ART NOVEMBER
17 november 2017

Tentoonstellingen en ander nieuws
Hilversumse kunstenaars
De komende weken: twee exposities KUNSTCADEAU

 
Eén expositie vanaf zaterdag 18 november in de Rabobank aan de Kerkstraat waar Hilversumse beeldend kunstenaars exposeren, zie deze nieuwsbrief.

En de ander in GATE 51, het kunstenaarscentrum naast vliegveld Hilversum, drie weekenden lang van 12.00 - 17.00 uur. Met activiteiten in elk van de drie weekenden.
De nieuwsbrief is bedoeld voor inwoners van Hilversum die geïnteresseerd zijn in beeldende kunst, in het werk van professionele kunstenaars.
 
Werk van 17 beeldend kunstenaars in KUNSTCADEAU
Er doen 17 kunstenaars mee aan de exposities in de Rabobank en Gate 51. Op de website van ART Hilversum laten we het werk zien dat geëxposeerd wordt. Op deze pagina laten we het werk zien dat te zien is in de Rabobank.
 
In Gate 51 hebben we meer ruimte, en daar kunnen de kunstenaars groter werk laten zien. Zie hier de webpagina van ART Hilversum over de expositie in Gate 51, Noodweg 51, dat is naast het vliegveld.
 
De afbeelding rechts: Vincent van der Geest, Lady06. Foto op dibond met plexiglas. Zie www.findesign.nl
 
Zondagmiddag 19 november in Gate 51
Vrouwen die lezen, Romanina Mandricardo

 
Romanina fotografeert vrouwen die lezen. Ze fotografeert ze met hun favoriete boek. Foto’s met verhalen.  Romanina gaat op zondagmiddag 19 november met bezoekers langs haar foto's. Met name lezers worden uitgenodigd.
Kom naar Gate 51, Noodweg 51, aanstaande zondag, aanvang 16.00 uur. Toegang: gratis. Dat geldt ook voor een kopje thee of een glaasje glühwein. Een gift in de fooienpot is natuurlijk welkom.

Op de afbeelding:
Titel As a woman speaks, Anais Nin
Afmeting 30 x 40 cm
Materiaal: Digital C-Print/Dibond/Alu/#1

 
Op bezoek bij kunstenaar. November: Mark van Praagh

 
ART Hilversum organiseert samen met Seniorenvereniging Senver elke maand een bezoek aan een van de beeldend kunstenaars.  Op vrijdagmorgen 24 november staat een bezoek gepland Mark van Praagh.
Mark is geraakt door het vraagstukken van vluchtelingen, en geeft dit vorm in zijn kunst. Deze zomer werkte hij in een vluchtelingenkamp op Lesbos.
Hij vertelt daarover als we bij hem op bezoek gaan en laat recent werk zien dat daar tot stand gekomen  is. Dat zijn ook objecten: van (strand)hout, takken en papier waarbij weer het ritme van letters, lijnen en herhaling terugkomen.
Datum vrijdag 24 november 10.30 uur, zie de ART-Hilversum website.
 
Exposities de komende tijd in en om Hilversum
  • Hilversum, Classic Video Art toont een overzicht van single screen videokunst; ofwel videokunst die op één monitor te zien is. Nog tot 10 december in Museum Hilversum.
  • Laren, Mooiste modernisten toont de ontwikkeling in de Nederlandse schilderkunst in de periode 1870-1940. Tot 7 januari 2018 in Singer.
  • Hilversum, tentoonstelling Wereldleiders, Berichten leven in vrede. In Raadhuis Hilversum, door Ad van den Boom nog tot en met 1 december.
 
 
Theater en beeldende kunst samen op zondagmiddag
In Singer Laren

 
Het vernieuwde theater Singer in Laren heeft een nieuwe programmering. Op de zondagmiddagen is er een programma samengesteld van lezingen, muziek, dans en toneel waarin de podiumkunsten en de beeldende kunsten elkaar ontmoeten.

Bep, dochter van Rietveld door Audrey Bolder
Een theatervoorstelling over de geheimen van de
familie Rietveld. Audrey Bolder speelt Bep, de dochter van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld. In deze prachtige voorstelling ziet u door Beps ogen hoe haar vader omarmd wordt door Kunstgroep De Stijl, en zijn gezin daardoor een beetje vergeet. Op zondagmiddag 10 december 15.00 uur, lees verder.
 
Filmpje
Tenslotte een mooi filmpje
 
 
 
Deze nieuwsbrief verschijnt bij voldoende nieuws elke maand. Als u geen prijs stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven. Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.