Innehåll
 
- Högtid för glädje
- Vintriga klipp
- Ju(v)liga palsernackor 
- Bra hållningstips
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
En bra start på dagen?
  
Vinterlekar 
 
Citatet
 
Christmas is a necessity.  There has to be at least one day of the year to remind us that we're here for something else besides ourselves. 
 
Eric Sevareid

Högtid för glädje eller hög tid att skapa glädje?
Julen kallas ofta för glädjens högtid, men stämmer verkligen det? Jag tycker jag hör minst lika mycket kommentarer om stress både när det gäller tid för allt som måste göras och över att inte veta vad man ska köpa i julklapp till barn, familj och vänner.
 
Kanske skulle vi alla stanna upp och fråga oss vad gör oss verkligen glada och harmoniska både fram till och under jul. Skulle det vara bättre att ge varandra tid istället för saker? Valet är som vanligt ditt. För att hjälpa till att sprida lite glädje kommer här ett par julklappar från Personbästa till dig.
 
- Alla roliga klipp samlade på en sida
- Aktivitetstävling för en god start på det nya året
- Boken "Passar mig, passar mig inte, ..." som en e-bok
 
Alla roliga klipp på en sida - De roliga klippen som varit med i nyhetsbreven finns nu samlade på http://www.personbasta.se/fokus_videos.htm.
 
Aktivitetstävling - följ länken och anmäl dig till aktivitetstävlingen "Ett friskt nytt år" som ger dig en bra avslutning på det gamla året och en kickstart på det nya året. Bland de som kommer på den övre halvan kommer jag att lotta ut första exemplaret av min nya bok som kommer i mars/april.
 
E-bok - Av boken "Passar mig, passar mig inte, ..." har jag nu bara kvar ca 40 ex av den ursprungliga upplagan på 7500 ex. Det kommer inte att bli något nytryck istället håller jag på med en mycket stor omarbetning av den boken som är planerad att komma ut i mars/april. Tipsen i boken "Passar mig, passar mig inte, ..." kan du därför i fortsättningen läsa i en e-bok. Inte riktigt samma känsla som att ha en riktig bok men texten är densamma. e-boken hittar du längst ner på sidan om du följer denna länk http://www.personbasta.se/bokpresentation.htm
 
 
 
 
Ju(v)liga palsternackor
 
 
 
En god, enkel och smakrik rätt eller tilltugg. Du har säkert sett eller testat att det går att äta pepparkakor med mögelost. Genom att addera palsternacka kan du flytta det från tilltugg till en maträtt. 
 
Börja med att skala palsternackorna och dela de sedan på längden eller skär de i slantar, du ser båda alternativen på bilden ovan (ska du ha det till en maträtt så tycker jag att det blev bäst då de delades på längden). Häll lite rapsolja i en ugnsäker form. Lägg in palsternackorna i ugnen under 20 minuter i 160 graders värme (15 min om du skär de i slantar). Efter 20 minuter tar du ut palsternackorna och lägger på osten och pepparkakorna som du smulat grovt. När du sätter in palsternackorna i ugnen igen kan du stänga av värmen och låta allt stå på eftervärme i 10-15 min.
 
Några tips för en bra hållning
 
Årets sista tips innefattar ingen övning utan ett par tips hur du får till en bättre hållning, genom att motverka framåtlutande axlar och att du blir hängande på en höft och den andra sjunker undan när du står en liten stund. När det gäller axlarna så ställer du dig i spegeln och tittar på dina händer. Om du ser att handryggen hänger fram på låren innebär det att dina främre bröst och axelmuskler är starkare än sina stabiliserande antagonister (så om du har tillgång till en träningslokal eller gym börja träna baksidan av axlar och ryggen mer än framsidan av kroppen). Ett enkelt sätt att få tillbaka axlarna lite utan att gå till ett gym är att vrida händerna så att tummarna pekar snett framåt och låta händerna hänga vid sidan av kroppen istället för framför kroppen. Detta enkla tips sträcker upp dina axlar några centimeter. Om du istället känner att du ofta hamnar på en höft när du står, sätter du ihop hälarna. Nu kommer du inte att kunna hänga på en höft och får därmed en kraftfullare hållning och en jämnare belastning på dina höfter.
  
 
 
Skapa en bra dag, ett bra slut på det gamla året och en frisk start på det nya,
Jan Tern
 
 
Vi hörs om en månad i januari månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande:
 
0768-147080
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se