Click here to view this email in your browser
Hej,
 
 
Redan oktober och hösten är här på allvar! Det märks att vi är många som vill sätta igång med en varm och go mössa eller en mysig halsduk så här års. Är du nyfiken på höstens garntrender så finns det ett extra läsvärt reportage på just detta tema i senaste numret av Expressens bilaga Handarbete & Pyssel. Där uttalar jag mig om garnval och färgtrender för höstens stick- och virkprojekt, dessutom hittar du mönstret på vår fina Diagonalsjal i tidningen. 29 kr kostar tidningen, och du kan köpa den ensam, utan "vanliga" Expressen, eller så kommer du in i butiken och får trendtipsen gratis av oss :)
Kursdags igen, den här gången blir det virkning på schemat måndag den 14 oktober. Läs mer om kursen Virka Amigurumi här nedan. Som vanligt finns det 10 platser, vill du ha en av dem så vänta inte för länge med din anmälan! 

Härliga höst - kampanjpris på Cascade 220
Nu har vi fått hem flera nya, snygga färger i vårt favoritgarn Cascade 220. Det är 100% ull och en härva på 100 gr är 200 m och kostar normalt 85 kr. Garnet passar till stickor 4-5 och blir jättefint både i tvåfärgsmönster och flätor eller strukturmönster. Från och med idag och hela oktober månad kan du köpa Cascade 220 för endast 75 kr/härva. Passa på att fylla på med dina favoritfärger, eller testa detta härliga garn om du inte redan gjort det!
 
 
Kurs: Virka amigurumi - lär dig virka figurer
Måndag  14 oktober kl 18.30 - 21.00

Att virka små figurer, så kallade Amigurumi, har blivit omåttligt populärt. De små sötnosarna finns i alla möjliga former och färger – bara fantasin sätter gränserna för vad du kan skapa med garn och virknål. På den här kursen får du lära dig att virka amigurumi-figurer. Vi går igenom grunderna i tekniken, hur du virkar runt, ökar och minskar och vi övar på de moment som ingår i att skapa en figur. Kursledare är Annika Messing, författare till succéboken Välkommen till virkligheten. Du kan se flera av hennes fina virkade figurer på bloggen Virkverket.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
KnitPro Karbonz - nu i utbytbara spetsar!
Äntligen, äntligen - ni är många som frågat om när vi får in KnitPro's Karbonz i utbytbara spetsar. Svaret är NU!
De lätta och tåliga kolfiberstickorna med metallspetsar har snabbt blivit mångas favorit som strumpstickor och fasta rundstickor, och nu finns de alltså även som spetsar att fästa på KnitPro's praktiska kablar.Tyvärr har KnitPro haft ordentliga leveransproblem på grund av oväntat stor efterfrågan, så vi har bara fått en liten leverans  nu i första vändan. Det är alltså först till kvarn som gäller...
 
Lyxsetet med 7 storlekar på spetsar, från 3 mm-6 mm samt 4 kablar i en praktisk väska kostar 999 kr.
 
Enstaka spetsar finns i stl 3 - 3.25 - 3.5 - 3.75 - 4 - 4.5 - 5 - 5.5  och 6 mm och kostar från 129 kr.
 
 
Höstnytt från Lana Grossa
Nu är det dags för nyheter! Lana Grossa är det senaste tillskottet bland våra leverantörer! Vi börjar med två jättefina kvaliteter, Alta Moda Alpaca och Alta Moda Superbaby, bägge två är kabelstickade garner i mjukaste blandning av merinoull, babyalpaca och lite polyamid. AM Alpaca är den tunnare och passar till stickor 5-6 mm och den grövre AM Superbaby stickas på 8-10 mm. Priset är 69 kr/50 gr oavsett grovlek och tack vare den stickade tråden blir garnet lätt, luftigt och mycket drygt. Finns i fina höstfärger!
 
LANA GROSSA har massor av riktigt fin design i sina mönstermagasin Filati. Beskrivningarna är på danska och hela magasinet, med inte mindre än 118 beskrivningar, kostar 65 kr och kan köpas utan garn. Kom in och bläddra och se alla snygga plagg!
 
Färgglad halsduk - Alp Delight
Nu känns det att höstluften biter lite i kinderna! En snabbstickad halsduk kan man göra på bara ett nystan DROPS Big Delight och stickor nr 7. Alp Delight heter den, och är gjord i så kallad alpstickning. Beskrivning kostar bara 10 kr och garnet finns i massor av fina färger!
  
 
Erbjudandena gäller så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!