Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu är det bråda dagar i butiken! När första snön kommer gäller det att ha hyllorna fyllda med garn, och vi har verkligen gjort vårt bästa för att fylla lagret! Vi har äntligen fått påfyllning av det härliga Visjögarnet från Östergötlands ullspinneri, vi har ett nytt spännande växtfärgat garn från Finland i hyllan, flera nya fina färger i det populära Cardiff Cashmere och idag packade vi upp sockgarner i alla möjliga färger från Lana Grossa. Så nu är vi redo för att hjälpa er att hitta garn till vinterns stora och små stickprojekt!
 
Det är dags att bjuda in till årets sista kurser som går av stapeln i början av december. Det blir en ny chans att gå kursen i färglära med Johanne Ländin samt en ny kurs för alla virkintresserade, som handlar om olika virkade rutor. Sen tar vi lite jullov från kursverksamheten och är tillbaka med nya spännande kurser igen på andra sidan årsskiftet. Läs mer om kurserna och hur du anmäler dig här nedan!
 
 
Växtfärgat sjalgarn - Aurinkokehrä Lace
Vi har ju sedan länge många olika handfärgade, men hittills inget växtfägat, garn i vårt sortiment. Men nu blir det ändring på det när vi presenterar nyheten Aurinkokehrä Lace! Det är ett tunt, entrådigt kamgarn av finsk lantrasull som färgats varsamt för hand med växtfärger av textildesigner Anna Vasko. Namnet Aurinkokehrä betyder ungefär Solspunnet och garnet är etiskt och ekologiskt producerat, ullen kommer från små gårdar och för kamgarnet väljs bara den finaste kvaliteten. Det är en väl avstämd palett av både pasteller och lite dovare färger och garnet är väldigt drygt, hela 540 m på en 50-gramshärva och passar utmärkt till sjalar eller tunna, lätta plagg! Priset är 99 kr per härva och vi har tretton fina nyanser, förutom de tolv på bilden nedan finns även en vacker ljusblå. 
 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
Virka mormorsrutor - tradition & fantasi!
 
Tisdag 5 december kl 18.30 - 21.00
 
Virktrenden håller i sig, vi virkar allt från grytlappar, amigurumi, smycken, filtar, väskor och olika plagg. Den gamla hederliga mormorsrutan har blivit modern igen, både i kläder och inredningsdetaljer. På den här kursen går vi igenom grundmönstret till den klassiska mormorsrutan, och du får även testa några roliga variationer. Vi leker med färg, form och material och resultatet kan bli traditionellt, modernt, fantasifullt eller galet. Vi tittar också på olika sätt att foga samman rutor och diskuterar hur de kan användas i olika projekt. Kursen passar dig som kan grunderna i virkning. Kursledare är Lotta Bengtson och Madelaine Jansson.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Favorit i repris: Färglära för stickare!

Onsdag 6 december kl 18.30-21.00
  
Att välja färger tycker många är bland det roligaste – och svåraste – när det är dags att sätta igång med ett nytt stick­projekt. Rätt färgkombination kan verkligen lyfta ett plagg, på samma sätt som ”fel” färger kan göra att mönstret inte alls framträder som det var tänkt. Kursledare Johanne Ländin inleder med en kort lektion i färglära och hur man kan tänka när man ska kombinera garner i flerfärgsstickning. Vi kommer att få se flera olika stickade plagg och ta del av både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Avslutningsvis får deltagarna sticka provlappar och sedan diskuterar vi hur resultatet blev. För att få utbyte av kursen bör du ha viss erfarenhet av att sticka flerfärgsstickning.
 
 
 
Ny mössa: Tusenskimmer
 
Så här års vill man ju ha en snygg och skön mössa när vinterkylan överraskar. En av mina nyaste mössor är stickad i två olika nyanser av garnet Mille Colori Baby från Lang Yarns. Det blir en vacker effekt av två så olika melerade garner när de stickas ihop, och dubbel mosstickning är enkelt och snyggt. Modellen fick heta Tusenskimmer och den finns i två storlekar och stickas på stickor 3.5 och 4 mm, det går åt ett nystan vardera i två nyanser av Mille Coliori Baby, men din mössa kommer att skimra i om inte tusen så i alla fall åtskilliga färger. Beskrivning kostar 29 kr och garnkostnaden är 150 kr. 
 
 
 
 
Ny chans att lägga vantarna på ett eget exemplar av Issue 3 av Laine Magazine!
Nr 3 av tidskriften Laine Magazine gick åt som smör i solsken och sålde slut direkt! Hann du inte med att skaffa den så kan du nu förhandsboka ett eget exemplar från andra tryckningen. Vi räknar med att få leverans i mitten av december och behöver din beställning och betalning snarast, senast den 27 november. Maila till oss på info@litetnystan.se och ange Laine 3 i rubriken så får du information om förskottsbetalning.
 
Laine Magazine är ett livsstilsmagain för stickare, med spännande artiklar, porträtt av internationellt kända designers, reseskildringar, recept och många snygga modeller att sticka. Nr 3 är fullspäckat med vackra foton från yttre Hebriderna, resereportage från Berlin och så klart mycket snygg stickdesign! Nedan är några av de plagg du hittar beskrivningar till i Issue 3. 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!