Nieuwsbrief juni 2013
 
Juni chipmaand
Juni is zoals de voorgaande jaren weer uitgeroepen tot "chipmaand". Het laten chippen van dieren is iets wat wij van harte aanbevelen. Immers een gechipt dier is herkenbaar voor het leven, en bij vermissing wordt de eigenaar snel weer herenigd met zijn huisdier. Het is natuurlijk wel belangrijk om naast het laten chippen van uw dier er ook voor te zorgen dat uw adresgegevens worden gekoppeld aan het chipnummer. Dit kan bijvoorbeeld via www.ndg.nl.
Op www.chipnummer.nl kunt u in de verschillende databanken kijken of de chipnummers van uw huisdieren goed geregistreerd staan. Sinds 1 april is er bovendien een wettelijke verplichting om pups voor hun 8e levensweek te laten chippen.
Wist u dat niet alleen honden en katten gechipt kunnen worden maar ook konijnen, vogels en reptielen. Voor sommige beschermde diersoorten die op de CITES lijst staan is het zelfs verplicht.
Kijk u voor meer informatie over chippen op de site van het LICG.
 
In de gehele maand juni kost de chip + registratie slechts 22,00 euro.
Maakt u voor het plaatsen van de chip graag even een afspraak.
 
Tablet tegen vlooien: nu voordelig kennismaken 
Heeft u moeite met het toedienen van pipetjes in de nek bij uw kat of hond? Of reageert hij er niet prettig op? U kunt uw hond of kat ook behandelen met tabletten.  Met één tablet per maand bent u verzekerd van een uitstekende vlooienbestrijding. Door de snelle werking is de tablet bij uitstek geschikt voor dieren die allergisch zijn voor vlooien. En omdat de werking niet via de vacht is, zijn een lange vacht of veelvuldig zwemmen geen probleem meer. Ook kinderen kunnen de dieren zonder problemen aaien en knuffelen. U kunt nu voordelig kennismaken met de nieuwe tablet tegen vlooien.
Probeer deze tablet voor kat / kleine hond voor € 6 en grotere honden  € 7,50.
Tevens krijgt u een kortingsbon van 10% voor een verpakking van 6 tabletten.
Voor meer informatie over deze tablet kunt u op bij onze kliniek terecht.
 
Assistente Mandy bevallen van dochter Eva
Assisitente Mandy Serrarens is op 11 mei bevallen van een dochter Eva. Eva en Mandy maken het goed. We verwachten Mandy begin augustus weer terug op de kliniek en wensen haar een heerlijke kraamtijd.  
 
 Actie: Skin Care van Royal Canin 1+1 gratis
Heeft uw hond last van huid- of vachtproblemen? Heeft hij regelmatig jeuk, een wat schilferige, droge huid, last van oorontstekingen, een vieze geur of een verkleurde donkere huid? Laat uw hond daar niet mee rondlopen. Samen met u kunnen we onderzoeken wat de onderliggende oorzaak kan zijn. In veel gevallen kan een wisseling van voeding een goede behandeling of ondersteuning zijn. Royal Canin heeft Skin Care ontwikkeld, speciaal voor honden met huid- en vachtproblemen. Door de unieke samenstelling met name wat betreft vetzuren, eiwitten en vitamines helpt Skin care de huid weer gezond te maken en versterkt Skin Care de natuurlijke afweer van de huid. Omdat u pas na 2 maanden een goed resulaat kan zien heeft Royal Canin een handige aanbieding: 2 zakken halen, 1 betalen. Zodat uw hond minmaal 2 maanden de tijd krijgt te herstellen van zijn huidaandoening.  U krijgt dan een goed beeld van het effect van RC Skin Care. Na afloop van de 2 maanden krijgt u bij ons een gratis controle consult. Klikt u op het plaatje voor meer informatie over RC Skin Care.
 
 
Assistente Stefanie van Leeuwen is geslaagd voor haar opleiding tot para-veterinair. Zij heeft haar opleiding aan het Groenhorstcollege in Barneveld met goed gevolg afgelegd. Bijna alle assistentes binnen Dier Medisch Centrum hebben deze wettelijk erkende titel. Hiermee bent u verzekerd van de best opgeleide assistentes met de juiste kennis van uw dier.  
 
Feit of Fabel: Ontvlooien doe je het beste met een pipet.
Fabel: Inmiddels zijn er veel meer producten dan alleen maar een pipet. Feit:Goede vlooienbestrijding is maatwerk. Vroeger was er niet veel meer voorhanden dan de vlooienband. Deze werkte vaak slecht en zorgde ook nog eens voor veel problemen. Katten hingen zich soms op aan de vlooienband of stapte met 1 poot door het, te wijde, bandje heen en kregen hierdoor een grote okselwond. Na de vlooienbandjes kwamen de pipetten en de sprays. Inmiddels zijn daar ook tabletten en injecties bijgekomen. En de vlooienband is weer terug van weggeweest: nu in een veilige variant en met tevens een tekenwerende werking. Een goede vlooienbestrijding, preventief én curatief is maatwerk geworden. Bij onze kliniek bent u aan het juiste adres voor goed advies over de bestrijding van vlooien en teken bij uw hond en kat. Klikt u hier voor achtergrondinformatie over vlooien.  
 
Even voorstellen: De Knipschuur
Wij zijn Inge Mathot en Ada Boerlage, en wij beheren een geweldig leuke sfeervolle trimsalon.
Onze salon is modern ingericht, ruim en hygiënisch met de nieuwste apparatuur.
Alle honden zijn bij ons in principe welkom, rashonden, maar ook de vaak heel leuke bastaardjes en kruisingen.
Wij zijn gespecialiseerd in labradoodles, de shiz-tzu en boomer kruizingen, maar ook voor andere rassen kunt u prima bij ons terecht.
 
U kunt alles betreffende de vacht van uw viervoeter bij ons bespreken en wij zullen alles er aan doen om uw wensen in vervulling te laten gaan.
Bovenstaande is natuurlijk wel afhankelijk van de staat van onderhoud van de vacht, maar aan onze inzet zal het niet liggen.
 
 
Uiteraard bent U altijd welkom om eerst bij ons kennis te komen maken met uw hond en een gratis advies te krijgen over de verzorging van het haar.
Dit is in het bijzonder een aanrader voor de pupjes, maar ook oudere, angstige honden hebben er baat bij.
 
Voor elke hond nemen wij de tijd.
Soms is een hond bang, soms zijn er problemen met de vacht en duurt de behandeling daarom langer.
Oudere honden en jonge honden geven we tussendoor ook wel eens een pauze, ook daardoor kan het wat langer duren voor uw viervoeter klaar is.
Wij bellen de baas zelf als de hond opgehaald kan worden.
Door deze werkwijze zien wij dat de hond na een paar bezoekjes aan onze salon de trimbeurten beter en meer ontspannen ondergaat.
 
Asieldier van de maand: Shadow
 
Shadow is een kruising Bull Terrier reu van zeven jaar oud. Shadow is gecastreerd. Hij is via uitwisseling met een ander asiel, waar hij al ruim anderhalf jaar zat, bij ons gekomen.
Shadow mist één van zijn achterpoten doordat hij een keer is aangereden, maar dit is voor hem geen probleem en hij kan nog goed mee wandelen. Hij vindt het ook heerlijk om met een balletje te spelen.
Shadow is een echte lieverd. Hij kan in een gezin met kinderen, maar hij houdt niet van katten of andere honden in huis.
Shadow is rustig in huis. Hij moet wel weer het alleen kunnen zijn helemaal aanleren, omdat hij lang in de kennel heeft gezeten.

Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op www.kerbertdierentehuis.dierenbescherming.nl

 

 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.