.
Openhartig over eten bevat een reeks oprechte en mooie persoonlijke getuigenissen. Ze zijn allemaal even verrassend. Een boek voor wie wil meespreken over de kracht van voeding.
 
 
 
Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk van Mjon van Oers laat op een heldere manier zien hoe narcisme invloed kan hebben op alle facetten van het leven én wat je kunt doen om jezelf te beschermen. Van een ouder tot leidinggevende, van een partner tot de CEO: narcisme komt overal voor.
 
Hoe kun je een narcist doorgronden als een persoon met een gestoorde persoonlijkheid en jezelf beschermen?
Een zeer compleet boek vol voorbeelden, bewijzen en ervaringsverhalen. De auteur geeft tips en technieken om de signalen te herkennen en je te leren hoe je je ertegen kunt wapenen.
 
Ook voor hulpverleners biedt het welkome informatie.
 
"Vind met dit boek je weg terug voorbij angst en schuld - voorbij het narcisme én de narcist - terug naar liefde voor jezelf."
 
nieuwsgierig? neem hier een kijkje!
 
 
 
een inkijkje
 
2017 werd uitgeroepen tot Mondriaanjaar. Het is 100 jaar geleden dat De Stijl in Leiden werd opgericht, de internationale kunstbeweging waarvan Mondriaan een van de bekendste vertegenwoordigers was.
 
Deze meeslepende biografie werpt nieuw licht op het leven en werk van een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw en brengt de schilder op meesterlijke wijze tot leven.
 
Aan de hand van een nauwgezette reconstructie van werkelijke gebeurtenissen, wordt Mondriaan gevolgd als de man die Nederland ontvluchtte en het moderne leven voluit omarmde, die de schilderkunst en het leven liefhad en die conservatisme en nazi-terreur trotseerde.
 
Piet Mondriaan is een bij vlagen ontroerend boek over een kunstenaar die gek was van jazz en boogiewoogie, die open opvattingen had over liefde en huwelijk, vele vrouwen begeerde en liefdesaffaires kende, maar die uiteindelijk maar één echte passie had: het schilderen.
 
Net zoals op het debuutalbum van de Engelse band uit Manchester The Slow Show bevat ook de nieuwe cd Dream Darling weer 'dramatic intricate slow songs about love, death, hope, failing and loss'. Gevoelige kost dus, en voer voor de echte fijnproevers, die ook bands als Lambchop, Elbow en The National weten te waarderen.
 
Met toevoegingen vanuit de jazz en klassieke hoek, en met een snuifje Americana, rustige pianopassages, koperwerk en koorgezang krijgt de indie popsound van The Slow Show wel degelijk een eigen geluid. Neem daar nog de krakende stem van Rob Goodwin bij, en je krijgt een unieke melancholische ode aan verdriet, pijn en verlies.
 
'Strangers now'
 
 

 
 Ga jij op zoek naar een van de begraven exemplaren?
Briqueville is een band waar bitter weinig over geweten is en tooit zich met maskers en capes. Het is één van de best bewaarde geheimen in de Belgische metalwereld.
 
Na hun titelloze debuutplaat uit 2014 (met 4 nummers van zowat tien minuten elk), is hun opvolger II op de markt. Drie nummers, tussen de elf en twintig minuten lang, heten respectievelijk Akte V, VI en VII. Goed voor een flinke portie postmetal. 
 
Ook van dit album hebben ze ergens te lande op verschillende locaties maar liefst 20 exemplaren begraven. Op hun website geven ze geleidelijk de gps-coördinaten prijs. Waag dus vooral je kans als deze muziek je kan bekoren! ;-)
 
 
 
 
Vijf jaar na hun indrukwekkend debuut 'Ways To Forget' kwam de Londense band Clock Opera rond muzikant en zanger Guy Connelly (ook bekend van de remixen voor o.a. Feist, Metronomy en Marina & The Diamonds) onlangs met hun langverwachte opvolger Venn.
 
Wel eens van 'chop pop' gehoord? Clock Opera bedacht deze term door alledaagse geluiden (uit de keuken, van op straat,...) op te nemen, deze in stukjes te hakken en als grondvlak te gebruiken bij het schrijven van nieuwe tracks.
 
En het resultaat mag er wezen: elektronische indiepop die verrast!
 
 
 
 'Whippoorwill'
 
 
'Lovely Rita'
Op 1 juni 1967 kwam Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uit. Op de nu verschenen jubileumuitgave klinken de Beatles beter dan ooit.
 
Dit album werd geremasterd door een toegewijd team van technici in EMI's Abbey Road Studios in Londen.
Zij maakten gebruik van 'state of the art' opnametechnologie naast klassieke studioaperatuur, om de authenticiteit en integriteit van de oriniele analoge opnames te bewaren.
 
Reden tot feest voor de fans!
 
Dode Hoek vertelt het verhaal van Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als 'Mr Zero Tolerance' ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media.
 
Het land staat in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV.
 
Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.
 
De regie van deze Vlaamse thriller met Peter Van den Begin in een schitterende hoofdrol is in handen van de Brusselse cineast Nabil Ben Yadir die doorbrak met de succesvolle film 'Les Barons'.
 
Deze donkere film schetst het huidig politiek klimaat in Europa waarbij het populisme van extreem-rechts de kiezer meer en meer weet aan te spreken en waarbij harde islamofobie steeds meer genormaliseerd geraakt.
 
de trailer
 
 
de trailer
Moonlight speelt zich af in een ruige buurt van Miami in de jaren 80. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.
 
Hoewel geen grote Hollywoodproductie, won de film in 2017 de Oscar voor beste film, alsook de Golden Globe voor beste drama. Ook de Oscars voor beste aangepaste scenario en beste mannelijke bijrol gingen naar Moonlight.
 
De prent is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk 'In Moonlight Black Boys Look Blue' van Tarell Alvin McCraney.
 
"Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk. Dat drie acteurs hetzelfde personage spelen is niet nieuw, maar hier midden in de roos." (*****)
De Volkskrant
 
 
Van Georges Simenons Maigret zijn al vele verfilmingen gemaakt, maar in deze gloednieuwe BBC-bewerking is de rol van de eigenzinnige Parijse detective Jules Maigret heel verrassend weggelegd voor Rowan Atkinson, aka Mr. Bean.
 
Geen humor dus, maar pure ernst en naar verluid slaagt Atkinson er meesterlijk in om zijn komische alter ego van zich af te schudden.
 
Niemand minder dan Georges’ zoon, John Simenon, nam de (co)productie in deze serie op zich. In 'Maigret sets a trap' en 'Maigret's dead man' kan je de pijprokende detective aan het werk zien.
 
Afgelopen winter vonden de opnamen plaats van nóg eens twee tv-bewerkingen.
 


 
 
 
 
een teasertje
 
 
de trailer

 
 
 
De Pottermania was enige tijd geleden weer helemaal terug van weggeweest dankzij het theaterstuk 'Harry Potter and the Cursed Child'. Maar nu is ook de verfilming van de spinoff Fantastic Beasts and where to find them een feit.
 
Voor dit eerste deel, waarin Eddie Redmayne de hoofdrol op zich neemt, maakte J.K. Rowling haar debuut als scriptschrijver. Ook David Yates, regisseur van de laatste vier Potterfilms, werd ingeschakeld om de magie van Rowling naar het scherm te brengen.
 
Een mysterieuze kracht laat een spoor van vernieling achter in de straten van het New York van 1926, waardoor de tovenaarsgemeenschap dreigt te worden ontmaskerd.
Newt Scamanders excursie om magische wezens te onderzoeken en te redden zit er bijna op. Wanneer de nietsvermoedende dreuzel Jacob Kowalski per ongeluk een paar van Newts beesten vrijlaat, moet een groep onwaarschijnlijke helden ze opsporen voordat ze schade kunnen aanrichten. Maar ze raken in een strijd verwikkeld met duistere krachten.
 
 
De Keuze van Kristien
 
 
Elke maand schotelt iemand je enkele aanraders voor.
Een boek dat je écht niet mag missen, een film die er gewoon om vraagt bekeken te worden, een muziekpareltje om van te genieten,...
 
Hier de keuze van Kristien.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pvsh throvgh - Dvkes
 
Pvsh throvgh van de Dvkes (uitgesproken als Dukes) is het debuut van zanger/gitarist Joos Houwen (Helsinki, Statue, The Tellers), bassist Pieter-Jan Janssen (Psycho 44), gitarist Maxim Helincks (Stavroz, Statue) en drummer Antoni Foscez (Go March).
 
Misschien heeft iemand ze wel gezien op de Gladiolen (ik niet...)? Ik gok dat ze live best wel goed zijn, misschien zelfs beter dan op plaat. Luister zelf maar eens!
 
Sophia Ammann was begin dit jaar bij ons in de bib te gast samen met Francis Mus en maakte op iedereen indruk met haar interpretaties van enkele songs van Leonard Cohen.
 
Ook met haar eigen groep gaat ze de gevoelige kant op met mooie zweverige liedjes. Wie van Feist houdt, moet zeker maar eens luisteren.
Autumn - Chatham County Line
 
Soms kan de combinatie van stem en muziek zo kloppen! Is het country, bluegrass,...?
 
Het is nét iets anders, maar het is alleszins heerlijk wegdromen met de Amerikaanse jongens van Chatham County Line...
Jager - Lars Kepler
 
Jager is de zesde thriller over de Zweedse/Finse veiligheidsagent Joona Linna. In het begin komt hij wat trager op gang en denk je een verhaal te lezen over een te verijdelen terroristische aanslag (pfff), maar dat wordt écht wel goedgemaakt. Het boek leest als een trein!
 
En nee, niet alle Zweedse thrillers zijn goed. Maar deze wel!
 
Mooie young adult roman over een meisje, Tessel, die verliefd wordt op een leerkracht. Ok, het klinkt heel puberaal en dat ís het ook, maar het is zo goed geschreven dat je helemaal mee bent met de verwarring en de onzekerheid van het jonge meisje. Er zit ook heel wat - soms vreemde - humor in Tessel.
 
Een echte aanrader voor wie zich nog jong genoeg voelt. ;-)
 
Ik ben niet zo'n stripkenner, moet ik toegeven. Maar het aanbod van volwassenenstrips is zo uitnodigend bij ons in de bib, dat ik nu en dan toch eens probeer om een strip te lezen. Probéér, want meestal zijn ze te complex (nobody is perfect) voor mij.
 
De trilogie Promise gaat over een predikant die in het dorpje Promise een ware hel ontketent. Ontzettend goed getekend, griezelig (ik ben nogal snel onder de indruk) en spannend.
Nice!
 
Geestig gewoon, die strips over het absurde konijn Kobijn! Soms lijken ze totaal onzinnig (of ligt het aan mij?), maar dat maakt het ook supergrappig.
In Tikkie redden Richard en Kobijn een zelfmoordenaar die hen vertelt dat zijn leven een hel is geworden door een tikkie, een ceremoniële steen van een oud volk.
 
Haha, zalig toch?
Flow - tijdschrift
 
Wie wat tijd wil maken voor zichzelf: lees Flow! Ik wil niet discrimineren, maar dit is nu eens echt niets voor mannen (tenzij van die héél gevoelige - als die er zijn).
Quotes, sterke verhalen, snuisterspulletjes,... allemaal positieve vibes voor wie ervoor open staat.
 
Circusnacht - Mattias de Leeuw
 
Mooi prentenboek van Mattias De Leeuw over een meisje die in haar dromen (of niet?) wordt meegenomen naar het circus.
 
Geen woorden, wél magie!
 
 
 
Voor je agenda!
 
woensdag 11 oktober
wereldfilm 'The Chocolate Case'
ter vervanging van het eerder aangekondigde 'Lion'
 
voor kinderen:
dinsdag 31 oktober
wereldfilm 'Tesoros'
 
 
 
           
 
 
Sluitingsdagen
 
 
Tijdens de zomervakantie gelden de gewone openingsuren.
Enkel volgende data sluiten we even onze deuren:
 
* dinsdag 11 juli
* vrijdag en zaterdag
21 en 22 juli
* dinsdag 15 augustus
 
De rest van de vakantie staan we weer garant als jouw leverancier van úrenlang lees-, luister-, en kijkplezier!
 
 
We wensen al onze lezers een mooie zomer en een deugddoende vakantie!
 
 
 
 
Wist je dat...?
 
 
... je altijd een aankoopsuggestie mag plaatsen als je vindt dat een bepaald recent werk niet zou mogen ontbreken in onze bib?
 
 
Het invulformulier vind je hier.
 
Let wel, een aankoopsuggestie is geen garantie dat het werk daadwerkelijk wordt aangekocht. Je kan het zelf via onze catalogus in het oog houden en eventueel reserveren.
 
Vóór je een aankoopsuggestie doorgeeft, graag even kijken of het item toch al niet in de bibcollectie zit. ;-)
 
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: