E-Nieuwsbrief


 
Na onze viering van 5 jaar Zorghuis in Oostende ...

 
 
 
Op zaterdag 4 oktober vierden we het 5-jarig bestaan van ons sociaal project in Oostende.
Ruim 250 medewerkers en sympathisanten van het Zorghuis waren aanwezig in CC De Grote Post en werden er verwelkomd door radio- en televisiemaker Sven Pichal. Sven was er ook reeds bij op de openingsmanifestatie 5 jaar geleden ...
Eerst brachten we een presentatie in beeld en klank over het ontstaan, de werking en de toekomstplannen van ons "bijna als thuis" huis voor kankerpatiënten die er alleen voor staan tijdens de moeilijke dagen van de oncologische behandeling. Interviews met de coördinatoren, vrijwilligers en de voorzitter waren het sluitstuk van het academisch luik.
Het koor Gaudia Canticorum o.l.v. dirigent Filip Devisch en met de sopraan Cathérine Matthys - ook zij waren er reeds bij op de openingsmanifestatie - brachten een levendig en zeer gesmaakt concert van gospels en meer actuele liederen. De muzikale begeleiding kwam van Bas Bulteel met zijn Quartier Latin en gastzangeres Sara Vandekerckhove - journalist bij De Morgen - etaleerde haar groot zangtalent. 
Het geheel werd besloten met een kleine receptie tijdens dewelke bloemstukken, gemaakt door vrijwilligers, verkocht werden ten bate van ons project.
Eerstdaags plaatsen we de presentatie en een filmisch verslag op onze website maar ondertussen bedanken we reeds de vele mensen die ons geholpen hebben om van deze viering een nieuwe mijlpaal te maken in de groei van het Zorghuis!
 
 
 

Dansen voor het Zorghuis ... Retrobal "Born in the Sexties" op zaterdag 18 oktober in De Zwerver in Leffinge
 
Vriendengroep Born in the Sexties organiseert voor de 5de keer hun Retrobal als benefiet voor ons Zorghuis Oostende en voor Villa Rozerood in De Panne.
Het bal start om 21:00 uur in zaal De Zwerver in Leffinge.
Tijdens dit bal met als vaste DJ's Luc 'de champetter' Despodt en Geert 'Mike Phono' Gunst komen alle dansgenres van vooral vroeger aan bod aangevuld met verzoekplaatjes.
Kaarten kosten 5€ in voorverkoop en 7€ aan de deur.
Elke ingangskaart is ook een steunkaart.
Voor meer info of het reserveren van kaarten: borninthesexties@telenet.be
 
Het Zorghuis dankt alvast deze toffe vriendengroep voor de hernieuwde steun en hoopt dat veel van onze medewerkers en symphatisanten hun beste beentje zullen voorzetten! Iedereen zegge het voort!
 


Dit jaar is er opnieuw    het ZORGHUIS OOSTENDE!
 
Na de succesvolle actie van vorig jaar - ook voor ons Zorghuis! - doet Studio Brussel in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting opnieuw een warme oproep aan groeperingen, instellingen, bedrijven, ... om tussen 1 en 24 december een actie te organiseren voor o.a. het Zorghuis Oostende.
Vorig jaar werd het Zorghuis Oostende gesteund door heel wat activiteiten. Wij hopen vurig dat dit herhaald wordt in de meest "warme" periode van het jaar.
Je vindt het Zorghuis Oostende onder de rubriek "Welzijn".