ART in NOVEMBER
26 november 2020
 
Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
'Rijke' 2e tentoonstelling in C&A-pand

  
  

 
De 2e tentoonstelling van werk van Hilversumse kunstenaars in de oude C&A is zondag 22 november geopend. In het midden wethouder Gerard Kuipers die een Pakje Kunst trekt en daarmee de tentoonstelling officieel opende. Op de foto links, op de voorgrond, werk van Anet Kazemier. Op de foto rechts een groot werk van Ton van Velsen naast beelden van Dick Sierksma.

Openingstijden
: woensdag tot en met zondag van 12.00 - 17.00 uur. Tot en met zondag 6 december.
 
Kleurrijke vrijdag tegenover Black Friday
Kunstenaars protesteren met 'Kleurrijk werk' tegen Black Friday. De dag dat grote merken en bedrijven hun massaproductie voor een appel en een ei verkopen. Ondertussen houden ze de deuren dicht voor lokale producten, aldus verschillende kunstenaars.100% mooi werk, toegepaste kunst, handgemaakt design, ambacht in glorie, 100% geprijsd, omdat het dat waard is. Kijk op social media voor Kleurijke vrijdag.Kleurrijk product, Elganan Jelsma Kleurrijk product, Sacha Wendt
   
 
Muziek bij beeldende kunst - optreden zaterdag
Van 25 november tot 10 december is er een wereldwijde campagne ‘Orange the World’. Een opgestoken hand is het symbool voor deze internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. Er vinden in meer dan 100 landen acties plaats. Oranje staat in deze context voor de dageraad, een toekomst zonder geweld voor iedere vrouw en ieder meisje, voor hoop.

Expo Lezende Vrouwen ondersteunt deze actie
Elganan Jelsma, Romanina Mandricardo en Hanke Wiegand zijn drie professionele vrouwelijke kunstenaars, die in verschillende disciplines kunst maken. Samen hebben zij de rondreizende expositie Lezende Vrouwen opgericht, om het belang van de vrouw, haar kennis en haar positie in de maatschappij te bekrachtigen.


Door nu hun rondreizende expositie in het teken van ‘Orange The World’ te plaatsen vragen zij aandacht voor de campagne ‘Orange the World’. Hun bijdrage is nu onderdeel van de tentoonstelling in de oude C&A.
 
 
Welke (oud-) journalist(e) wil meedoen met ons?
ArtHilversum, bijna 50 kunstenaars en 4 bestuursleden die hun handen vol hebben. Een website, Facebookpagina, andere social media, verslagen, persberichten, er is zoveel te vertellen maar wij komen tijd tekort.

Welke  journalist(e) wil in onze wondere wereld van beeldende kunsten binnengaan, rondkijken bij onze leden en hun werk, bij exposities aanwezig zijn, interviewen en in tekst met foto’s hierover berichten. Wie schrijft er mee aan ons kleurrijke dagboek? Wij nodigen je van harte uit.
Zoals je aan onze nieuwsbrief en onze activiteiten kunt zien zijn we een enthousiaste club. Stuur een mailtje aan info@arthilversum.nl
 
Expositie Mark van Praagh in Bussum
Tijdelijk beschikt Mark van Praagh over een groot atelier-galerie van 300 m2 in het centrum van Bussum. In deze prachtige, haast museale ruimte kan hij zijn werk heel ruim exposeren. Je kunt een bezoek aan zijn atelier & galerie inplanne, zie hieronder.
Atelier - Galerie B, Nassaulaan 18A. Dat is tegenover Amac, je herkent het atelier aan de dichtgeplakte ramen met plakkaten dat het te huur staat

Data met tijdslot: aanmelden
 
Zaterdag 28 november - Dag van de Kunstuitleen
Op zaterdag 28 november is de Dag van de Kunstuitleen. Dit jaar in een iets ander jasje dan voorgaande jaren.
 
 
Zoals gebruikelijk is er 10% korting bij de aankoop van een kunstwerk. Je hoeft hiervoor niet langs te komen, maar je kunt bellen 035 - 6240176, van dinsdag t/m vrijdag tussen 12.00 en 17.00. Of e-mail: info@kunstuitleengooieneeemland.nl.
 
Als je langs wilt komen op de Dag van de Kunstuiteen, kan dit alleen op afspraak, zodat het maximaal toegestane aantal bezoekers niet overschreden wordt.  Kijk ook eens rond in de kunstwinkel.
 
Contact over deze nieuwsbrief
Als je geen prijs meer stelt op deze informatie, kun je je hieronder uitschrijven.