Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
I helgen hade jag nöjet att tillsammans med många andra återförsäljare besöka Sandnes Garn i Norge. Vi fick en visning av spinneriet och även se smakprov på höstens nya färger och en mycket omfattande modevisning av snygga plagg ur kommande mönsterhäften. Låt mig säga så här - hösten ser lovande ut :)
 
Men än väntar vi ju på att våren ska slå igenom på riktigt, för att heja på lite extra har vi såklart nya finfina erbjudanden för denna majvecka, en spännande kursinbjudan till Färglära med Johanne Ländin och 20% rabatt på Sandnes Alpakka och Cascade Forest Hills, läs mer nedan!
 
Nästa vecka är det Kristi Himmelsfärdshelg och vi har stängt torsd 25 maj men öppet som vanligt resten av veckan.
 
 
Ett urval av höstens modeller från catwalken
Några nya färger, kvaliteter och mönster från Sandnes att se fram emot efter sommaren
 
KURSDAGS IGEN!
 
Favorit i repris: Färglära för stickare!

Onsdag  31  mars kl 18.30-21.00
  
Att välja färger tycker många är bland det roligaste – och svåraste – när det är dags att sätta igång med ett nytt stick­projekt. Rätt färgkombination kan verkligen lyfta ett plagg, på samma sätt som ”fel” färger kan göra att mönstret inte alls framträder som det var tänkt. Kursledare Johanne Ländin inleder med en kort lektion i färglära och hur man kan tänka när man ska kombinera garner i flerfärgsstickning. Vi kommer att få se flera olika stickade plagg och ta del av både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Avslutningsvis får deltagarna sticka provlappar och sedan diskuterar vi hur resultatet blev. För att få utbyte av kursen bör du ha viss erfarenhet av att sticka flerfärgsstickning.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!

 
 
MAJ-erbjudande på Sandnes Alpakka och Cascade Forest Hills
 
Tredje veckan i maj, alltså till och med lördag 20 maj erbjuder vi 20% rabatt på Sandnes Alpakka och Cascade Forest Hills.
Sandnes Alpakka är 100% mjuk och varm alpacka som passar till stickor 3.5-4 mm. Ett nystan är 110 m och 50 gram och kostar i vanliga fall 54 kr, men denna vecka endast 44 kr! Det finna massor av mönsterinspiration till Alpakkan, med 22 m per 10 cm är det en vanlig mellangrovlek. Här visar vi några exempel ur Sandnes mönsterhäften.
 
Cascade Forest Hills är ett lyxigt garn i merinoull och silke som passar utmärkt till spetssjalar eller finstickade plagg. 
Ett nystan är 100 g, drygt 700 m och består av 51% silke och 49% merinoull och passar till stickor 2-4 mm. Ett eller två nystan räcker till en vacker sjal, t ex en Haruni eller en riktigt mönstrad Wavy Leaves and Butterflies shawl. Beskrivning till båda är gratis via Ravelry. Jag stickade min Haruni slät med spetsmönster enbart i bården och vill du så kan du få med ett extra blad med instruktion hur jag gjorde. Säg till i så fall när du köper garn :) Ordinarie pris på Forest Hills är 189 kr, men denna vecka kostar det endast 152 kr/nystan.
 
OBS! Ingen bytesrätt på REA-varor eller kampanjvaror.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16