Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu har vintern snart rasat ut helt och vi firar våren och Valborg. Idag har jag röjt sly på landet och i trädgården har redan gullvivorna slagit ut! Nästa vecka stänger vi butiken på måndag och tisdag pga Valborg och första maj, men på onsdag öppnar vi som vanligt igen. Hoppas vi får en skön långhelg med mycket vårsol och tid att sticka ute!
 
Valborgsmässoafton och 1 maj är butiken stängd!
 

 
Grundkurs spetsstickning
Måndag 14 maj kl 18.30-21.00
 
Att sticka spetsmönster är roligt och tacksamt, man får mycket effekt med ganska lite ansträng­ning genom att kombinera omslag med olika slags hoptagningar. På den här kursen går vi igenom hur man läser diagram, olika sätt att lägga upp för spetsstickning samt hoptagningar som lutar åt olika håll. Vi tränar in tekniken genom att sticka provlappar. Vi tittar på inspirerande exempel och ger boktips och länktips för dig som vill veta mer. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
Silk+Kid Mohair =Garnlyx!
Vi har fått in en riktigt lyxig nyhet; Silk + Kid Mohair från Onion. Ett otroligt vackert garn med fantastisk lyster tack vare generösa 40% silke, de resterande 60% är inte fy skam det heller med finaste Superkid Mohair. Ett nystan är 25 g och ca 240 m och kostar 125 kr. 
 
 
Den här supersnygga och enkla sjalen kan stickas med 1-2 nystan vardera av Silk+ Kid Mohair och Organic Wool + Nettles. Beskrivningen är på svenska och den får du gratis när du köper garn. Kolla gärna in filmen med förslag på färgkombinationer.
 
 
Förboka ditt exemplar av Laine nr 5!
Den 25 maj kommer ett rykande färskt nummer ut av Laine Magazine, passa på att förbeställa ditt exemplar redan nu!
Laine Magazine är ett livsstilsmagain för stickare, med spännande artiklar, porträtt av internationellt kända designers, reseskildringar, recept och många snygga modeller att sticka. Tidningen är på engelska och kostar 270 kr. Om du vill boka ditt ex så mailar du till info@litetnystan.se och anger Laine 5 i rubriken!
 
 
Ekologisk bomull - For Nature!
När vårsäsongen är här vill vi slå ett slag för vår fina ekologiska bomull For Nature från Rosarios 4. Vi har fått in några nya färger så nu har vi hela 25 nyanser. Garnet är toppen att både sticka och virka med och passar stickor 3-4 mm eller virknål 3-3.5 mm. Ett nystan är 50 g och 137 m och kostar 39 kr. Själv har jag precis lagt upp för att sticka en Krokustopp i lila!

 
 
Vårrensning - REA på utgående garner/färger
Just nu har vi sänkt priset med 25-30% på utgående färger i det klassiska bomullsgarnet Mandarin Petit från Sandnes garn och även Zauberball 100 och Lang Norma som utgår ur vårt sortiment. Skynda fynda och hjälp oss att göra plats för vårens nyheter!

 
 
Nu är vi kontantfria!
Från och med 2 april 2018 är vi en kontantfri butik. För att öka säkerheten för våra medarbetare hanterar vi numera inga kontanter. Vi accepterar de flesta betal- och kreditkort, med undantag för American Express och Diners. Har du inte kort kan du även betala med Swish.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!