PAM Nieuwsbrief

4. Gladheid en grip
Beste ,
 
Het is december, de blaadjes zijn nu bijna allemaal van de bomen en de kans op nachtvorst, sneeuw en ijzel nemen toe. De kans op gladheid neemt daardoor ook sterk toe. Gladheid zijn we ons vaak wel van bewust wanneer de winterse omstandigheden duidelijk zichtbaar zijn en we tijdelijk in een prachtig witte wereld wonen. 
 
Van gladheid zijn we ons in andere jaargetijden en onder andere omstandigheden vaak minder bewust. Bijvoorbeeld wanneer ergens alg aanslag op is gegroeid, dan zien we wel dat het groen is geworden, maar realiseren ons vaak te laat dat wanneer dat oppervlak nat wordt, dat het dan ook glad wordt. 
 
 
Op galerijen en balkons kan dit ook aan de orde zijn. Wanneer het PAM-systeem is aangebracht is er altijd sprake van een afwerking/toplaag die aan alle wettelijke normen en voorschriften voldoet ten aanzien van stroefheid en brandwerendheid. Zowel de rubber, anti slip, alsook de buitentapijt varianten zijn getest door erkende instituten zoals Efectis, TNO en TÜV Rheinland Nederland BV. 
 
Ook al ervaren sommige mensen een oppervlak als glad, dan is dat vaak hun persoonlijke perceptie. Onze zintuigen kunnen namelijk grapjes met ons uithalen. Doordat we iets zien of voelen, denken we dat iets glad is. Maar een heel egaal oppervlak kan enorm goede stroefheidseigenschappen hebben. Denk maar aan rubber, wat zonder profiel ook veel grip geeft. 
 
 
Maar wanneer iets vuil wordt, dan neemt de stroefheid af en vermindert de grip. Onderhoud van elk product is dan ook nodig. Op sommige balkons- en galerijen hebben de elementen der natuur vrij spel. Bladeren, stof en andere vervuiling vermengd met regen, kunnen een laag(je) op het stroeve materiaal vormen. Zeker wanneer weinig direct zonlicht het oppervlak regelmatig goed droog kan maken. Maar periodiek schoonmaken met water (en soms een zeer eenvoudig reinigingsmiddel) is vaak al voldoende.
 
Wij geven u graag vrijblijvend onderhoudsadvies, zodat het duurzame en veilige product wat u heeft laten aanbrengen, ook de technische eigenschappen blijft houden in het dagelijks gebruik. PAM kan desgewenst ook schoonmaakwerkzaamheden voor u verrichten, waar wij interessante onderhoudscontracten voor aanbieden.
Wij wensen u  veel grip in deze wintermaanden.
 
Met vriendelijke groet, 
 
Jan Luttikhuis
 
 
 
Doorsturen

Kent u mensen voor wie deze nieuwsbrief interessant kan zijn? Stuur het dan door.
U kunt een abonnement nemen via: Stuur deze email door naar een vriend
 
Wijzigingen

Opzeggen voor deze nieuwsbrief kan vanzelfsprekend altijd! NIET door ons te mailen, maar via de link onderaan. E-mailadres verandert? Wijzig hem onderaan. 
PAM Galerij en balkonverhoging B.V.,
Virulyweg 1, 7602 RG Almelo,