NIEUWSBRIEF
Jaargang 19 - Nummer 1 - Januari 2021
 

 

NICLA-kantoor verplicht gesloten

Nee, niet schrikken, want er is niemand positief getest op Covid-19 en het kantoor gaat straks ook weer gewoon open, maar vanwege het aantal besmettingen moesten alle niet-essentiële winkels en bedrijven gesloten worden voor het publiek. Er mag dus wel gewerkt worden, maar uitsluitend achter gesloten deuren.

Oorzaak hiervan is de grote toename in het aantal besmettingen in Spanje en daarom heeft de Junta de Andalucía besloten om per gemeente te kijken naar de verhouding van het aantal besmettingen ten opzichte van het aantal inwoners. 500 tot 1.000 besmettingen per 100.000 inwoners betekent een sluiting van de gemeentegrenzen, maar meer dan 1.000 besmettingen per 100.000 inwoners betekent tevens de sluiting van alle niet-essentiële activiteiten.

Omdat de gemeente Vera, zoals heel veel gemeenten in Andalucía, boven de 1.000/100.000 zit, is deze maatregel van toepassing tot in elk geval 3 februari. Verder is het aantal bezoekers buiten het eigen huishouden beperkt tot 4 en is de avondklok tussen 22.00u en 6.00u ook nog steeds van kracht.


 
 


 
Spaanse woning kopen in Corona-tijd?! 5 TIPS

Ik hoor u al denken: "Hoe kan ik een Spaanse woning kopen in Corona-tijd als we worden afgeraden om te reizen?" en dat klopt. Op dit moment is het niet verstandig om naar Spanje te komen als u geen goede urgente reden heeft. Indien u uw woning in Nederland of België verkocht heeft omdat u plannen had om naar Spanje te emigreren; ja, dan heeft u een goede gegronde reden om naar Spanje te komen, op zoek naar een 'dak boven uw hoofd'. In andere gevallen wordt het door de regeringen afgeraden om te reizen en is het door veel regionale overheden in Spanje zelfs verboden om de diverse Comunidades binnen te komen of te verlaten als u geen Spaans resident bent of een geldige urgente reden heeft zoals werk, het verzorgen van anderen of een sterfgeval.

Maar...
Als u al langere tijd plannen heeft om een Spaanse woning te kopen dan is deze vervelende Corona-tijd zéker geen verloren tijd. Ondanks dat uw droom vorig jaar niet is uitgekomen en het zeker nog enkele maanden zal duren voordat u weer onder aangepaste voorwaarden naar Spanje kunt afreizen, kunt u deze tijd perfect en optimaal benutten voor de voorbereiding op de mogelijke aankoop van uw Spaanse woning.


>> Lees de 5 TIPS die u direct kunt uitvoeren <<


 
 
 
Koffie met makelaars in Spanje: Deel 7

In dit 7e en tevens laatste deel hebben we het over advocaten en architecten.


Klik op de afbeelding hierboven om de Engelstalige video te bekijken. 

Een eerste indruk via doorloop-video's

De beste indruk krijgt u uiteraard tijdens een bezichtiging ter plaatse, omdat u dan ook zélf kunt voelen en ervaren of een bepaalde woning bij u past. Via de doorloop-video's krijgt u echter alvast een goede eerste indruk, dus...neem eens een kijkje en klik op onderstaande afbeeldingen!
 

 
 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.