Boomverzorging Bruno


                 Nieuwsflash!!
6 juli 2018
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je via onze website hebt ingeschreven voor onze mailinglist. Wens je niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen? Schrijf je dan uit via de uitschrijflink onderaan deze nieuwsbrief. 
Breaking news: we hebben onze nieuw locatie!!
En wat voor een locatie...
Jawel, het is gelukt: we hebben een nieuwe locatie gevonden! En dan is het nog niet zomaar een locatie...
De afgelopen weken hebben we samen met Machteld heel hard gewerkt aan een kandidaatdossier om de concessie te krijgen voor de boswachterswoning op de Dutselhoek in Holsbeek, aan de voet van de Chartreuzeberg en het Lindenbos.
Eind vorige week kwam voor ons het verlossende nieuws: ons dossier is uitgekozen!! De komende 15 jaar hebben we de concessie voor de boswachterswoning en de 2 aanpalende gebouwen.
 
Bron: https://www.natuurlocaties.be/vastgoedconcessies/boswoning-chartreuze-te-holsbeek
 
En hou je vast, want we zijn héél véél van plan met deze gebouwen!
Lees hier hoe we op zoek zijn naar partners om al deze ideeën samen mee uit te werken en naar lokale bedrijven die graag een kantoorruimte op deze prachtige locatie willen huren.
       
 
Het bedrijf Boomverzorging Bruno BVBA verhuist
Het hele bedrijf, met loods en kantoor, verhuist naar de nieuwe locatie.
De boswachterswoning zal daarbij als nieuwe woning dienen voor Bruno, Machteld en de kinderen. In dit gebouw is er ook ruimte voor ons kantoor.
De grote loods kunnen we prima gebruiken om al onze machines en materialen in onder te brengen.
Van hier uit willen we dezelfde kwalitatieve diensten blijven aanbieden als de voorbije jaren en dit aan privépersonen, bedrijven en besturen. 
 
Educatie krijgt een veel grotere plaats in ons bedrijf
Boomverzorging Bruno BVBA wil niet enkel een bedrijf zijn dat bomen aanplant, verzorgt en velt. We leggen daarnaast heel veel nadruk op educatie. Bruno geeft les aan toekomstige boomverzorgers bij Inverde en we kiezen er tijdens de schoolvakanties steevast voor om een jobstudent aan te nemen, waarbij we deze de kans geven om zijn praktijkkennis verder uit te breiden onder toeziend oog van ervaren boomverzorgers.
 
Onze nieuwe locatie biedt ons de kans om nog veel verder te gaan met deze afdeling 'educatie'. Voor deze pijler werken we intensief samen met Machteld die zowel inhoudelijk als logistiek de verschillende projecten/initiatieven mee zal dragen. Op die manier willen we zo ruim en zo breed mogelijk jong en oud(er) zaken bijleren over bomen, bossen, natuur, duurzaam leven, ... 

bron: https://www.in4outdoor.nl/natuureducatieZo willen we de nodige ruimte ter beschikking stellen voor onderwijsintsellingen om hun cursussen bij ons aan te bieden.
 
Daarnaast zullen we een eigen educatief aanbod opbouwen voor scholen. Ook kinderfeestjes willen we graag een inhoudelijke toets geven!

bron: http://casanatura.nl/?product=kruidencursus-liefs-uit-de-natuur-2017-maand
 
Verder willen we ruimte geven aan andere organisaties en zelfstandigen uit de regio die vanop deze locatie een aanbod willen doen rond natuur, natuurbeleving, stilte, duurzaamheid, ... (denk aan kruidencursussen, thematische boswandelingen, (wandel)meditatie, cursussen rond ecologisch bouwen, ...). 
We willen ook cursussen geven aan Jan met de pet die zijn eigen tuin beter wil kunnen onderhouden (bijv.: hoe gebruik je een bosmaaier of een kettingzaag, hoe werk je veilig in bomen, hoe kan je je eigen bomen best verzorgen en onderhouden zodat wij ze op den duur niet moeten komen vellen,...). 

bron: https://www.ontdekronse.be/nl/mountainbikenTot slot is er ook ruimte voor teambuildingsactiviteiten, maar ook voor  mountainbike-uitstappen. We willen in samenwerking met een lokale fietshandelaar mountainbikes verhuren. Daarnaast er zijn prachtige wandelmogelijkheden in het Lindenbos en het Chartreuzebos (wandelkaarten zijn bij ons te verkrijgen!).
 
bron: https://nl.depositphotos.com/99753292/stockafbeelding-cake-met-thee.html
 
 
En wie op het goeie moment passeert, kan genieten van een lekker stuk zelfgebakken cake/taart en een kopje thee, met veel liefde aangeboden door Machteld!
 
Duurzaamheid: meer groen, biodiversiteit, hernieuwbaar en sociaal...
 
Bron: https://www.tuinadvies.be/artikels/aanleg_van_een_bloemenweideOok hier zal er sprake zijn van een intensieve samenwerking tussen het bedrijf en Machteld. In de eerste plaats willen we de plek zelf verder omvormen tot een plek met meer biodiversiteit.
De boomgaard willen we uitbreiden met enkele oude fruitsoorten. We zullen er een bloemenweide aanleggen en in samenwerking met een imker een bijenkast plaatsen.
Het 'grasbeheer' zullen we overlaten aan een klein schapenras.
 
 
Bron: https://www.natuurenbos.be/agenda/e/nacht-van-de-steenuil-in-diest/fff97114-40fd-449c-ba57-8ea35c427533We gaan ook een nestkast plaatsen voor een steenuil, die perfect op deze locatie past. Tot slot willen we de zwaluwen die daar talrijk rondvliegen, helpen met nestelen onder het dak van de schuur.
 
Verder gaan we op zoek naar mogelijkheden om hernieuwbare energie op te wekken d.m.v. zonnepanelen, in samenwerking met organisaties als Licht Leuven en Ecopower.

Op termijn zullen we op zoek gaan naar projecten waarbij we mensen met een beperking de kans geven om zinvol werk te verrichten (onderhoud van de tuin en de boomgaard, verzorging van de dieren, verwerken van houtresten tot gebruiksvoorwerpen, ...).
 
We reiken uit en zoeken partners!
bron: http://www.papertoreplaceplastic.se/vara-partners/
 
Onze plannen zijn groots, net als de locatie zelf :-)
Uiteraard kunnen we al deze activiteiten niet zelf/alleen ontplooien. Daarom zoeken we partners, sympathisanten en helpende handen.
 
We kijken uit naar organisaties of zelfstandigen die op onze locatie een zinvol aanbod kunnen doen, naar verenigingen of bedrijven waar we binnen een gedeelde visie mee kunnen samenwerken, naar handige enthousiastelingen die graag af en toe komen helpen, naar creatievelingen en innovatieve denkers die deze plek nog verder mee kunnen ontwikkelen tot een centrum voor groene educatie en duurzaamheid.
Onze blik blijft open staan en we zijn benieuwd welke prachtige initiatieven we nog verder kunnen vorm geven op deze mooie plek.
 
bron: https://www.sanitair.com.au/air-conditioning-cleaning/partners/Voel je je aangesproken? Wil je meewerken
of wil je je eigen aanbod aan ons voorstellen? Heb je mooie ideeën die je graag wil delen? Neem dan zeker contact met ons op!
We hebben op korte termijn 2 kantoorruimtes die we graag willen verhuren aan een lokaal bedrijf.
Heb je interesse? Wil je vrijblijvend eens komen kijken? Neem dan contact met ons op!
 
Boomverzorging Bruno BVBA

Kaaskorf 34
3390 Houwaart

BTW BE 0446.484.763    -    KBC BE91 7310 2845 0576