Producentbyrån Nyhetsbrev 20 januari 2021

Årets första nyhetsbrev och därmed kickstartar vi 2021. Eller, det har vi i och för sig redan gjort i och med att årets första ansökansdeadline bara ligger någon dryg vecka bort. Det var ju det där med att sätta igång huvudet efter ledigheten…

Men oavsett så känns det bra att vara igång igen. Våren kommer precis som stora delar av 2020 att bli annorlunda. Men kanske att vi kan se framåt med lite större tillförsikt nu? Kanske att vi efter den här våren, som till stor del även den kommer att bli digital, kan ana en ljusning där vi faktiskt kan ses igen? Där vi kan uppleva konst i stunden, live på scen, tillsammans med andra människor.

Det kommer inte att magiskt vända över en natt. Det kommer bli omställningar och inställningar, digitala möten, fortsatt stängda scener, nya restriktioner och med det nya frustrationer. Men förhoppningsvis – och det både tror och hoppas vi – så rör vi oss framåt. Bort från det vakuum som var 2020, mot någonting öppnare och ljusare.
 
Vi ses (digitalt) och hörs!

Hälsningar

Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Danskompaniet Spinn avslutade 2020 med att lansera en jubileumsfilm i samband med att kompaniet fyllde 10 år! Filmen ger en glimt in i allt som skett sedan kompaniet bildades. Tio unika föreställningar, skapade av tio enastående koreografer. Se filmen här!
 
Ett nytt år kommer alltid med nya möjligheter, och så även detta. Den här veckan leder filmaren och videokonstnären Gorki Glaser-Müller en workshop tillsammans med Spinns dansare, där planen är att utforska Virtual Reality utifrån perspektiv som tillgänglighet och konstnärlig utveckling. Projektet sker med stöd av Göteborgs Stad.
 
Vidare är föreställningen Hannah Felicia en av åtta produktioner som är utvalda till ”Februaridans”, arrangerat av Danscentrum Väst i samarbete med 3:e Våningen. Där har koreografer och grupper möjlighet att presentera delar av en produktion eller ett pågående arbete. På grund av pandemin kommer ingen publik att närvara på 3:e Våningen, men Spinn kommer att spela in en introduktionsfilm till föreställningen, som sedan läggs upp på kompaniets hemsida.
 
Tillsammans med Spinn planerar vi framåt mot kommande projekt, workshops och föreställningar. Kärnan i vad Spinn gör är danskonsten, kryddat med en stor dos nyfikenhet på andra konstnärskap och nya konstnärliga uttryck. Detta genomsyrar Spinns verksamhet ut i fingerspetsarna, och det tar vi med oss även in i 2021.
 
Bild från föreställningen Hannah Felicia. Foto: Anna Ósk Erlingsdóttir
 
 
PROJEKT
Step
Vi just nu i full gång med urvalsprocessen av föreställningar till Step 2022. Ett fantastiskt spännande och utmanande arbete. Torsdag den 11 mars 2021 kommer vi presentera den kommande festivalens föreställningsutbud. Alla kultursamordnare och dansarrangörer i Västra Götalandsregionens samtliga kommuner är välkomna att delta, så spara datumet redan nu! Arrangörsmötet planeras att genomföras digitalt och inom kort skickar vi ut mer information så håll utkik.
 
Vi vill även passa på att presentera vår nya medarbetare Hedda Gullander. Hon kommer att jobba som projektkoordinator för Step vilket känns väldigt roligt då vi redan nu, trots att det är mer än ett år kvar till nästa festival, har massor att göra.

www.stepfestival.se
 
Foto: Lina Ikse


Dansakademin
Arbetet med Dansakademin rullar på och just nu smids planer för vårens kommande aktiviteter – alltifrån danskonstnärliga samtal till labb där du ges chans att testa dina idéer! Först ut är Dansakademins labb våren 2021. Labbet är upplagt i tre delar över tre sammanhängande veckor: Under den första arbetar du i Regionteater Väst studio i Borås och du möter de andra deltagarna i labbet. I den andra delen får du feedback och coachning av en koreograf med stor erfarenhet av koreografi för barn och unga. I den tredje får du möta en erfaren dramaturg som ger dig feedback och coachning i ditt arbete. Deadline för ansökan är den 15 mars. Läs mer om labbet här!

 
 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med Språng och scenkonstkollektivet mold vad gäller administration samt med Malmöbaserade Jan Unestam som var en av grundarna av Cirkus Cirkör. Vi arbetar även vidare med det nationella turnéprojektet På Turné.
Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se