Click here to view this email in your browser
 
Hej,
  
Nu är höstrusket här på riktigt, men vi vet ett bra botemedel: Garnmys och stickstunder i soffan med levande ljus och något varmt och gott att äta och dricka :) Apropå gott så har vi några goda nyheter att berätta, vi bjuder in till en ny, annorlunda kurskväll - en smakupplevelse i form av Garn-, choklad och lakritsprovning! Missa inte det, se inbjudan nedan. Vi släpper även platserna till en kursfavorit i repris; Workshop i estniska halvvantar med Roositud, och det finns i skrivande stund även två platser kvar till Näverstickningen på onsdag den 22/10.
  
Vill du gå en av våra kurser så passa på att boka din plats direkt! 
  
  
Knits for tits - Sticka vantar och stöd Rosa Bandet!
Oktober är ju som bekant månaden för Cancerfondens Rosa bandet-kampanj till stöd för kampen mot bröstcancer. Vi har nu fått förmånen att samarbeta med Jenny Alderbrant som designat detta fina vantmönster "Knits for tits" till förmån för bröstcancerforskningen.


Beskrivningen kostar 50 kr och för varje exemplar vi säljer under oktober månad skänker vi det dubbla, alltså 100 kr, till Rosa Bandet-kampanjen! Vi har flera garnalternativ som passar till vantarna, BC garns Semilla Fino eller Shetlandsull, Strikkebogens Yaku, Austermann Step, Drops Alpaca eller Fabel.

Du väljer själv om du vill köpa enbart mönster eller garn och mönster, och det går självklart bra att välja andra färger än vit och rosa om man vill det.
 
 
Alpaca Party ända till sista december!
 
Nu är Drops Alpacaparty i full gång med 25% rabatt på Drops Alpaca, Andes, Nepal & Lace.
Kampanjen pågår ända till sista december!
 
Alpaca NU 29 kr ord 38 kr
Andes  NU 39 kr ord 52 kr
Nepal  NU 20 kr ord 26 kr
Lace  NU 79 kr ord 105 kr
 
Observera att du inte har någon bytesrätt på garner inköpta till Kampanj- eller REA-pris.
 
  
 
AKTUELLA KURSER
     
Garn-, choklad- och lakritsprovning! 
Onsdag 5 november  kl 18.30-21.00
 
Välkommen till en kväll fylld av härliga upplevelser! Tillsammans med Mariatorgets Pralinbutik bjuder vi nu in till en provsmakningskväll på temat garn, choklad och lakrits! Alla goda ting är tre heter det ju som bekant, så detta kan ju inte bli annat än succé :) Under kvällen kommer du att få lära dig mer om olika sorters garner och naturfibrer som ull, alpacka, mohair, angora och silke. Alla deltagare får med sig en liten godispåse med mininystan av de olika garnsorterna vi testar. Dessutom kommer du att få utveckla din kunskap om kvalitetschoklad och lakrits, och naturligtvis provsmakar vi ett par olika sorter. Kursledare är Karin Larsson och Taina Koskinen.
 
  
  
 
Workshop:
Estnisk halvvante med Roositud  
Söndag  16 november kl 10.00-15.00
 
Vill du pröva på olika estniska sticktekniker som traditionellt används för att pynta flerfärgsstickade vantar? På den här kursen stickar vi en halvvante i tunt ullgarn med så kallad roositud, en teknik där mönster­trådar vävs in mellan maskorna samtidigt som du stickar. I vantens mönster ingår också en fin estnisk fläta. Kursledare är Heléne Wallin.
 
  
 
 
Kurs: Näverstickning - ETT FÅTAL PLATSER KVAR!
Onsdag  22 oktober kl 18.30-21.00
Lär dig sticka rutor på tvären i den teknik som kallas näverstickning, kontstickning eller entrelac. Ett gammalt sticksätt som ger ett fint resultat som liknar en flätad näverkont.  Sticka sjalar, muddar, kuddar, väskor eller tröjor - tekniken passar särskilt bra för flerfärgat garn och är lätt beroendeframkallande, man vill bara göra en ruta till, och en till… Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
 
Fler färger i Alta Moda Alpaca
Ett av våra favoritgarn denna höst är Lana Grossas Alta Moda Alpaca. Nu har vi utökat färgkartan med ännu fler snygga nyanser! Garnet består av 90% babyalpaca, 5% ull och 5% polyamid. Det är ett påtat garn, så du stickar som av en stickad snodd  Det ger lätta och varma men tåliga plagg. Ett nystan kostar 69 kr, och räcker långt med sina 140 m/50 g.
 
 
Malin har just stickat klart en ny favorittröja i Alta Moda Alpaca, visst är den snygg?!
 
   

Vad kul att höstens första stickcafé på Kristinehovs Malmgård blev så välbesökt! Kommande tillfällen är söndag 9 november och 14 december och då är tiden utökad till kl 12-16!
 
 
 
Missa inte Kultursöndagar i vacker 1700-talsmiljö med fantastiskt gott fika och trevligt sällskap. Ivar Asplund medverkar på stickcafét och det finns gott om plats för många deltagare. Ingen föranmälan behövs.
Adressen är Kristinehovsgatan 2 och närmaste t-bana är Hornstull.
  
 
 
Det är inte för sent att hänga med på vår nya Knit-Along! 
På Ravelry finns ett engelskt gratismönster på en fin sjal, Wavy leaves and butterflies  Ladda hem mönstret, skaffa ett lämpligt garn och sätt igång!
Vi erbjuder 10% rabatt på några olika garnalternativ som vi tror passar bra till detta projekt. Uppge bara "Knit Along Wavy leaves and butterflies" när du handlar hos oss så får du rabatt!
 
Förslag på garn:
Forest hill, 2 nystan á 159 kr
Whisper lace, 1 härva á 225 kr
Smootie, 2 nystan á 145 kr
Kampes Redgarn, 1 härva á 90 kr
 

Foto från Ravelry

 
 
Att träffas tillsammans och sticka ger möjlighet att hjälpas åt med mönster, och dessutom är det spännande att jämföra hur det blir med olika färger och garnkvaliteter.  Man stickar så långt man vill och hinner mellan cafétillfällena. Så här ser Ivars sjal ut i startskedet :)
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!