In deze nieuwsbrief:
Tip van Bubbels, verwarmen en weerstand
Tip van Bubbels voor vijverliefhebbers
 
 
Dat er de afgelopen maanden extreem veel regen is gevallen hoef ik u vast niet meer te vertellen.
Echter wat nu makkelijk vergeten wordt omdat het natuurlijk nog koud is, is het feit dat de vijvers nu veel sneller verzuren dan andere winters.
De grote hoeveelheid regenwater, wat van nature een hardheid van 0 heeft, laten uw vijverwater erg zacht worden.
Zo zacht dat de zuurstofplanten problemen gaan krijgen en gaan verslijmen.
Normaal zeggen wij testen in maart als het iets warmer word, ik vrees dat dit te laat gaan zijn voor uw zuurstofplanten.

Onze tip is dus: Test uw vijverwater of laat uw vijverwater nu testen en stuur de waarden bij, zodat het vijverwater weer een gezonde hardheid heeft voor een goede start in het voorjaar.
 
 
 
 
 
 


Nieuwe Nano heaters van Dennerle
 
Heater Constant Volledig elektronische verwarmingselement voor het aquarium. Dankzij het platte en compacte ontwerp kunnen de verwarmers optimaal in het aquarium worden verborgen en zijn ze daarom ideaal voor nano-aquaria. De behuizing is gemaakt van onbreekbaar speciaal kunststof. De temperatuur is ingesteld op 25 °C - ideaal voor de meeste aquariumbewoners uit tropische gebieden, inclusief kempvissen (Betta splendens). Door de hoge nauwkeurigheid blijft de watertemperatuur constant en worden alle aquariumbewoners beschermd tegen ongunstige temperatuurschommelingen. Het brede, platte verwarmingselement geeft de warmte gelijkmatig en over een groot oppervlak af.
• Volledig elektronische regelverwarming voor zoet- en zeewateraquaria • Verwarmt het water tot 25 °C • Ultra-compact ontwerp - ideaal voor nano-aquaria • Breukvaste kunststof behuizing • Veilig door elektronische oververhittingsbeveiliging

Niet alleen voor u is weerstand belangrijk!
 
De griepgolf is officieel blijkbaar, een goede weerstand is dus essentieel voor ons.
Dit geldt ook voor uw aquarium en vijver vissen, door de weerstand te verhogen zijn ook zij minder vatbaar voor ziekten, dit kunt u bewerkstelligen door Malamix.
Malamix is ontwikkeld door een dierenarts, de welbekende koidokter Maarten Lammens. Als eerste voor de vijver maar als snel heeft deze ook een lijn gemaakt voor het aquarium omdat het middel een voortreffelijk resultaat gaf bij Koi.
Voor het aquarium gebruikt u Malamix 19, voor meer informatie: lees verder
Voor de vijver gebruikt u Malamix 17, voor meer informatie: lees verder
 
   
 
 
 
Bubbels, Voltweg 25, 4631 SR Hoogerheide, tel: 0164 612810, e-mail: post@bubbelsbv.nl
internet: www.bubbelsbv.nl , www.bubbelsbv.be
wij beschikken over een ruime eigen parkeerplaats
volg ons op: