Innehåll
 
- Härvarande
- Grattis
- PT-bud
- Mjuka upp stela axlar
- Polentapaj

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Jag förstår varför dessa sängar inte är så heta längre.
 
 
Den som väntar på något gott.
 
 
 
 
Citat 
 
 

The best way to make your dreams come true is to wake up.

Paul Valéry
 
 
Planera kan jag göra sen
 
Nyligen presterade jag det bästa resultat jag gjort i en övning på över 2,5 år. Jag var glad i fem sekunder och tänkte därefter, hmmm då bör jag klara av mitt långsiktiga mål innan året är slut. Efter någon minut sansade jag mig och bestämde att idag ska jag glädjas över resultatet. Planera och spekulera kan jag göra imorgon.
 
Jag försöker nu att inte hela tiden vara på väg utan ge mig tid till att stanna upp och glädjas åt det som jag skapar och upplever på vägen. Det kan kallas Carpe Diem, Mindfulness, eller helt enkelt bara njuta och värdera nuet. Hur skulle du må om du var mer HÄRvarande, eller är du redan duktig på detta?
 
Grattis Anna,
 
Grattis Anna till tredje platsen i mästarnas mästare som avgjordes för några veckor sedan. Anna Laurell var en av de 23 duktiga idrottsmän och tränare som jag intervjuade i min tredje bok "Lucky Loser". Om du vill ta del av Annas och de andras strålande tips för att öka din mentala tuffhet och/eller bara få värdefulla tips från de som lyckats rekommenderar jag självklart boken Lucky Loser. Du köper den på Bokus eller AdLibris.

PT-budet
 
Istället för pizzabud, kommer jag under sommaren köra PT-budet. Det innebär alltså att jag (och en hel del funktionell utrustning) kommer till dig för personlig träning. Jag är bl.a. licensierad Eleiko Personal Trainer, jag har gått Strength coach 1 och 2 och många fler kurser, så du kommer att vara i goda händer och tillsammans bygger vi både upp dig och din träningsglädje. 4 gånger á 60 min i Göteborgsområdet är en investering i dig själv på 2900:-. Är du intresserad skickar du ett mail till jan.tern@personbasta.se.
 
Mjuka upp stela axlar

 
Finns det kettlebells där du tränar? I så fall har du kanske sett de användas i s.k. kettlebellsvingar. Här är en bra övning för att mjuka upp stela axlar som du kan köra ibörjan av passet, i slutet av passet eller mellan passen - m.a.o. när som helst. Klicka på bilden ovan för att se hur du kan göra.
  
Polentapaj med champinjoner, gräslök och rädisor
 
 
Om du inte tål gluten eller tycker att det är för mycket fett i vanliga pajskal kan du testa en polentapaj. Smaken skiljer sig givetvis lite grand från en vanlig pajdeg, men har du bara goda tillbehör smakar denna paj alldeles utmärkt.

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
 
Pajskal av polenta 
 
5 dl vatten
1,5 dl polentagryn
1 grönsaksbuljongtärning
 
Koka upp vattnet och bryt i en buljongtärning. Häll därefter i polentan och saltet. Sänk värmen och rör om några minuter tills det har blivit som en gröt. Denna gröt häller du i en smord pajform och smetar ut så att skalet blir jämntjockt. Tryck också upp lite polentagröt mot formens kanter. Gör i ordning en fyllning och sätt därefter in pajen i ugnen.
 
Exempel på fyllning
 
1/2 liter champinjorer
1 knippe gräslök
2 dl riven ost
 
Smörstek champinjonerna och när de har någon minut kvar kan du klippa över hälften av gräslöken, samt salta och peppra efter smak. Häll över blandningen i pajskalet och strö över osten. In med allt i ugnen i 25 minuter eller tills det har fått en fin färg.
 
Klipp över resten av gräslöken och servera med rädisor.
 
För dig som är intresserad av mat, är vår senaste bok MATematikerna en riktigt bra investering. Följ länkarna till Bokus eller AdLibris >>
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se