Innehåll
 
- Utblandad mat
- Kurs stresshantering
- Uppdaterad grafisk profil
- Balansövning
- Underbara klipp
- 5 ingredienser 5 minuter

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förändringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, coaching och mycket mera. Allt för att skapa en miljö och omgivning som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Allt går om man bara vill
 
 
Gör det själv - det finns några nackdelar
 
 
Citat 
 
 
Success is getting what you want, happiness is wanting what you get.
W.P Kinsella 
 
I Japan är risken för hästkött liten

Ingen kan ha missat den sista tidens skriverier om hästkött i olika maträtter. Jag hörde från en källa att i Japan kostar hästkött 1000:-/kg, så där är det ingen risk att man blandar ut andra rätter med detta kött. Som konsument vill jag självklart inte bli lurad men jag måste också förstå att om jag inte vill betala så mycket för en vara så kommer matindustrin att hitta ett sätt att producera varan för det pris jag kan tänka mig att betala. Så när vi köper billiga varor kommer hela produktionsledet att vara billigt och av låg kvalité allt från jordar, skötsel, foder, etc. Med tanke på att allt som du är består av vad du har ätit kan det vara läge att köpa mat av högre kvalité. I min kommande bok MATematikerna som jag nu håller på att skriva med Anders Arnell kommer vi att förklara hur du får mat som är bättre för både miljön och hälsan utan att det behöver bli dyrare. En av teknikerna är att inte leta billigt utan leta prisvärt.   
 
Kurs i stresshantering söndag 5 maj
 
Då jag har mina rötter i utbildningsbranschen är det jätteroligt att presentera en dagsutbildning i stresshantering. Syftet med utbildningen är att ge dig mycket kunskap om stress och framförallt användbara verktyg och metoder så att du både kan hantera och minska den stress som du eller personer i din närhet/anställda känner idag. Kursen kommer att ges på Hotell Stenungsbaden söndag 5 maj kl. 10.00-16.00. Kursledare tillsammans med mig är den mycket duktiga Hans Blücher (leg. psykolog).
 
Enlligt skatteverket får friskvårdbidrag användas till stresshantering, vilket innebär att om du får friskvårdsbidrag från ditt företag kan du använda detta.
 
Priset för denna dag är 1950:- inkl moms (1560:- exkl moms).
 
För denna summa får du förutom en massa användbar kunskap rörande stress och hur du minskar denna, även allt detta:
 
- En bok "26 timmarsdygnet"
- Ett USB-minne med övningar
- Lunch
- Eftermiddagsfika 
- Entre till Stenungsbadens Blué Water spa

Tanken med att avsluta lugnt och skönt i Stenungsbadens spa är att du ska ge dig själv tid att komma ner i varv och ge din hjärna möjlighet att lagra in det du lärt dig under dagen i minnet.

Anmälan görs genom att skicka ett mail till erbjudande@personbasta.se, där du anger namn och telefonnummer, sista anmälningsdag är 15 april. Anmälan är bindande. För frågor om kursen skicka ett mail till jan.tern@personbasta.se. För att kursen ska genomföras krävs minst 10 anmälda, max antal deltagare är satt till 18 stycken.
 
Uppdaterad grafisk profil
 
Steg 3 i den uppdaterade grafiska profilen tar lite längre tid än vad jag som tidsotimist har beräknat, förhoppningsvis kommer den att presenteras i nästa månads nyhetsbrev.
 
Balansövning på motionscykel
 
  
Enkel att förklara, svårare att utföra. Klicka på bilden så kör videon igång.
  
5 minuter - 5 ingredienser
 
Öppna en fetaost och skär den på längden i lagom stora bitar. Häll på lite olja, skiva några tomater, skölj spenat och öppna burk med goda oliver. Voila ett gott mellanmål på ett kick.
 
Ibland vill man ha mat fort och att det ska vara enkelt. Vilket är ditt bästa förslag på vad man kan göra för rätt/mellanmål på 5 min med 5 ingredienser. Skicka in ditt förslag och du kan vinna boken MATematikerna som kommer i höst. Om du vill ha inspiration i köket och inte vill vänta till i höst kan du köpa MATematik som fick pris som Sveriges mest innovativa kokbok och världens tredje mest innovativa kokbok på Gourmand Cook Book awards i Paris 2009. Du är välkommen att köpa den på Adlibris.
 
 
Skapa en bra, hälsosam och glädjande månad.
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se