31 augustus 2018
Wat ga jij leren?
Rust roest, dus boek direct een cursus, workshop of lezing
 
Heerlijk, zo'n periode van buiten zijn, luieren, fietsen, wandelen..maar na enkele weken rust, begint het wellicht weer te kriebelen: tijd voor iets nieuws! We starten komende week weer met Werelddans en schilderen, daarna volgen al snel de eerste lezingen, workshops en talencursussen. 
 
Zou je de taal van je favoriete vakantieland willen leren, of eindelijk eens op zoek gaan naar creatief talent bij jezelf? Boek dan nu een van onze activiteiten. Onze vrijwilligers staan weer voor je klaar om vragen te beantwoorden, cursisten wegwijs te maken of cursusboekjes te verspreiden.
 
We kunnen altijd extra helpende handen gebruiken. Daarom ook een oproep voor nieuwe vrijwilligers.
 
Prettige (werk)week gewenst!
 
Emmy Driessen
Hoofdcoördinator
 
 
IAfbeeldingsresultaat voor inloopavondnloopavond taalcursussen
 
- Ben ik beginner of toch al enigszins gevorderd?
- Hoeveel huiswerktijd vraagt de cursus?
- Ligt het accent op spreek- of schrijfvaardigheid?
Heb je ook vragen over een taalcursus? Wil je kennismaken met de docent? Heb je logistieke vragen over bereikbaarheid, het bestellen van je boeken of vind je het gewoon leuk om te zien wat we te bieden hebben? Kom dan naar onze inloopavond. Onze docenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en vrijwilligers staan klaar om je wegwijs te maken. Deze inloopavond geldt voor alle talencursussen, ook die van Tiel en Geldermalsen. Wees Welkom in Het weeshuis.
 
Woensdag 19 september, 19:45-21:00 uur
 
Wil je toch alvast inschrijven maar weet je niet zeker wat je instapniveau is? Dan kunnen we dat altijd na overleg wijzigen.
 
 
Afbeeldingsresultaat voor vrijwilliger
 
Onze volksuniversiteit wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers.
Wil je ons team komen versterken?
 
We zoeken een coördinator talen, die samen met de hoofdcoordinator het talenprogramma vorm geeft, docenten aanneemt en begeleidt. Daarnaast hebben we behoefte aan extra vrijwilligers die op doordeweekse avonden af en toe een BHV-dienst willen vervullen in Het Weeshuis (BHV-diploma kun je behalen via de Volksuniversiteit) en vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw actief willen zijn in Tiel, Geldermalsen of Culemborg. Of je nu veel of weinig tijd vrij kunt maken, we zijn blij met je hulp!
 
  
 
 
Noteer alvast in je agenda
 
Tijdens Open monumentendag, 8 & 9 september kom je onze vrijwilligers tegen op de markt in Culemborg en is Het Weeshuis geopend. Kom even langs, bekijk ons programma-aanbod en schrijf je direct in!
Afbeeldingsresultaat voor open monumentendag 2018
 
 
 
En op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober zijn onze brochures te vinden op het Lingefilm Film Food Festival in De Pluk in Geldermalsen.
 Afbeeldingsresultaat voor film food festival geldermalsen 2018
 
 
 
 
Aanbod per plaats
 
Bekijk het cursusaanbod per plaats:
 
 
Bezoek onze site
www.vuwestbetuwe.nl
 
Volg ons ook op:

Vrijwilligers in het (Afrikaanse)zonnetje gezet 
 
Om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, samen te brainstormen over het nieuwe jaar en het afgelopen cursusjaar te besluiten, was er in juni een Afrikaanse maaltijd georganiseerd. Annie Schiltmans, van stichting Le Nid uit Erichem, kwam in Het Weeshuis vertellen over haar stichting, die geld inzamelt voor een weeshuis in Ivoorkust.
Annie, zelf een van de wezen uit dat Afrikaanse weeshuis, is in de jaren 70 ingeburgerd in Nederland. Ze kookt gelukkig nog steeds heerlijk Afrikaans eten en vertelt graag over haar inburgering in ons koude kikkerlandje. Het was een heerlijke avond, waarvoor we Annie hartelijk willen bedanken.
 
De opbrengsten van haar kookkunsten en lezing komen geheel ten goede aan het weeshuis in Ivoorkust. Zo helpen onze vrijwilligers andere vrijwilligers, een mooi idee! Meer informatie: http://stichting-le-nid.nl/Annie_Schiltmans/
 
 
Wat je met plezier leert, vergeet je nooit! 
 
Ons programma voor het najaar biedt taalcursussen Russisch, Pools, Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en nu ook Latijn.
En voor wie het Nederlands beter onder de knie wil krijgen zijn er ook cursussen Nederlandse grammatica of Nederlands voor anderstaligen. Uniek is onze cursus Nederlands voor Polen. 
 
Daarnaast bieden we schilderen, tekenen, digitale fotografie, dans, yoga, tai chi, massage, kruidenwandelingen, lezingen over kunst en cultuur, kookworkshops en nog veel meer. Er is vast iets nieuws te leren voor je. Dus....inschrijven maar!
 
 
Wil je direct zoeken op plaats, categorie of zelfs locatie? 
Het volledige programma van alle locaties is te bekijken op onze website. 
 
 
Culinair

Lezing Voedsel en VerleidingVegetarisch koken, Surinaams koken, een workshop en lezing over Voedsel en Verleiding, koekjes bakken... Er is veel lekkers te boeken!
 
 
 
 
Creatief

Schilderen, tekenen, een cursus Schrijf je levensverhaal of digitale fotografie...verdiep je in nieuwe materie en bekijk je omgeving eens door een ander kader.
 
 
 
 
Si, yes, jawohl, leer een vreemde taal

Afbeeldingsresultaat voor taalcursusEen leven lang leren houd je jong en scherp. Een nieuwe taal leren, of oude kennis opfrissen is zeker na je middelbareschooltijd een fikse uitdaging. Wat dacht je van Russisch, Pools, Latijn, of 'gewoon' Frans, Duits, Engels, Italiaans of Spaans? En ook voor wie het Nederlands beter wil beheersen of zoon of dochter wil kunnen helpen met vragen over grammatica is er een passende cursus 
 
 
 
 
 
Cursusruimte in Zinder, Tiel

Afbeeldingsresultaat voor zinder tielVolksuniversiteit West Betuwe werkt waar mogelijk samen met Bibliotheek Rivierenland.
De afgelopen maanden waren we druk op zoek naar nieuwe cursusruimte voor onze activiteiten in Tiel. We zijn erg blij dat bibliotheek Tiel ons cursusruimte ter beschikking stelt in Zinder.
Vanaf september starten we in dit prachtige pand. Bijna al onze cursussen en workshops vinden plaats in de Waterzaal of Stadzaal op de eerste verdieping. Zijn deze bezet, dan wijken we soms uit naar het medialab op de begane grond van de bibliotheek. Om deze samenwerking te vieren hebben we in het najaar de eenmalige workshops en lezingen in Tiel extra laag geprijsd.
 
Daarnaast programmeren we de kookworkshops en enkele cursussen in Dynamiek. We zien je graag op een van deze locaties!
 
 
 
 
 
Volksuniversiteit West Betuwe
Herenstraat 29 - 4101 BR Culemborg
tel: 0345 - 650310 - email: info@vuwestbetuwe.nl
Inschrijven en informatie: www.vuwestbetuwe.nl