BEL-bulletin 52:
Goede voornemens voor 2019
 
Beste ,

 
Het jaar 2018 loopt alweer ten einde. Het jaar wat we ons hopelijk zullen herinneren als het jaar waarin we van maart tot begin november voornamelijk prachtig weer hebben gehad. Horeca bedrijven met terras hadden een lang en goed seizoen. Hopelijk had jij ook een goed jaar en kun je tevreden terugblikken op mooie ontwikkelingen, zowel persoonlijk alsook zakelijk?
 
Voor mij geldt dat gelukkig wel. Heb leuke nieuwe dingen mogen doen en veel bijgeleerd. Ik word daar altijd blij van en weet eigenlijk niet beter. Want toen ik nog een jong meisje was (ja, dat is inmiddels lang geleden), hanteerden mijn ouders het motto 'stilstand is achteruitgang'. Het is me als het ware met de paplepel ingegeven.
 
Je moet blijven investeren in jezelf qua kennis en vaardigheden, maar ook in jouw bedrijf. Beiden moeten een beetje bij de tijd blijven, om flexibel en tijdig in te kunnen spelen op veranderingen in de wereld om ons heen. Noodzakelijk om goed, effectief en leuk te kunnen blijven werken.
 
Goede voornemens
 
Ondanks alle goede intenties is het mij dit jaar niet gelukt om elke maand een BEL-bulletin te schrijven en verzenden. Excuus is de werkdruk, doordat ik veel verschillende taken en rollen vervul vanuit De Haan Organisatieadvies. Maar eigenlijk ben ik zelf te vaak sluitstuk van mijn eigen agenda. Er is namelijk verschil tussen tijd en prioriteit. Werkzaamheden die voor een klant zijn of met een van mijn bestuurstaken te maken hebben, die gaan vrijwel altijd voor. Daardoor kom ik niet aan 2 x hardlopen per week toe (omdat ik dikwijls te lang achter mijn pc blijf zitten). Toch wil ik graag een halve marathon gaan lopen en dan moet ik wel gaan trainen (als ik dat blessure vrij wil kunnen doen).
 
Mijn belangrijkste goede voornemen is dan ook structureel tijd in te plannen en te benutten voor 'het algemeen of persoonlijk nut'. Dus wel prioriteit toekennen aan BEL-bulletins, maar ook aan een rondje hardlopen voordat ik de pc wil opstarten (of de auto in moet voor een afspraak buiten de deur). Want, als ik het zelf niet doe, dan doet niemand het voor mij. Ik vind beide belangrijk, dus moet ik er ook structureel prioriteit aan geven.  
 
 
Herken je dergelijke valkuilen en patronen (met voornemens en excuses)? Ga dan nog eens heel goed nadenken wat jij komend jaar anders wilt doen en waarom. Ook waarom het eerder niet is gelukt. Wat kun jij doen om het komend jaar wel te laten lukken? Kan iemand anders jou daar bij helpen (denk aan de spreekwoordelijke stok achter de deur)?
 
Als het ambities betreft die jouw bedrijf aangaan en je wilt een business coach, dan kan ik jou misschien verder helpen. Er is voor startende ondernemers nu de mogelijkheid om dat met subsidie van Startversneller financieel zeer aantrekkelijk te kunnen doen. Deelname aan een intervisiegroep is een andere effectieve mogelijkheid, alsook aan een workshop of training van de Haan Organisatieadvies. Gun jezelf een Beter, Effectiever en Leuker (BEL) nieuw jaar en neem contact met mij op voor de mogelijkheden.
 
Wil je meer informatie?  Bel (06-52656907) of mail (hennie@dehaanoa.nl) me dan eens voor een vrijblijvende afspraak.
 
 
Ik wens jou en jouw naasten gezellige Kerstdagen en een super goed en gezond 2019! 
 
 
Hennie
 
Doorsturen
 
Ken je mensen voor wie dit e-bulletin interessant kan zijn? Stuur hem dan door (waarvoor mijn dank).
Je kunt een abonnement nemen via: Stuur deze email door naar een vriend
 
Wijzigen
 
Opzeggen voor dit e-bulletin kan vanzelfsprekend altijd! NIET door mij te mailen, maar via de link onderaan.
E-mailadres veranderd? Wijzig hem zelf via onderstaande link. Krijg je hem dubbel? Zeg een van tweeën op, ook via deze link: Uitschrijven / Gegevens wijzigen 
De Haan Organisatieadvies, Gravendijk 16, 7665 SK Albergen,