Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Nu drar höstterminen igång igen, i går kväll hade vi kurspremiär med näverstickningskurs. Tio laddade deltagare lärde sig denna roliga stickteknik under ledning av Heléne Wallin. Fler kursinbjudningar kommer snart när pusselbitarna i schemat faller på plats, håll utkik i din mailbox och följ oss på Facebook så missar du inga nyheter!
 
  
Redan på onsdag, den 28 augusti, ordnar vi höstens första stick- och virkcafé!
  
Höstens första stick- & virkcafé
 
Du och din stickning eller virkning är varmt välkomna att umgås med nya och gamla garnvänner mellan kl 17.30 och 19.30 onsdagen den 28 augusti. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs.
 
 
 
Nytt garn: 6 karat
Senaste nytt i garnhyllan är det vackra merino- och silkegarnet 6 karat från Schoppelwolle. Det är ett superläckert och lyxigt garn som passar till sjalar, babykoftor eller finstickade toppar. Finns i fyra vackra handfärgade nyanser och kostar 199 kr för en härva på 100 gr och 600 m. Min mamma stickade den här fina sjalen av en härva.
 
 
Nya härliga höstfärger i gamla favoriter
Det lättstickade och tjocka garnet Drops Andes har nu kommit i nya fina höstfärger, orange, grönt och blågrön. Gillar du inte någon av dem finns 22 andra nyanser :) Andes är en skön blandning av ull och alpacka och är perfekt till höstens halsdukar och mössor och passar både att sticka eller virka i. Gör t ex vår enkla mosstickade tubsjal av 2 nystan Andes på rundsticka 9 mm. Den hinner du klart med tills höstkylan kommer. Andes kostar 52 kr för ett nystan på 100 gram.
 
 
Zauberball och Zauberball100 kommer också i nya färger. En riktigt härligt höströd bland annat :)
"Vanliga" Zauberball med superwashull och polyamid kostar 130 kr/100 gr och Zuberball100 i 100% merinoull kostar 145 kr/100 gr. Båda sorterna är lika dryga med 420m/hg och har fantastiska färgställningar. Zauberball används bland annat i de vackra vantarna och mössorna designade av Johanne Ländin, aka Born to knit. Beskrivningarna kostar 45 kr/st och du kan se fler exempel här!
 
Höstnytt från Drops!
Höstens 4 kataloger från Garnstudio Drops Design har landat i butiken. 20 ex av varje har vi fått i en första sändning, passa på att skaffa dig dina egna ex för endast 10 kr styck! Här finns många av höstens fina accessoarer, sköna tröjor, snygga koftor och en hel katalog med virkade barnplagg.
  
 
 
Vi har tidigare tipsat om Stickpodden - som ett radioprogram på nätet där Elin & Karin från Kalmar ägnar sig helt åt att prata garn och stickning.
Har du inte redan börjat lyssna på dem så gör det!
Nu är de nominerade till Svenska Podradiopriset, både i kategorin Bästa livsstil och Sveriges bästa podcast! Heja, heja säger vi, gå in och rösta på dem :) Vore det inte helt enkelt toppen ifall en pod om stickning hamnar överst på pallen?
 
Rösta här - senast 8 september!
 
  
Vinnare av presentkort!
Till sist säger vi grattis till Anki och Elin som hade turen att vinna varsitt presentkort på 150 kr som tack för att de fyllde i vår utvärdering efter att de gick kurs hos oss i våras. Mycket nöje!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!