Nieuwsbrief
Maart 2014
 
 

 
Eindelijk voorjaar in Commanster...
  
Het is eindelijk voorjaar in Commanster: de bomen lopen uit, het gras begint te groeien, onze nieuwe kippen hebben de eerste eieren gelegd en wij zien overal op het erf werk voor ons verschijnen. Niet alleen zijn we de afgelopen weken druk geweest met het weer inrijden van de paaden, maar ook met bomen snoeien en nieuwe bomen planten langs de rand van de paddock. Het is ook tijd om de hekken te repareren, de buitengevels te verven, de houtvoorraad aan te vullen, etc. Help, we hebben hulp nodig. 
 
 
 
 
Last minute aanbieding
 
Heb je zin om er binnenkort nog een paar dagen tussenuit te gaan, misschien is dit dan iets voor je: in de periode van 11 t/m 24 april geven we een last minute korting van 15%. 

Interesse, laat het ons weten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eieren zoeken
  
Nu het voorjaar is losgebarsten zijn onze nieuwe kippen spontaan begonnen met (hele kleine) eieren leggen. Het is wel een beetje jammer dat ze de eieren niet netjes in hun hok leggen, maar in de stal, tussen de strobalen of ergens onder een struik. Dagelijks is het nu een zoektocht op het erf om de eieren eerder te vinden dan de honden.

 
 
 
Paard van de maand: El Nino
 
El Nino maakt al bijna 3 jaar deel uit van onze kudde. Hij is een Criollo ruin van een jaar of 14.

Nino is via een handelaar bij ons terecht gekomen, omdat hij voor hem lastig te verkopen was. Op onze vraag wat er dan mis was met het paard kregen we een hele opsomming van gebreken: hij kon niet alleen op stal staan, wilde niet alleen naar buiten, was bang voor groot verkeer, was niet erg mooi om te zien en ging hangen als je hem vastzette. Maar, verder was het een prima paardje, alsdus de handelaar.

Gelukkig zijn wij altijd wel te vinden voor een probleemgeval, dus hebben we Nino gekocht. En, we hebben er nog geen dag spijt van gehad. Wat een heerlijk paard om te rijden: lekkere gangen, aangenaam tempo, luistert goed. Hadden we maar meer van dit soort paarden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Joep de Haan
 
Even voorstellen: dit is Joep, onze haan. Op de foto zit zijn hanenkam nog onder het bloed, dat hij opgelopen heeft in een gevecht met een marter die het op zijn hennetjes voorzien had.

Nu Joep weer nieuwe hennetjes van ons heeft gekregen, doet hij er alles aan om ze te beschermen. Hij wil graag dat iedereen uit de buurt blijft van zijn dames. Niet alleen de vossen, marters en roofvogels, maar ook alle andere twee voeters en vier voeters die het erf betreden.

Jullie zijn gewaarschuwd
 
 
 
Trektocht 9 - 11 mei 2014
 
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de trektocht van 9 - 11 mei a.s. Wil je nog mee, meldt je dan snel aan.
De trektocht kost 275 euro per persoon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Met dank aan... Melinda
 
Zonder de hulp van vrijwilligers is het voor ons bijna niet te doen om al het werk op onze ranch gedaan te krijgen. Eén van de hulpjes die regelmatig voor ons klaarstaat is Melinda. Zij komt meerdere keren per jaar helpen om de paarden te trainen.

Deze maand is zij ook weer een paar dagen hier geweest om samen met ons de paarden weer klaar te zetten voor het seizoen. De paarden staan er weer tiptop bij: overal zitten nieuwe remblokjes op en ook de stuurbekrachtiging werkt weer als vanouds.
 
 
 
 
Hulp gezocht
 
Naast de verzorging en training van de paarden en de buitenritten is er voor ons nog veel ander werk te doen. Altijd zijn er wel verbouwingen die op ons wachten en ook het onderhoud van de terreinen en de gebouwen kosten ook veel tijd. Met z'n tweetjes kunnen we veel werk verzetten, maar zo nu en dan een helpend handje erbij is best fijn.

Voor de komende maanden zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden ons een paar dagen of paar weken te helpen met klussen op het erf: bomen snoeien, hout zagen, omheiningen maken, oude stallen verbouwen, binnenplaats opknappen, etc. Interesse? Laat het ons weten. 
 
 
 
 
 
 
 
Tips voor deze nieuwsbrief zijn altijd welkom. Ken je nog andere mensen die het leuk vinden om deze nieuwsbrief te ontvangen, klik dan hier onderaan om het door te sturen.
  
Groeten,
Koen en Margreet

 
 

Western Trail Ranch
Commanster 33
6690 Vielsalm
België
 
telefoon: (0032)-(0)478-595058
email: info@ranch.be
 
Kijk ook zo nu en dan eens op onze Facebook-pagina.