MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 15
De 15e nieuwsbrief alweer.  Deze keer heb ik links van 4-5 mei,
Moederdag,  Hemelvaartsdag, Pinksteren en alvast wat voor de WK voetbal.
Elke dag komen er weer nieuwe leden bij. Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar mij!!!
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
 
 
Moederdag     
Het is weer bijna moederdag. Natuurlijk maak jij voor de liefste moeder van de wereld iets moois, of speel je een moederdag spelletje. Ook kun je zien hoe moederdag vroeger werd gevierd.
  
Op 4 en 5 mei denken we weer even terug aan de oorlog. Hier vind je informatie over dodenherdenking en bevrijdingsdag.
 
 
13 mei is het hemelvaartsdag. Wat is dit ook alweer? kleur een kleurplaat of doe een spelletje.
 
  
23 en 24 mei vieren we pinksteren. Ook daarover vind je hiet informatie en leuke knutsels.
 
  
  
Omdat ik ook een echte voetbal liefhebber ben, nu alvast wat leuke links over het WK voetbal in Zuid-Afrika.
 
  
  
Schrijf je eigen naam of tekst op alles en maak er een foto van of een filmpje. Erg leuk en grappig!
 
 
 
  
Hier vind je informatie, links en lespakketten over dodenherdenking en bevrijdingsdag.
  
 
 
 Knutselen, liedjes, lesideeën en achtergrondinformatie
 
Een mooi hemelvaart werkboekje om uit te delen aan de kinderen.
  
 
Knutsels, kleurplaten en informatie over pinksteren.
 
Als straks de WK gaat beginnen is het wel leuk als alle klassen oranje zijn. Hiervoor al vele lesideeen en links.
 
Little Bridge
Dit is een perfecte methode Engels voor basisscholen die al vroeg willen beginnen met het aanbieden van vreemdetalenonderwijs.
De materialen zijn zeer geschikt voor groep 7 en 8, maar er kan ook al eerder mee worden gestart. De methode is speciaal geschreven voor jonge kinderen die Engels als tweede taal krijgen aangeboden. Daarnaast is de methode ook thuis goed te gebruiken.
Little Bridge is een methode die gebruik maakt van interactieve software. Op deze manier kunnen de leerlingen kennis maken met het fictieve dorp Little Bridge. De kinderen leren het dorp spelenderwijs kennen en leren zo onder andere over de hobbies en de dagelijkse gewoonten van de inwoners. Naast de software wordt er gebruik gemaakt van een prachtig full-colour werkboek, geluidsmateriaal en een volgsysteem waarmee de leerkracht de vorderingen van de leerlingen kan bijhouden. Voor de docent is er een docentenhandleiding beschikbaar.
 
 
 
 
Het Nationaal Schoolontbijt 2010 vindt plaats van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 november.
Op deze site kunt u zich aanmelden en vindt u alle informatie over Het Nationaal Schoolontbijt. Ook kunt u allerlei leuke en leerzame lessuggesties en -materialen bestellen en downloaden voor alle groepen van het basisonderwijs. Kijk rond en ontdek wat het Nationaal Schoolontbijt voor uw school, uw team en uw leerlingen kan betekenen! 
 
Doe wat met woorden
 
Je kan dit zelf maken met de kinderen in paint of publisher oid.
Je kan het ook maken op de site ImageChef
Op die site moet je even verder kijken, want daar kun je leuke plaatjes en filmpjes maken met je eigen tekst.
 
Filmpjes bij de methode.
Veel filmpjes zijn weer terug. Ik ben er nog druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
 
  
  
Veel links en filmpjes over de oorlog, dodenherdenking en bevrijdingsdag
 
 
Goede beveiliging van het computernetwerk is belangrijker dan ooit. Met de regelmaat van de klok komen er nieuwe bedreigingen bij en dus is een degelijke security-oplossing een absolute must. Degelijk is de beveiligingssoftware van het van oorsprong Duitse  G Data Software alleszins. De G Data pakketten winnen immers keer op keer vergelijkende tests in heel Europa, onlangs nog bij zowel PCM als Computer!Totaal en PC Magazine. En G Data InternetSecurity werd de afgelopen 3 jaar door de Consumentenbond bekroond als Beste Pakket.  
 
Speciaal voor scholen heeft G Data een “schoollicentie” met een uniek concept: alle computers van de hele school worden beveiligd voor een vaste prijs, vanaf 395 EUR, ongeacht het aantal computers dus. Voor meer info of voor een evaluatieversie kan u contact opnemen met Norman Young: 06-17 62 09 12.
 
Leerlingen en studenten kunnen overigens ook voor de beveiliging van hun eigen computer G Data AntiVirus 2010 en G Data InternetSecurity 2010 kopen aan speciale studentenprijs via Surfdiensten/Slim.
 
Liedjes en gedichten, maar ook een filmpje over moederdag in 1925.
 
Laat de kinderen al helemaal in de stemming komen van de WK in Zuid-Afrika. Je vind hier leuke filmpjes en quizen.
 
 
Het vinden van een nieuwe school is geen gemakkelijke klus. Zelfs wanneer de keuze gemaakt is, blijft het een spannende periode. Alles is tenslotte anders dan op de basisschool. Hoe 'overleef' je al die veranderingen? 
 
 
Online computeropdrachten: Hoe bereken je de inhoud van bijvoorbeeld een aquarium en een kubus?
 
 
Powerpoints voor het flitsen van woorden
  
 
 
Zing mee met 56 Engelse liedjes
 
Er komen steeds meer filmpjes terug. Ik ben er druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.

Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Bij Klasse TV betaal je er flink voor en hier is het gratis. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Sinds november 2008 is er ook een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 
 
Tips 
 
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
 Elk jaar een zelfde schoolfotoachtergrond is ons te saai.
Daarom kunt u elk schooljaar een keuze maken uit diverse achtergrondthema’s. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de thema’s Boerderij, Maritiem, Jungle, Zee & strand, en nog veel meer.
MeesterMichael's Nieuwsbrief www.meestermichael.nl