Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws Oktober 2010
Beste ,
Veel leesplezier met de DOS Nieuws!
Uitnodiging Nicaraguaanse dineravonden 17 en 18 november 2010
DOS en het Graafschap College organiseren twee Nicaraguaanse dineravonden op woensdag 17 en donderdag 18 november in het nieuwe schoolgebouw van het Graafschap College aan de Maria Montessoristraat 3 in Doetinchem. De totale opbrengst van de avonden gaat naar de ontwikkeling van een beroepscursus in La Libertad.

In het nieuwe schoolgebouw bevindt zich een sfeervol restaurant, waar de dineravonden worden georganiseerd door studenten en docenten van het Graafschap College in samenwerking met DOS. U bent van harte uitgenodigd voor deze leuke avond uit. Het diner bestaat uit drie gangen inclusief een welkomstdrankje, wijnarrangement en koffie na en kost € 35,- per persoon. Geniet en doe een goede daad. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus reserveer snel via e-mailadres PTR@graafschapcollege.nl.
Succes Benefiet; Hola La Libertad
 
Zondag 17 oktober is het jubileum gevierd met het Benefietconcert: Hola La Libertad. De muziekliefhebbers werden verwend met film en mooigedragen koraalmuziek van het Symfonisch Blaasorkest en een prachtige “Gaanderense” uitvoering van de Misa Criolla door het Martinuskoor. De reacties van het publiek waren bijzonder lovend. Alle partijen werkten belangeloos mee en door kaartverkoop, sponsoren en het veilen van Nicaraguaanse kunstwerken was de prachtige totaalopbrengst €5265,-. Wethouder Otwin van Dijk heeft de cheque met veel trots in ontvangst genomen. Na verdubbeling door het LBSNN (Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua) wordt het geld besteed aan het opstarten van een beroepscursus in La Libertad. Klik hier voor een fotoimpressie.
Jubileumreis Nicaragua
 
Wilt u kennismaken met de projecten van DOS en samen met andere betrokken Doetinchemmers een reis naar Nicaragua maken? Dan is dit nu uw kans. Vanwege het jubileumjaar organiseert DOS in samenwerking met reisbureau Beckers & Egbers een bijzondere Nicaraguareis van 13 t/m 22 februari 2011. Klik hier voor meer informatie over de reis en hoe u zich kunt aanmelden.
Ontwikkeling beroepscursus
In 2011 start DOS een beroepsgerichte cursus met de bestaande scholen en het maatschappelijk veld (o.a. de goudmijn). Dit bestaat nu nog niet en is wel essentieel voor de economische ontwikkeling van onze zusterstad. Jongeren worden geschoold voor
beroepen in de landbouw, veeteelt en mijnbouw. DOS beschouwt deze cursusgerichte
aanpak als een tussenfase. Zodra het Ministerie van Onderwijs aansluit, wordt de structurele beroepsopleiding verder ontwikkeld.
Kijkje bij de scholen in La Libertad
Ellen Bollen van het Waterschap Rijn en IJssel is deze zomer naar La Libertad geweest en heeft verschillende scholen bezocht. Voor de bassischolen die het onderwijsproject steunen heeft ze een mooi fotoverslag gemaakt. Klik hier om dit te bekijken.
Uitnodiging Kennisfestival LBSNN op 12 en 13 november 2010
Het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua (LBSNN) organiseert ook dit jaar een Kennisfestival en wel op vrijdag 12 en zaterdag 13 november in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Het is een goed platform voor het uitwisselen van ervaringen en kennis.
Graag nodigt DOS betrokkenen uit om hierbij aanwezig te zijn. Klik hier voor de uitnodigingsbrief van het LBSNN. Wilt u meer informatie of u aanmelden, mail dan naar secretariaat@dos-doetinchem.nl
 Campagnevogel in kerstpakket
CampagnevogelNeem net als Tandartsenpraktijk Bijkersma een balshoutenvogeltje op in uw kerstpakket. DOS bedankt hen nogmaals voor deze mooie actie! De vogeltjes kosten €6.50 per stuk. De opbrengst wordt door het LBSNN verdubbeld, zodat voor elke verkocht vogeltje €10,- naar het project voor basisonderwijs in La Libertad gaat. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010