Hej,
  
Vad kul att så många av valde att följa oss på Facebook efter uppmaningen i förra nyhetsbrevet. Nu är ni en bra bit över 200 som gillar butiken, och det gillar vi :)
 
Nu är vi i full gång med vårens kursprogram, den senaste veckan har det varit kurs i Dubbelstickning och Tvåändsstickning och fler spännande ämnen är på väg. Läs mer nedan om två nya kurser som vi nu släpper platserna till!  Vi vill hela tiden utveckla kursverksamheten och därför lottar vi varje termin ut två presentkort på 150 kr vardera bland de deltagare som svarar på kursutvärderingen efter genomgången kurs. Nu gratulerar vi Karin och Monica som hade turen med sig och blev vinnare i höstterminens dragning. Grattis :)
    

Nya färger i Manos Silk blend
Manos Silk blend har verkligen blivit en favorit i sortimentet. I veckan fick vi in en stor sändning av detta mjuka, glansiga garn i massor av härliga nyanser. Nu har vi även flera enfärgade toner. Silk blend görs av kvinnokooperativet Manos del Uruguay och kostar 180 kr per härva om 100g. Nytt är att vi nu också har mönster till flera snygga modeller i Silk blend, några exempel visas nedan.
 
  
REA-slutspurt!
Vi skruvar upp tempot och drar ner priserna ytterligare på vår REA av utgående kvaliteter. Skynda fynda härliga garner i ull, silke, mohair och bomull till ännu lägre fyndpris. Vad sägs om till exempel Mohair Fiori - merinoull & mohair för halva ordinarie pris, 90 kr istället för 180 kr härvan, eller ekologisk melerad ull, M&K Lappland, för 79 kr istället för 130 kr/100g? Fler fynd hittar du i butiken!
Observera att vi inte har någon bytesrätt på REA-garner. 
 
AKTUELLA KURSER 
Grundkurs i virkning
Tisdag 6 mars kl 18.30 - 21.00
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till. Vi går igenom luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna som kan förekomma i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing. Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
Näverstickning
Torsdag  1 mars kl 18.30-21.00
Lär dig sticka rutor på tvären i en gammal teknik som kallas näverstickning, kontstickning eller entrelac, resultatet liknar en flätad näverkont. Sticka sjalar, muddar, kuddar, väskor eller tröjor - tekniken passar särskilt bra för flerfärgat garn och är lätt beroendeframkallande, man vill bara göra en ruta till, och en till… Vi går igenom grunderna i tekniken och du får börja på en trekantig sjal nerifrån spetsen. Kursledare är Heléne Wallin.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Tre dagar kvar: THE MALL - Textil på Konstfack
Till och med den 17 februari kan du besöka utställningen THE MALL som arrangeras av studenter på Konstfacks kanditatprogram med textil inriktning. En av dem är Matilda Norberg som du då och då möter bakom disken på Litet nystan.
Utställningen presenterar tre olika fördjupningsprojekt och äger rum i Vita havet på Konstfack, T-bana Telefonplan, och är öppen vardagar kl 9-16. Läs mer här!
 
 
Påfyllning av garner till Sockfesten
Under hela februari månad erbjuder vi 25% rabatt på vårt sortiment av sockgarner från Garnstudio/Drops Design. Vi får leveranser rregelbundet så nu är det välfyllt i hyllorna med många fina färger. Och kom ihåg att det går utmärkt att sticka, eller virka, annat än sockor av garnerna :)

Fabel enfärgad: NU 20 kr, ord pris 26 kr
Fabel print: NU 21 kr, ord pris 28 kr
Fabel long print: NU 23 kr, ord pris 31 kr
Big Fabel: NU 44 kr, ord pris 58 kr
Delight: NU 26 kr, ord pris 35 kr

Observera att vi inte har någon bytesrätt på REA-garner. 
 
Värmande bidrag till Hjälpstickan
 
Sist men inte minst tackar vi för alla generösa bidrag vi tar emot till Hjälpstickans verksamhet. Vi får bidrag inlämnade i stort sett dagligen och de behövs verkligen nu, det värmer i dubbel bemärkelse!
Stort tack till er alla, och ett extra stort tack till Ulrica för ett fantastiskt bra initiativ!
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15