Nieuwsbrief Februari 2014
 
Maand van het gebit
Ook dit jaar besteden we in Februari weer extra aandacht aan het gebit van uw huisdier. Honden,katten en konijnen zijn van harte welkom voor een gratis gebitscontrole. Tijdens de controle wordt het gebit van uw huisdier goed bekeken en krijgt u informatie over poetsen, goede voeding en een eventuele gebitsbehandeling. De controles zijn gratis, maar maakt u wel even een afspraak om wachttijden te voorkomen. Kijkt u voor meer informatie op www.gebitscontrole.nl
 
 
DNA test voor rashonden verplicht
Op de algemene vergadering van de Raad van Beheer in november 2013 is het voorstel voor verplichte DNA-afname en -afstammingscontrole voor alle rashondenpups aangenomen. Dit betekent dat vanaf 1 juni 2014 bij alle rashondenpups DNA-afstammingscontrole verplicht is bij het aanvragen van stambomen.
Aan de verplichting is tevens de opslag van het DNA in een DNA-bank voor mogelijke toekomstige gezondheidsonderzoeken gekoppeld. De Raad van Beheer ziet in dit besluit de bevestiging dat de kynologie de verantwoordelijkheid neemt voor de verbetering van de gezondheid en het welzijn van de rashonden in Nederland. Wilt u meer weten wat deze verplichting inhoudt? Kijkt u voor meer informatie en veel gesteld vragen op www.raadvanbeheer.nl 
 
Dienstenregeling
Zoals u wellicht weet is DMC elke werkdag van 8:00-20:00 geopend. Op zaterdag is DMC Kennemerland in Velserbroek geopend van 9:00-17:00. Maar ook buiten deze tijden staan wij voor spoedgevallen paraat. De samenwerking met Dierenkliniek Duinwijklaan in Beverwijk is dit jaar geïntensiveerd waardoor u buiten onze reguliere openingstijden altijd toch bij ons, of bij Dierenkliniek Duinwijklaan terecht kan voor een adequate spoedopvang. Belt u altijd het reguliere nummer van de kliniek dan hoort u hoe u de dierenarts het snelste kan bereiken.
 
 
Uw schatje op de foto met Valentijnsdag
Op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag,  kunt u uw geliefde huisdier laten fotograferen door een professionele fotograaf. Geert Langelaan heeft van 15-19 uur op onze vestiging in Beverwijk zijn fotostudio opgezet.
Hier kunt u uw huisdier(en) eens mooi op de foto laten zetten. Het laten maken van de foto is gratis. U krijgt de foto via de email te zien en als u tevreden bent over het resulaat kunt u de foto in diverse formaten laten afdrukken. Misschien wel als mooie canvas aan de muur?
 
U bent van harte welkom om binnen te lopen aan de Büllerlaan 8 van 15-19 uur op vrijdag 14 februari.
 

 
 
Klanten knippen voor Dierenambulances
Afgelopen week heeft zowel Dierenambulance Velsen (DAV) als Dierenambulance Kennemerland een cheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van 200 euro uit handen van Floor Stembert, eigenaresse van Dier Medisch Centrum. De Dierenambulances komen met zwerfdieren die hulp behoeven regelmatig bij de DMC's langs. Gelukkig kunnen de meeste dieren na een controle door naar het Kerbert Dierentehuis. Wanneer de dieren ziek zijn en medische zorg nodig hebben, komen de katten of honden bij DMC in de opname en worden zij verzorgd totdat de eigenaar gevonden is of zij alsnog naar het Kerbert Dierentehuis kunnen. Dat ook de klanten van DMC de Dierenambulances een warm hart toedragen blijkt het uit het feit dat zij goed hun best hebben gedaan met het uitknippen van vouchers. Bij elke advertentie die DMC plaatst in kranten in de regio zit de mogelijkheid om een voucher uit te knippen. Bij inlevering van deze voucher levert dat een korting op voor de klant én er wordt €2,50 gespaard voor de Dierenambulance Velsen of Kennemerland. Dit heeft dus inmiddels gezorgd voor een mooi bedrag dat de ambulances goed kunnen gebruiken. Immers: deze mensen zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor de dieren in de regio en daarvoor is veel geld nodig. Kijkt u voor meer informatie over de werkzaamheden van de dierenambulance op www.dierenambulancevelsen.nl en www.dierenambulancekennemerland.nl
 
 
Asieldier van de maand: Dolly
Dolly is een gesteriliseerde poes van 14 jaar.
Ze naar het Kerbert Dierentehuis gebracht omdat ze sinds de verhuizing naast de bak plaste. 
Dolly is niet gewend aan andere dieren in huis.Ze kan bij oudere kinderen.
Dolly komt zelf voor haar aandacht en vindt het fijn om naar buiten te kunnen gaan.
 
Interesse in Dolly? Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. tel: 0255-515744. Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.