Hej,
 
Den här tiden på året känns det alltid som att dagarna går för fort, jag vill stanna upp så jag hinner ta in allt det vackra! Bland det bästa med våren och försommaren är ju att det är så mycket fint att se fram emot. Grönskan som helt plötsligt bara exploderar och finns där så där helt självklart fastän det nyss var kallt och snö, alla blommor som dyker upp och fåglar som sjunger, barn som springer barfota, vuxna som ler mot solen och kvällarna som blir längre och allt ljummare, det lovar gott, eller hur?  
 
När våren är som vackrast passar det väl bra med kalas!? Det är redan ett år sedan butiken hade födelsedag senast, så det är hög tid för kalas igen! 
 
Den 31 maj 2017 är det hela sju år sedan Litet nystan öppnade! Vi firar som vi brukar med en hel kalasvecka som pågår 29 maj till 3 juni 2017. 

Det blir en vecka fylld av inspirerande kurser och drop-in aktiviteter, spännande nyheter och riktigt bra erbjudanden på utvalda garner!
 
Några smakprov ser du här nedan, för mer information om vad som är på gång under kalasveckan rekommenderar vi att du  håller utkik på vår Facebooksida och vårt Instagramkonto där vi löpande kommer att presentera veckans kalasnyheter.
 
 
Kalaspris, 40% rabatt på Jaipur Silk Fino från BC Garn!
Passa på att fynda blande återstående färger av Jaipur Silk Fino, som nu utgår ur vårt sortiment. Det är ett vackert garn av 100% mullbärssilke som passar utmärkt till sjalar, finstickade linnen eller koftor samt till babyplagg. En härva är 50 gr och 300 m och kostar normalt 165 kr, men nu endast 99 kr styck! En härva räcker gott och väl till babyplagg eller en liten sjal, till en större sjal behövs 2-3 härvor. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker!
 
 
 
Tynn Alpakka Ull består av 65% alpacka och 35% ull, en mix som ger mjukheten från alpackan och stadgan från ullen. Ett nystan är 166 m per 50 g och passar stickor 2.5-3.5 mm.
Ordinarie pris är 54 kr per nystan, men till och med lördag 3 juni kan du köpa Tynn Alpakka Ull med 15% rabatt till kalaspriset 46 kr per nystan. 
 
 
 
Under kalasveckan får vi som vi tidigare berättat besök av Ann Myhre som delar med sig av sin stora kunskap om koftor, Ann gästar oss den 29 och 30 maj och delar med sig av koftinspiration. På onsdag den 31 maj kommer Johanne Ländin tillbaka igen och håller sin populära kurs Färglära för stickare.
 
Hade du inte turen att få plats på något av dessa kurstillfällen så misströsta ej, på fredag och lördag under kalasveckan arrangerar vi Drop-In pass också, där du kan ta del av expertkunskaper inom stickning. Dessa pass är gratis och du behöver inte föranmäla dig. 
Observera dock att Drop-In tillfällena är något annat än en kurs, tiden ska räcka till alla som vill delta, så tänk på att visa hänsyn och lämna plats för andra deltagare.
 
Fredag 2 juni 
kl 14.30 -16 Drop In: Kom och prova på Magic Loop 
Karin Larsson visar hur du stickar med Magic Loop, dvs hur du använder en lång rundsticka istället för strumpstickor när du till exempel stickar vantar, sockor eller ärmar.
 
Lördag 3 juni
kl 13-15 Drop In: Sjaldoktorn tar emot

Ivar Asplund, stickdesigner och bloggare, delar med sig av tips och trix kring sjalstickning, med fokus på spetsmönster och sjalformer. Har du kört fast med något sjalprojekt så ta med det till sjaldoktorn Ivar.
 
 
Vi ser fram emot att fortsätta dela garnglädjen med er allihop i många år till och välkomnar er till kalasveckan!
 
 
Till sist påminner vi om att butiken är stängd på Nationaldagen den 6 juni, men vi har öppet som vanligt måndag 5 juni.
 
 
OBS! Ingen bytesrätt på REA-varor eller kampanjvaror.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt