De Nederlandse Vereniging voor Hart- en Vaatverpleegkundigen (NVHVV) is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en diegenen die  beroepsmatig betrokken zijn bij de cardiovasculaire zorg.


 
Het bestuur van de NVHVV wenst u fijne feestdagen en een mooi 2018 toe.

Het jaarlijkse congres CarVasZ vierde afgelopen november haar vijftiende jubileum en werd bezocht door bijna 600 deelnemers! Het thema “Beeldvorming, hart en vaten van alle kanten belicht” stond garant voor vele interessante sessies en workshops. Wilma Scholte op Reimer vertelde tijdens de plenaire openingssessie hoe belangrijk het is dat je de patiënt in zijn geheel bekijkt om goede zorg te kunnen garanderen. Nieuw was dit jaar de plenaire eindsessie als afsluiting van het congres. Een striptekenaar en een quiz zorgden voor een gezellig einde van een leerzame dag.
 
De NVHVV bedankt alle vrijwillige congrescommissie-leden, Congress Company en alle sponsoren voor hun bijdrage aan een geslaagd CarVasZ 2017 congres.
 
Volgend jaar vindt CarVasZ plaats op 23 november. Het thema voor volgend jaar is
“Hart/d werken!”. We hopen jullie dan ook weer te mogen verwelkomen in de Reehorst in Ede op hèt congres voor de cardiovasculaire zorg!

Alliantieraad Nederland Rookvrij
De Rookvrije Generatie Awards 2018 komen er aan! Wie nomineert U?
Opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat is de ambitie van de Rookvrije Generatie en daarom organiseren de Hartstichting,
KWF Kankerbestrijding en het Longfonds samen de Rookvrije Generatie Awards. Bent u, of kent u een persoon of organisatie die zich inzet voor de Rookvrije Generatie? Nomineer deze persoon of organisatie dan voor de Awards.
Deze Awards zijn bedoeld om bijzondere initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij en zonder de verleiding om te gaan roken opgroeien, in het zonnetje te zetten. Tot en met 31 januari 2018 kunt u bijzondere en inspirerende initiatieven nomineren in de categorieën gemeenten, scholen, sportverenigingen, personen, recreatie en zorg.

Aanmelden voor de Rookvrije Generatie Awards
Vanaf vandaag t/m 31 januari 2018 kunt u initiatieven, personen en organisaties die een bijdrage leveren aan de Rookvrije Generatie nomineren via www.rookvrijegeneratie.nl/awards. Uit de aanmeldingen worden nominaties geselecteerd waar vanaf februari op gestemd kan worden. De winnaars van de Rookvrije Generatie Awards 2018 worden bepaald naar aanleiding van de publieksstemmen (50%) en de stem van de vakjury (50%). Begin maart 2018 vindt de uitreiking van de Awards plaats.

 
Hartstichting start nieuwe campagne:
Een goed voornemen. Goed voor jezelf en goed voor een ander!
Het is bijna 1 januari. Hét moment om goede voornemens en nieuwe kans te geven. Wil je afvallen, stoppen met roken, meer sporten? Lees meer op www.eengoedvoornemen.nl.
 

Venticare Live 2018
 
Venticare Live vindt plaats op 6 en 7 juni 2018 in de Supernova van de Jaarbeurs in Utrecht. Er is opnieuw een breed en multidisciplinair programma neergezet.
 
Voor ieder wat wils; of je nu hardcore IC wilt of de verbinding zoekt tussen de ambulance en de SEH zorg, er is met iedereen uit de Acute Zorg rekening gehouden. Klik hier voor het programma en inschrijven.
 
 
 

Carel Bakx HartVaatHag prijs
Hierbij nodigen we u uit om een kandidaat voor te dragen voor de Carel Bakx HartVaatHag prijs.
Carel Bakx was, tot zijn overlijden op 1 januari 2013, huisarts in Doesburg en als wetenschapper en docent verbonden aan het Radboudumc te Nijmegen. Zijn inspanningen en inzet voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg maakte diepe indruk op iedereen met wie hij samenwerkte. Carel was een van de landelijk bekende experts op het gebied van Hart & Vaatziekten.
 
De Carel Bakx HartVaatHag prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de huisartsgeneeskundige hart‐ en vaatzorg in Nederland. De bijdrage kan bestaan uit klinische activiteiten , gezondheidszorg‐ initiatieven , onderzoek, onderwijs of andere initiatieven. Qua omvang, impact dan wel originaliteit steekt deze bijdrage uit boven andere initiatieven. Carel Bakx was als huisarts zeer betrokken bij zijn patiënten, en zocht steeds de verbinding met de wetenschap en collega-specialisten. Hij heeft hiermee de hart- en vaatzorg in de eerste lijn naar een hoger plan getild. Initiatieven met een multidisciplinaire benadering , een wetenschappelijke insteek, en een centrale rol voor de patiënt strekken daarom tot aanbeveling. De winnaar van 2016 was het Alphense hartfalenproject in de persoon van dr. Carolien Lucas, cardioloog in het Alrijne ziekenhuis.
 
De prijs zal uitgereikt worden op een HartVaatHAG bijeenkomst op 1 juni 2018. Kandidaten die aan bovengenoemde criteria voldoen kunnen aangemeld worden bij het secretariaat van de HartVaatHag: hartvaathag@nhg.org. Aanmelding dient te geschieden door een gemotiveerd schrijven van ongeveer een half A4 liefst met vermelding van een of meer referenten of publicaties. Aanmelding voor de prijs van 2018 is opengesteld tot 1 maart. De jury bestaat uit:
 
Drs. Max Rubens, kaderhuisarts Hart &Vaatziekten
Drs. Tallip Tumkaya, kaderhuisarts Hart &Vaatziekten
Dr. Henk Schers , huisarts en Unithoofd Academisering en Netwerken, afdeling Eerstelijnsgeneeskunde Radboudumc Nijmegen
Drs. Kirsti Jakobs, kaderhuisarts Hart &Vaatziekten en juryvoorzitter
Puls 2018: thema’s bekend
Op 8 februari vindt in Nieuwegein het unieke evenement Puls 2018 plaats. Hét event over cardiovasculaire wetenschap met impact, georganiseerd door de Hartstichting en Harteraad (Hart&Vaatgroep). Voor zorgprofessionals, onderzoekers, hart- en vaatpatiënten en hun naasten, en biomedische/farmaceutische bedrijven. Het programma en de thema's zijn inmiddels bekend!
 
Negen thema’s
Deelnemers gaan in workshops, ronde tafels, bij innovatielabs en inspiratie-punten op negen thema’s de diepte in. Dit jaar zijn dat maatschappelijke impact, geneesmiddelen, communicatie, e-Health, zorgverlening, technologie, leefstijl, onderzoekfinanciering en biomedisch onderzoek. Onderlinge uitwisseling van ervaring en kennis staan centraal; niet alleen tijdens Puls 2018, maar ook daarna. Samen zoeken we gericht naar oplossingen voor hart- en vaatziekten.
 
Tipje van de sluier
Op Puls 2018 komen uiteenlopende onderwerpen aan bod. Cardiovasculaire veroudering, Perifeer arterieel vaatlijden, Aangeboren hartafwijkingen/cardiac engineering of Gedragsbeïnvloeding van consumenten in supermarkten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Vanaf 11 januari start op www.puls2018.nl de inschrijving voor alle sessies.
 
Voorrang bij aanmelding
De aanmeldingen voor Puls gaan hard! Mis deze waardevolle dag niet en schrijf je nu gratis in. Vooraangemelde deelnemers krijgen op 11 januari voorrang in de parallelsessiekeuze.
 
NIEUWSBRIEF
DECEMBER 2017

In deze nieuwsbrief
 
 

CarVasZ 2018
Noteer de datum alvast in uw agenda!
 
Vrijdag 23 november 2018
 

 
Agenda 2018
Congressen en scholingen
 
18 januari en meer startdata *
Basistraining Motivational Interviewing, Academie voor Motivatie en Gedragsverandering
 
1 februari en meer data*
HBO Kwaliteitsmanagement zorg en welzijn 2018-2019, Ogive
 
6 februari *
Jaarlijkse regionale CCU scholing, Hartbewaking MCL
 
8 februari *
The 5th 'Utrecht Sessions’ for Congenital Heart Disease, UMC Utrecht Afd. kinderlongziekten
 
9 februari *
Heart for Women: ischemic heart disease in women, Organisatie- en Congres-bureau Interactie
 
20 maart *
CNE werkgroepen Vasculaire Zorg, Hartfalen en Atriumfibrilleren, NVHVV
 
23 maart *
Congres Hartrevalidatie en Cardiovasculaire Preventie 2018, CardioVasculair Onderwijs Instituut
 
26 maart *
Basisopleiding kwaliteitsmanagement, Ogive
 
27 maart *
CNE werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek en expertgroep Verpleegkundig Specialisten, NVHVV
 
* voor deze scholingen is/wordt accreditatie aangevraagd.
Zie voor meer informatie en data de PE-Online agenda: klik hier.
 
E-Learning
Te volgen via ExpertCollege:
VMS: Sepsis
 
Te volgen via www.gcpcentral.com:
- Online WMO/GCP (Good Clinical Practice)
 
Te volgen via Springer Media*:
- E-learning PCSK9-remmers bij cardiologische patiënten *
- E-learning PCSK9-remmers bij FH patiënten en statine-intolerantie
 
 

Agenda CNE's NVHVV 2018
Klik hier om het overzicht van de scholingen in 2018 te zien.
 
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR HART- EN VAATVERPLEEGKUNDIGEN
U ontvangt dit bericht omdat u lid bent / bent geweest van de NVHVV of hebt deelgenomen aan CarVasZ of op andere wijze hebt aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden van de activiteiten van de NVHVV.