TVP Nieuwsbrief  
5e jaargang - Januari 2017

In deze editie: 
  • Kamp 2016
  • Ouder-Kind Toernooi
  • Jeugdcompetitie Voorjaar 2017
  • TVP op Facebook
  • TVP Foto's
  
 
Activiteiten Jeugd 2017: 
 
 
Vrijdag 24 Februari
Racketavond (19:00 - 21:00)
 
 
Vrijdag 10 Maart
Racketavond (19:00 - 21:00)
 
 
Vrijdag 24 Maart
Racketavond (19:00 - 21:00)
 
 
Zondag 02 April
Openings Toernooi (11:00 - 15:00)
 
 
Gele competitie 9 April t/m 28 Mei
April: 9 / 17* / 30
Mei: 7 / 14 / 21 / 28
 * dit is maandag 2e paasdag
 
 
Groene competitie 9 April t/m 28 Mei
April: 9 / 17* / 30
Mei: 7 / 14 / 21 / 28
 * dit is maandag 2e Paasdag
 
 
Oranje competitie 19 Mrt t/m 25 Juni
Maart: 19 & 26
April: 2 & 16*
Juni: 11 / 18 / 25
* dit is zondag 1e Paasdag
  
 
Zondag 25 Juni
Ouder-Kind Toernooi
 
 
Woe 30 Aug t/m Zat 9 Sept
Clubkampioenschappen
 
 
Zondag 26 November
Sluitingstoernooi 
 
 
 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
**EXTRA JEUGDEDITIE**
Hoi allemaal,
 
Dit is de eerste speciale jeugdeditie van de TVP nieuwsbrief.
Op deze manier willen we jullie meer op de hoogte houden over de activiteiten rondom de jeugd van Tennisvereniging Poortugaal.
 
Zo hebben we racketavonden op 3 vrijdagen, deze avonden worden dubbelwedstrijdjes gespeeld. Om de 20 minuten wordt er gewisseld van tegenstander. Het leuke is dat de jeugdleden een vriendje of vriendinnetje mogen meenemen!
 
Ook organiseren we dit jaar weer kennismakingslessen voor kinderen die kennis willen maken met tennis. Houdt de mail en TVP website in de gaten voor meer informatie hierover.
 
Heel veel leesplezier!
 
Groetjes van de jeugdcommissie

Kamp 2016
 
Nadat de kinderen vrijdagavond met allemaal hele leuke, zelfgemaakte kerstballen de kerstboom in het kamphuis hadden versierd, was het tijd voor het grote chaosspel. De naam zegt het al: Chaos. Met Sinterklaas en een kerstengel als jury gingen de groepjes uiteen om verschillende opdrachten en vragen zo goed mogelijk te maken. Zo moesten er raadsels opgelost worden, was er een krantenspel, werd er hints gespeeld en moesten de kinderen bij zwarte Piet(Black Pete) een eigen parcours samenstellen en deze door middel van opdrachten doorlopen. En als afsluiting had ieder groepje een sinterklaasgedicht gemaakt.
 
    
 
Na het ontbijt op zaterdagochtend werd het tijd om eens flink te gaan sporten. De groep kinderen werd in twee delen gesplitst en zij moesten allerlei spellen tegen elkaar spelen. We begonnen met zaklopen. Natuurlijk waren er ook een aantal valpartijen, maar die maakten het zaklopen juist zo leuk. Vervolgens gingen de twee teams een plankenrace tegen elkaar doen. Beide teams kregen twee planken. Deze moesten zij gebruiken om aan de overkant van het parcours te komen. Zij mochten de grond niet aanraken. Dit leverde een hele spannende strijd op, want de teams finishte net na elkaar. Hierna werd er nog gevoetbald en gehockeyd. Dit leverde leuke en sportieve wedstrijden op.
 
 
Na deze actieve ochtend was het tijd voor de grote rendierenjacht. Iedereen ging in groepjes zoeken naar de juiste rendieren in de juiste volgorde, de rendieren hadden namelijk een nummer.
 
 
Bij ieder rendier werd een opdracht of een spel gedaan. Zo moesten geblinddoekt moeren en bouten van verschillende grootten in elkaar worden gedraaid, takken gezocht van drie precieze afmetingen, een parcours afgelegd worden met een kerstbal op een lepel en na het draaien van 7 rondjes om een pion ook gescoord worden door één van de hoepels. En ten slotte moest ieder groepje door een wirwar van touwen zien te komen zonder dat de kerstballen van ‘het spinnenweb’ afvielen! Bij het goed voltooien van de opdracht kregen ze een aantal letters, aan het eind vormden deze letters een compleet woord. Best moeilijk als je niet alle letters hebt J.
 
     
 
’s Avonds hebben we lekker frietjes gegeten met een hamburger erbij.
Hierna was het tijd voor het Levend Ganzenbord. De kinderen werden in groepjes verdeeld en gooiden met een grote dobbelsteen om zo snel mogelijk bij de finish te komen. Natuurlijk waren er verschillende opdrachten tijdens het spel, zoals ‘eet een beschuitje en fluit een sinterklaasliedje’ en ‘zeg het alfabet achterstevoren op’. Het leek even snel te gaan, maar na een paar keer het vakje ‘dood’ moest er toch een aantal keer opnieuw begonnen worden. Het was een geslaagde avond!

Na een korte nacht stond stond ons (de leiding) een verrassing te wachten.. er waren kampelfjes langs geweest die het hele kamphuis ondersteboven hadden gekeerd. Vreemd genoeg hadden alleen de jongens snorretjes en bekertjes voor de deur..
 
 
Na weer een overheerlijk ontbijt was het tijd voor de kampklassieker: levend stratego! Nu natuurlijk wel in een kerst jasje gestoken. De twee teams gingen bijvoorbeeld als kerstman (of vrouw), wandelende kerstboom of kerstcadeautje (de bom) op zoek naar de vlag van het andere team. Na vier zwaarbevochten partijen was een gelijke stand het resultaat van een ochtend rennen en vliegen door het bos. Helaas was het daarna alweer tijd om alle spullen op te ruimen en weer terug te gaan naar onze vereniging.
 
 
Het was weer een erg leuk en gezellig kamp dit jaar.
Wij kijken dan ook uit naar de volgende keer!
 
Groetjes,
De Jeugdcommmissie

Ouder-Kind Toernooi
Het was weer eens afwachten of de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn dit jaar tijdens het ouder-kindtoernooi. Zeker nu het niet in de zomer, maar diep in de herfst plaatsvond. Dit viel achteraf gelukkig allemaal reuze mee! Het was een zeer geslaagde dag met kinderen die aan hun ouders konden laten zien hoeveel ze geleerd hadden dit jaar. En met ouders die even moesten laten zien dat ze heus nog wel een goed balletje konden slaan!
 
 
 
Dit zorgde voor leuke en spannende partijen op de drie banen. De vierde baan zag er dit keer heel anders uit. Een mini-court was uitgezet met vlaggetjes om de kinderen tegen hun ouders te laten spelen met een soft bal. Dit leidde vaak tot grote hilariteit op de baan, die ballen gingen namelijk alle kanten op!
Tussendoor werd er een speciale ouder-kind maaltijd op tafel gezet. Mede dankzij een aantal enthousiaste ouders (en bardienst) is het gelukt om voor iedereen genoeg pannenkoeken te bakken! 
 
 
 
Nadat iedereen helemaal vol zat van de heerlijke pannenkoeken (een echte sportmaaltijd) gaven de ouders en de kinderen nog een keer alles om de eerste prijs te pakken.
 
 
Uiteindelijk was de tweede plaats voor Thijs en z’n vader. En tot haar grote verrassing de eerste prijs voor Rosalie en haar oma in de jongere poule. En in de grote poule ging de tweede prijs naar Yannick en z’n vader. De eerste prijs was voor Indy en haar moeder.
 
 
 
 
 
 

Jeugdcompetitie Voorjaar 2017
Ook komend jaar hebben we weer een gele competitie. Dit is de competitie zoals we die allemaal kennen, voor de jeugd vanaf 14 jaar. Hier verandert niets aan ten opzichte van het voorgaande jaar. De speeldata voor de gele competitie zijn: 9 april, (maandag)17 april, 30 april, 7 mei, 14 mei, 21 mei en 28 mei.
 
Voor de tenniskids competitie zijn er wel een aantal veranderingen doorgevoerd. De belangrijkste zijn: de leeftijdsgrenzen zijn aangepast en de groene competitie wordt vanaf volgend jaar ook op zondag gespeeld en niet op woensdagmiddag. 
 
Dit wordt de nieuwe leeftijdsindeling voor tenniskids: oranje (van 6 tot 13 jaar) en groen (tussen 8 en 14 jaar) 
 
 
De speeldata voor groene competitie  zijn:
 
 
De speeldata voor de oranje competitie zijn:
 
 
De opgegeven competitie jeugdspelers voor het voorjaar zijn:
 
1 Meisjes team t/m 17 jaar
Isa Frank, Roos den Boogert, Emma de Haas, Fay van Domburg en Imke den Boogert

1 Mix team t/m 17 jaar
Indy Ketting , Cheyenne van Nielen, Iris van IJzendoorn , Gauke van Seventer, Yannick le Cocg d’Armandville, Milan Hensen
 
Er gaan ook kinderen meespelen in de oranje worldtour en hopelijk krijgen we nog een groen team voor de worldtour 2017 opgesteld.
 
Allemaal veel plezier, we gaan zeker ook nog oefenen voor de competitie met elkaar!
 
Met sportieve groet,
 
De jeugdcommissie
Ante, Lars, Marc, Mark, Rodney en Chantal

TVP op Facebook!
Beste leden,
 
Graag verzoeken wij al onze leden die over Facebook beschikken de Facebookpagina van TV Poortugaal te 'liken'.

Dit houdt in:
- Log in op Facebook en zoek naar Tennisvereniging Poortugaal
- Je komt dan op de Facebookpagina van TVP
- Klik hierna op 'Vind ik leuk'
 
 
                        
 
In het vervolg word je dan op de hoogte gehouden van wat er is gebeurd, gaande is of gaat gebeuren binnen (en buiten) onze vereniging.
 
Alvast bedankt!
 

TVP Foto's
Er zijn natuurlijk nog véél meer foto's gemaakt van de diverse jeugd activiteiten van het afgelopen jaar op TVP. Wil je die zien? Dat kan!

Ga naar de site www.tvpoortugaal.nl en aan de linkerkant klik je dan op "Foto's". Omdat er zoveel foto's zijn gemaakt zijn er diverse mappen, zoals:
  • Kamp 2016
  • Ouder-Kind Toernooi
 
Veel kijk plezier!!

             
Sponsors:
Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester TVP
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester TVP