Nieuws en Inspiratie - April 2018
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over 14 juni.
  • Inspiratie: over altijd coach.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
14 Juni 
 
14 Juni 2018, dan organiseer ik opnieuw een HR Café en dat al voor de 7de keer!

We gaan nog eens naar Antwerpen met de belofte van een fantastisch uitzicht over ’t Eilandje.

Ondertussen zijn er ook gesprekken met mogelijke ‘sponsors’ in de rest van Vlaanderen. Ik hou jullie zeker op de hoogte via mijn website.
 
 
Netwerken via social media 
 
Je kan ook aansluiten bij de besloten Facebook groep HR Café. Die groeit traag, maar gestaag. Ook hier is de insteek: samen leren, kennis en informatie delen, vragen stellen en op zoek gaan naar antwoorden.
 
 
 

 
 
Inspiratie - Iedereen  coach 5 jaar later
 
 
 
 
 
5 Jaar
 
Het is ondertussen zeker 5 jaar geleden, denk ik, dat ik voor het eerst de website iedereencoach.be tegen kwam. En toen er recent naar verwezen werd in een Facebook post van Wiskeys dacht ik: ‘Tiens, zou dat nog hetzelfde zijn.. ?’. En dus heb ik me opnieuw aangemeld voor de 10 gratis coachingtips.
 
 
10 Weken
 
Die tips vallen één voor één in je mailbox, elke week op vrijdag en dat 10 weken lang. En daar kan je dan mee aan de slag. Het is telkens een combinatie van inzichten, inspiratie en een tip omtrent heel concreet gedrag. Niks hoogdravends, vooral heel toepasbaar. Maar, je moet het natuurlijk wel ‘vastpakken’ wil je er daadwerkelijk iets van opsteken.
 
 
Intervisie
 
Ik gebruik het nu ook weer als intervisiemateriaal voor een groep startende leidinggevenden bij een klant. Dat groepje heeft eerst een bad gekregen in ‘coachend leidinggeven’ en is heel enthousiast teruggekeerd na een tweedaagse training buiten huis. In hun traject past ‘iedereen coach’ perfect.
 
Aan de hand van de wekelijkse tips houden we het geheel ‘levend’. Elke week zitten we samen om de tip te bespreken en af te stemmen wie er wat uit gehaald heeft, wat goed ging, wie nog ondersteuning nodig heeft , enz. Leren van en met elkaar en dat aan de hand van een heel praktische insteek.
 
 
Update
 
En dus, ja, na 5 jaar werkt iedereencoach.be nog altijd. Het blijft een fijne aanpak en de tips zijn nog altijd relevant. Enkel de verwijzing naar aanvullende lectuur kan een update verdragen. Misschien een suggestie?
 
 
 
Succes!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be
Je ontvangt deze mail omdat je in het verleden hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, webinar of Ebook, hebt deelgenomen aan het HR Café of omdat we geconnecteerd zijn via LinkedIn. Wil je uitschrijven? Dat kan hieronder.