Doe mee met NLdoet op 10 en 11 maart
Verkiezingen: wat zeggen partijprogramma’s over vrijwilligerswerk
Symposium HOREN, ZIEN en… ZEGGENSCHAP
Open dag Vrijwilligerscentrale
Young Impact zoekt inspirerende jongeren
Europese vrijwilligersbrigade voor jongeren
Meewerken aan een Europees onderzoek?
Haarlemse Conferentie over Eenzaamheid
Hoe bevalt de gratis VOG
 
           
    Doe mee met NLdoet op 10 en 11 maart trans
           
  Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer zover: samen met duizenden organisaties in Nederland organiseert het Oranje Fonds NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In de editie van 2016 waren er maar liefst 350.000 deelnemers actief bij meer dan 9200 klussen. Een record dat dit jaar natuurlijk gebroken moet gaan worden!Er hebben zich al behoorlijk veel enthousiastelingen uit Haarlem en omgeving aangemeld, maar er zijn nog veel meer vrijwilligers nodig om alle activiteit te kunnen uitvoeren. En bovendien maken vele handen licht werk!

Meedoen?
Wilt u meedoen aan NLdoet? Dat is simpel geregeld. Op Nldoet.nl staat een overzicht van alle klussen in de buurt. Aanmelden doet u met een muisklik. Meedoen als groep is ook mogelijk: Verzamel uw familie, collega’s, leden van uw (sport)club of klasgenoten en zoek een leuke klus uit. Een mooie manier om samen iets goeds te doen.
 
 
    Terug naar inhoud
     
     
   Verkiezingen: wat zeggen partijprogramma’s over vrijwilligerswerk trans
           
Op woensdag 15 maart gaan we naar de stembus. Om te achterhalen wat de standpunten van diverse politieke partijen over vrijwilligerswerk zijn, ploos het NOV de partijprogramma’s van de partijen die nu in de tweede kamer zitten uit.Opvallend is dat de meeste partijen vinden dat iedereen vrijwilligerswerk moet kunnen doen, uitkering of geen uitkering. Verder besteedt het CDA veel aandacht aan vrijwilligerswerk, net als de andere christelijke partijen, maar ook D66 en Partij voor de Dieren scoren niet slecht. Bij de VVD, PvdA en 50PLUS komt het vrijwilligerswerk er tamelijk bekaaid af. De PVV en DENK spreken in hun verkiezingsprogramma's niet over vrijwilligerswerk. Lees verder
         
    Terug naar inhoud

     
   Symposium HOREN, ZIEN en… ZEGGENSCHAP trans
           
De Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. en het Platform Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland organiseren op 11 april a.s. een inspirerende middag over medezeggenschap in het vrijwilligerswerk.

Hoe kunnen (vrijwilligers)organisaties vrijwilligers laten meedenken, meepraten en meebeslissen? Wat is de meerwaarde van medezeggenschap door vrijwilligers? En wat willen vrijwilligers zelf? Met een inleiding over medezeggenschap, een ludiek intermezzo en een debat met vrijwilligers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties wordt het thema medezeggenschap van verschillende kanten belicht.

Deze middag is bedoeld voor vrijwilligers, maatschappelijk actieve burgers, bestuurders van vrijwilligers(organisaties), vrijwilligerscoördinatoren en managers van professionele organisaties die vrijwilligers inzetten.

Wilt u deze datum alvast in uw agenda noteren?
De uitnodiging met het programma en de mogelijkheid tot inschrijving volgen binnenkort.
Bekijk hier de flyer van het symposium


 
    Terug naar inhoud

     
   Open dag Vrijwilligerscentrale trans
           
trans Op zaterdag 4 maart opent de Vrijwilligerscentrale Haarlem haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk. U bent tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom in ons pand aan de Nieuwe Groenmarkt 51 in hartje Haarlem.


Onze consulenten informeren u dan graag over de vele beschikbare vrijwilligersvacatures, maar ook over zaken als vrijwilligersrechten, vrijwilligerswerk met een uitkering enzovoort. Vrijwilligerswerk is niet alleen een prima tijdsbesteding, maar kan ook helpen bij herintreding. Je steekt er wat van op, het is gezellig, nuttig en het is een waardevolle aanvulling op je cv. En voor mensen die in between jobs zitten, voorkomt vrijwilligerswerk een gat in je cv. Interesse? Kom naar de open dag!
trans
         
  pij;  Terug naar inhoud

     
   Young Impact zoekt inspirerende jongeren! trans
           
  Young Impact is een jongerenbeweging die de wereld wil veranderen. Want jongeren zijn immers de 'changemakers' van de toekomst. Young Impact geeft jongeren de kans zich te ontwikkelen tot actieve en sociale (wereld)burgers, die problemen aanpakken die zij belangrijk vinden, groot of klein, landelijk of lokaal.

De komende maanden bezoekt Young Impact honderd scholen om jongeren te inspireren. Op 30 mei wordt het programma afgesloten met een fantastisch event in de Ziggo Dome vol live-optredens van (inter)nationale artiesten.Young Impact Celebration

Tijdens de Young Impact Celebration worden 18 jongeren in het zonnetje gezet. Zij zijn genomineerd voor één van de zes Young Impact Awards. Deze jongeren delen hun verhaal tijdens het feest.
Lees verder
         
    Terug naar inhoud

     
   Europese vrijwilligersbrigade voor jongeren trans
           
  Jongeren van 18-30 jaar kunnen zich melden voor vrijwilligerswerk of een stage in een EU-land. Het vrijwilligerswerk of de stage mag twee tot twaalf maanden duren.De vrijwilligers krijgen naast een vergoeding voor hun onkosten en onderdak ook een paar euro zakgeld per dag. De EU betaalt verder hun ziektekosten en reisverzekering. Na voltooiing van het vrijwilligerswerk of de stage, krijgt de deelnemer een Europees certificaat.
Lees verder
 
         
    Terug naar inhoud      
         
    Meewerken aan een Europees onderzoek? trans
     
  Movisie, het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor het sociaal domein, onderzoekt hoe vrijwilligers bijdragen aan de kwaliteit van de diensten binnen maatschappelijke instellingen.Dit onderzoek is onderdeel van een internationaal project met vijf andere Europese organisaties. Het onderzoek moet een beeld gaan geven van hoe maatschappelijke organisaties in Europa vrijwilligers inzetten en de manier waarop ze dat doen. Vrijwilligerscoördinatoren en mensen die binnen een maatschappelijke organisatie verantwoordelijk zijn voor de inzet van vrijwilligers, kunnen hieraan meedoen. Interesse? Lees verder
 
     
    Terug naar inhoud  
     
   Haarlemse Conferentie over Eenzaamheid trans
           
  Op 2 maart aanstaande vindt de Haarlemse conferentie over Eenzaamheid plaats. Deze conferentie maakt onderdeel uit van de activiteiten in het kader van het Jaar van de Ontmoeting.

De gemeente Haarlem wil graag met alle partijen uit de stad in gesprek over wat we gezamenlijk kunnen doen om eenzaamheid te bestrijden. “Wat werkt” bij de aanpak van Eenzaamheid? Wat zijn de ervaringen van organisaties die eenzaamheid bestrijden? De Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. verzorgt een Sessie om Deskundigheid op het gebied van eenzaamheidsbestrijding te bevorderen. De conferentie vindt plaats vanaf 9.30 uur in Sociëteit de Vereeniging (Zijlweg 1, 2013 DA Haarlem).

Voor meer informatie of inschrijvingen, zie de website www.haarlemontmoet.nl of stuur een email naar conferentie@haarlemontmoet.nl.
Bekijk hier het programma


 
     
    Terug naar inhoud  
     
   Hoe bevalt de gratis VOG trans
           
  De regeling gratis VOG is geëvalueerd. Hoe vaak wordt deze regeling door vrijwilligersorganisaties gebruikt? Wordt deze ook gebruikt waarvoor zij bedoeld is? Op welke punten zijn verbeteringen nodig en/of mogelijk?

Dit en andere vragen komen aan de orde in de evaluatie die adviesbureau Van Montfoort heeft uitgevoerd in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Lees verder


 
     
    Terug naar inhoud  
     
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. • Nieuwe Groenmarkt 51 • 2011 TV Haarlem • 023-5314862
info@vwc-haarlem.nlwww.vwc-haarlem.nlwww.vrijwilligersacademiehaarlem.nl