NIEUWSBRIEF
juli 2019 - nr. 57
  
Jaarverslag 2018 staat online
Ons jaarverslag 2018 staat op onze website. Met natuurlijk veel aandacht voor de Mega Vlaggenlijn waarvoor 215 ouderen 287 vlaggen hebben geschilderd. De Vlaggenlijn werd op 11 oktober geopend door wethouder Kasmi van Cultuur en wapperde twee weken lang boven De Boezem. Met de Mega Vlaggenlijn, die als thema Dromen aan het water had, vroegen we aandacht voor actieve kunstbeoefening door ouderen.
 
 
 
 
 
 
  
6 augustus - Koffie drinken met Vrouwennetwerk
Vind je het leuk om eens met andere vrouwen in een ontspannen sfeer bij te praten en tegelijk meer te weten te komen over het Vrouwennetwerk? Op dinsdag 6 augustus vanaf 11.00 uur drinken we koffie op het terras van De Specialiteit aan de Van Moorselplaats 1 in Prins Alexander. Vanaf metrohalte Prinsenlaan een stukje lopen of vanaf metro Kralingse Zoom met bus 36 tot voor de deur. 
Informatie: Agnes Vaillant, 010 – 416 80 13
 
  
21 augustus - Zomeruitje Anders Ouder Worden
Het Stedelijk Overleg van Anders Ouder Worden organiseert ook dit jaar een zomeruitje. Op 21 augustus maken we een rondvaart met de fluisterboot door Schiedam en brengen we een bezoek aan het Stedelijk Museum Schiedam. In dit museum is momenteel de tentoonstelling Meesterlijke vrouwen te zien met werk van tien vrouwelijke Nederlandse kunstenaars uit de eerste helft van de 20e eeuw. (Foto: werk van Charley Toorop).
Werkgroepleden en deelnemers van AOW kunnen zich voor 31 juli bij ons aanmelden. 
 
 
  
Vanaf 2 september Durf te Dansen
In september beginnen de danslessen van Durf te Dansen weer. Dansen is de leukste manier om soepel en fit te blijven. U bent vanaf 2 september iedere maandag van harte welkom bij de lessen moderne dansexpressie van ons Open Dansatelier, van 14.00 tot 15.00 uur in Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10. In de lessen wordt toegewerkt naar een danspresentatie. U kunt ieder moment instromen. Ervaring is niet nodig, trek wel gemakkelijke schoenen en lekker zittende kleding aan. 
Kosten per les € 3,50.
Danseres en choreografe Marie-Louise Gilcher, met jarenlange ervaring als dansdocente, begeleidt de lessen.
Aanmelden: Heili Bassa
 
 
  
3 t/m 24 september - Viltworkshops
Op dinsdag 3 september start beeldend kunstenares Mirjam Peeters viltworkshops bij Rubroek, Crooswijksekade 15. Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe ze van wol vilt moeten maken. Van het vilt maken ze kleine voorwerpen, zoals een bloemenbroche of een vlinder.
De workshops vinden plaats van 14.00 tot 16.00 uur.
Aanmelden: Heili Bassa
 
 
 
 
 
 
  
15 september - Culturele Huiskamer in Emmahuis
Ook na de zomervakantie valt er weer regelmatig kunst en cultuur te genieten in de Culturele Huiskamer van het Emmahuis, Statenweg 209.
Op zondag 15 september bent u van harte welkom bij het concert van João Gomes, met Kaapverdiaansemuziek. Voorafgaand aan het concert wordt een expositie geopend met werk van willem van hest (foto). Van hest heeft vaak kenmerkende Rotterdamse stadsbeelden als onderwerp.
Het begint om 14.30 uur en de toegang is gratis. De volgende Culturele Huiskamers zijn op 20 oktober en 17 november.
Informatie: Heili Bassa
 
  
Levensboeken voor oudere migranten
Het verhaal van je leven is een project waarbij vrijwilligers levensboeken schrijven voor oudere migranten. De eerste levensboeken zijn bijna klaar.
Op onze website verzamelen we fragmenten uit de levensverhalen. U kunt ze hier lezen
In september organiseren we weer een korte training voor vrijwilligers die een levensboek gaan schrijven. Vind je schrijven leuk en luister je graag naar levensverhalen? Meld je dan aan! 
Ook oudere migranten die graag een levensboek willen, kunnen zich aanmelden. Hoort u tot de doelgroep of kent u iemand die graag een levensboek wil, laat het ons weten.
Aanmelden en informatie: Willy Hilverda
 
  
September start training Seniorenatelier Delfshaven
In september starten we in samenwerking met WMO-Radar een training Seniorenatelier bij Pier 80 in Delfshaven. Het wordt een Seniorenatelier voor ouderen met een migratieachtergrond. Wie mee wil doen met de training kan zich opgeven bij Pascalle van Kralingen.
In een Seniorenatelier organiseren ouderen zelf activiteiten voor andere ouderen in de wijk.
Op de foto de deelnemers van Seniorenatalier Abrassa.
 
 
 
 
 
 
  
Seniorenatelier DSB vrouwengroep Feijenoord
De afgelopen maanden heeft de Turkse vrouwengroep van DSB de training Seniorenateliers gevolgd. De groep gaat een voorlichting organiseren over onder andere Alzheimer en de menopauze. Ook gaan ze een bewegingsactiviteit organiseren in 't Klooster voor de vrouwen in Feijenoord. De naam van de groep: Seniorenatelier DSB vrouwengroep Afrikaanderwijk.
Informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
 
 
 
 
  
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. We helpen u graag op weg.
 
 
 
 
  
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.