Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Nytt år och nya stickprojekt som väntar! När julklappsprojekten är avklarade kan man planera lite egostickning och det är ju aldrig fel. Jag är sugen på att börja med allt möjligt; en spetssjal, en mysig grovstickad tröja, tvåändsstickade vantar och nya söta babyplagg från Sandnes kommande mönsterhäfte. Vi får se vad som kommer upp på stickorna inom kort...
 
Vi passar på att göra plats i våra hyllor för lite nyheter som är på ingång, så ta chansen att fynda fina garner till bra pris. Några kurser har vi också på gång, se inbjudningarna nedan och snnabba på med anmälan om du vill knipa en av platserna.
 
 
REA! 25% rabatt på Cascade Casablanca och Hjertegarn Kunstgarn
Var sak har sin tid och nu utgår de två flerfärgade garnerna Cascade Casablanca och Hjertegarn Kunstgarn ur vårt sortiment. Passa på att köpa dessa vackra och färgglada garner med 25% rabatt. Casablanca är en blandning av ull, mohair och silke och Kunstgarnet är ett sockgarn av 75% superwashull och 25% nylon. Nu kostar Casablanca 112 kr istället för ord pris 149 kr och Kunstgarnet kostar 75 kr istället för ord pris 99 kr per nystan/härva med 100g. Gäller så långt lagret räcker.
Av en härva Casablanca kan du sticka en snygg halsduk, antingen vår Berg å dal (nedan t.v) som du får beskrivning till på köpet när du handlar garn, eller Ivars nya patentstickade halsduk Z (nedan t.h), beskrivnignen kostar 29 kr och säljs tillsammans med garn.
 
Kunstgarn passar utmärkt till strumpor men kan även användas till tröjor, koftor eller sjalar. Den fina sjalen Dreambird är ett bra mönster som gör de vackra färgskiftningarna rättvisa. 
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
Tvåändsstickning för nybörjare  

Söndag 29 januari kl 10.00-15.00
samt
Tisdag  7  februari kl 18.30-21.00
  
Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att lära dig grunderna i tvåänds­stickning. Vi går igenom grunderna och hinner även prova på bland annat krusmönster, kedjegång och avig fläta.
  
OBS! Kursen är upplagd så att man deltar vid bägge tillfällena. Kursledare är Ivar Asplund.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
  
Fördjupningskurs: Sticka mönster med två färger  
Fyra onsdagar: 1 februari, 15 februari, 8 mars och 29 mars
kl 18.30-21.00

Det här är chansen för dig som vill fördjupa dig ordentligt i mönsterstickning med två färger! Under fyra onsdagkvällar kan du att ta del av många tips och tricks som utvecklar din stickteknik. Vi kommer bland annat att gå igenom olika sätt att hålla garnet för att få ett jämnt och snyggt resultat, hur du kombinerar färger och hur du kan klippa upp din stickning för att exempelvis skapa ett ärmhål.
 
Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Yaku - ett favoritgarn!
Ibland vill vi ta tillfället i akt och berätta om gamla favoriter och inte bara alla våra spännande nyheter :) Våra fina nystan av Yaku superwash merinoull från CaMaRose.dk har nu fått flytta till en ny boning för att vi ska få bättre överblick över färgskalan. Alla 32 nyanser passar utmärkt tillsammans i vår gamla tvättlåda. Yaku är 200 m superwashbehandlad merinoull per 50 g och passar till stickor 2.5-3 mm. Ett nystan kostar 59 kr. Garnet passar till allt möjligt, t ex babyplagg, sjalar, finstickade tröjor och koftor, mössor och vantar. 
 
Sjalen Drachenfels i design av Melanie Berg har jag stickat i Yaku, och det finns även många fina beskrivningar från CaMaRose att välja bland, de är på danska och säljs tillsammans med Yaku eller Pimabomull, som har samma grovlek som Yaku.
 
  
 
 
Amelie - mjuk nyhet från Illimani Yarns
Vi välkomnar Amelie till vårt sortiment. Ett vackert garn med hela 56% silke, 40% babyalpaca och 4% merinoull. Det är ett s.k. blow yarn, ett tunt nät av silke fylls med ospunna fibrer av silke, babyalpaca och merinoull. Resultatet blir ett lätt och mjukt garn med otroligt fin silkeslyster. En härva kostar 199 kr, är 50 g och 150 m och passar till stickor 5-6 mm. Amelie går även jättebra att virka med och är perfekt till lyxiga, varma accessoarer. 
 
 
REA! Lang Silkmerino
Vi har fått in ett tillfälligt parti av det finfina garnet Lang Silkmerino till förmånligt REA-pris! Garnet passar till stickor 4-6 mm och är en blandning av merinoull och silke, med några procent polyester (för att motverka att silket noppar sig). Ett nystan är 50 g och 150 m. Ordinarie pris är 115 kr/50g men nu kostar det endast 69 kr per nystan. Gäller så långt lagret räcker!
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16