Nieuwsbrief september 2015
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat uw emailadres bekend is bij één van onze klinieken. Elke maand versturen wij een nieuwsbrief met wetenswaardigheden, acties en tips voor het seizoen. Ook eindigen we iedere nieuwsbrief met een "asieldier van de maand". Heeft u tips om onze nieuwsbrief nog leuker of informatiever te maken? Wij horen het graag via info@dierenartsvelserbroek.nl
Stelt u geen prijs (meer) op onze nieuwsbrief? U kunt zich via de uitschrijfknop uitschrijven. Het is mogelijk dat u zich al eerder, via een email of aan de balie heeft laten uitschrijven voor de nieuwsbrief. Het spijt ons ten zeerste dat u zich dan opnieuw dient uit te schrijven. Wij werken hard aan dit probleem.
 
Knaagdierencentrum komt naar IJmuiden
Niet alleen honden en katten worden opgevangen door de Dierenbescherming maar ook voor knaagdieren en konijnen is er een veilige opvang als het baasje niet meer voor het dier kan of wil zorgen. Het knaagdierencentrum van de Dierenbescherming Noord Holland Noord heeft jarenlang in Heiloo honderden knaagdieren en konijnen opgevangen en weer geplaatst bij nieuwe gezinnen en baasjes. Dit doen zij met hulp van heel veel vrijwilligers. Maar het knaagdierencentrum gaat verhuizen. Zij sluiten aan bij het Kerbert Dierenasiel in IJmuiden. In september zal dit gaan plaatsvinden. Daarom is het knaagdierencentrum op zoek naar nieuwe vrijwilligers die in de regio IJmuiden wonen. De werkzaamheden bestaan uit het verschonen van de hokken en de verzorging van de dieren. Er is natuurlijk ook ruimte voor een gezellige koffiepauze. Voor alle dagdelen (ma t/m zo) worden nog vrijwilligers gezocht. Interesse? bel of mail met het knaagdierencentrum 072-5090234 of info@knaagdierencentrum.nl
kijk hier voor meer informatie over het knaagdierencentrum.
 
Ons magazine komt eraan!
Zoals u wellicht weet vieren wij dit jaar ons 10 jarig jubileum. Iedere maand bieden wij u en uw huisdier op de 10e van de maand iets leuks aan. Rond 10 oktober zullen wij u een magazine presenteren. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: ons team staat op de cover, vergezeld van een gezellige beestenboel. Hiervoor trokken we op een prachtige zonderdagmorgen naar Wijk aan Zee voor een prachtig plaatje.
 
10 september EHBO avond
Wegens succes herhaald: op donderdag 10 september is er een EHBO avond voor huisdiereigenaren bij Dier Medisch Centrum Velserbroek. Dierenarts Michiel Nijssen zal met u de meest voorkomende spoedgevallen en hun oplossingen bespreken. Wat moet u doen als uw hond iets raars heeft gegeten, wat te doen bij brandwonden en wat zijn spoedgevallen die echt niet kunnen wachten tot de volgende ochtend. Aanmelden kan via 023- 538 4444  of met email naar info@dierenartsvelserbroek.nl
De avond start om 19:30 en zal ongeveer 2 uur duren.
Omdat wij graag trakteren vanwege ons jubileum is deze lezing gratis!
Vol=vol dus reserveer snel uw plekje!
Graag tot ziens op donderdag 10 september.
 
 
Sluit voor 1 oktober uw verzekering af bij Proteq
Helaas maken we het al te vaak mee. Een dier heeft een ernstige aandoening en de eigenaar heeft eenvoudig niet de financiële middelen om het dier goed te laten behandelen. Hoe veel ze ook van hun dier houden, het geld is er gewoonweg niet. We kunnen als dierenartsen steeds meer. Wij kunnen als kliniek steeds meer en staan altijd voor u en uw dier klaar. Maar dat brengt ook kosten met zich mee. Daarom zijn wij een voorstander van verzekeren. Van pups en kittens maar ook van volwassen dieren. Zolang ze nog geen ernstige klachten of kwalen hebben kunt u meestal gewoon nog een goede verzekering voor ze afsluiten.
Dan kunnen wij ons richten op het beter maken van uw dier en hoeft u zich geen zorgen te maken over de rekening.
 
Als u voor 1 oktober 2015 via onze site een nieuwe verzekering afsluit ontvangt u van Proteq 25 euro korting op de premie. Speciaal voor klanten voor onze praktijken ontvangt u tevens een waardebon van 15 euro, te besteden bij 1 van onze klinieken.  
 
 
Bestel gratis een persoonlijke voerton voor uw dier
Een leuk kado van Royal Canin! Bij aankoop van twee verpakkingen  Royal Canin voeding van 1,5 kg of meer kunt u persoonlijke voerton bestellen. Ga naar de site van Royal Canin voer de gegevens in. Met de actiekaart die u per email ontvangt, de streepjescodes en onze kassabon kunt u de voerton bestellen. De ton, die u helemaal zelf kunt ontwerpen kunt u bij ons op de kliniek weer ophalen.Registreren kan tot 14 oktober 2015.
Meldt u zich vóór 2 september aan, dan kunt u de voerton op 4 oktober, Dierendag ophalen op onze kliniek. Bent u wat later? Geeft niets, u krijgt de voerton dan alleen pas later in oktober. Ook leuk om als kado te geven!
 
Besmettelijke hondenhoest
Besmettelijke hondenhoest - de nieuwe naam voor kennelhoest -
is een zeer besmettelijke infectie van de voorste luchtwegen
van de hond. Besmettelijke hondenhoest wordt veroorzaakt door
een combinatie van factoren. Naast virussen en bacteriën spelen
ook stress, hygiëne en huisvesting een rol. Besmettelijke hondenhoest uit zich door een droge, harde hoest. Ook kunnen lange hoestbuien voorkomen die gepaard gaan met kokhalzen of braken. Het hoesten kan soms wekenlang aanhouden met als risico dat het chronisch wordt of dat longontsteking als
complicatie kan optreden. Vooral pups of oudere en zwakke dieren hebben hier een grotere kans op. Alle plaatsen waar honden samenkomen - uitlaatveldjes, populaire
wandelplaatsen, hondenscholen, hondenshows en trimsalons leveren een gevaar op voor een hond. Pups en bepaalde rassen hebben een verhoogd risico op het krijgen van besmettelijke hondenhoest.
U kunt een infectie voorkomen door uw hond te laten vaccineren tegen besmettelijke hondenhoest. Dit gaat door middel van een neusdruppel. Of het verstandig is om uw hond te laten vaccineren tegen deze ziekte kunt u bespreken met de dierenarts.
 
Asieldieren van de maand:Kitha
 
Kitha is een teefje van 10 maanden oud. Ze is een American Akita en op zoek naar een nieuw thuis.
Kitha is een vrolijke en enthousiaste dame en vooral een puber.
Ze kan prima met kinderen overweg.
Katten is ze niet gewend in huis en met andere honden heeft ze ook weinig contact gehad.
Kitha kan een paar uurtjes alleen zijn maar zat dan wel in de bench.

De Akita is geen ras voor iedereen en onze medewerkers zijn dan ook streng in de selectie om te zorgen dat ze bij ervaren mensen komt.Zij beslissen dus ook waar Kitha geplaatst word.

Heeft u interesse in Kitha?  Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. 0255-515744.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.