Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Vårens nyheter börjar visa sig och det borde vara dags för mig att sätta igång med att sticka vår- och sommarmodeller till skyltfönstret, men jag passade istället på att njuta några riktigt härliga vinterdagar med sol och skidåkning. Jag är överhuvud taget inte så road av att sticka sommarplagg, så jag har lagt upp till ett nytt projekt i ett riktigt härligt ullgarn. Det ska bli tröjan Iggy som jag stickar i grått entrådigt Ullgarn Extra från Hjelholts Uldspinneri. Det ser mycket lovande ut så här långt.

 
 
Som en mjuk kram - Advokatens sjal
Jag har även stickat mig en Advokatens sjal i Cardiff Cashmere och Silkhair/Tynn Silk Mohair. Otroligt mjuk är den, och så snygg med mjuka färgskiftningar i ränderna. Beskrivningen kommer från Mia på Garntua och är gratis vid köp av minst 4 nystan Cardiff Cashmere. Vi har 17 olika färger i cashmeren och ca 50 nyanser av Silkhair/Tynn Silk Mohair, så du har alla möjligheter att skapa din egen unika färgställning av denna underbara sjal. 

 
 
AKTUELLA KURSER
Spetsstickning – olika sjalformer
Onsdag 14 februari kl 18.30-21.00
 
Sjalar kan man väl aldrig få för många av?  Men det kan vara kul att variera sin sjalstickning. 
En sjal kan ju se ut på olika sätt, och på den här kursen får du pröva att sticka minisjalar med spetsmönster i olika former för att öva på flera moment. Vi tittar på inspirerande spetssjalar, boktips och länktips för dig som vill veta mer. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
 
 
Fördjupningskurs: Sticka mönster med två färger 
Fyra onsdagar: 28 februari, 14 mars, 28 mars och 11 april
kl 18.30-21.00
 
Det här är chansen för dig som vill fördjupa dig ordentligt i mönsterstickning med två färger!
Under fyra onsdagkvällar kan du att ta del av massor av tips och tricks som utvecklar din stickteknik. Vi kommer bland annat att gå igenom olika sätt att hålla garnet för att få ett jämnt och snyggt resultat, hur du kombinerar färger och hur du kan klippa upp din stickning för att till exempel skapa ett ärmhål. 
Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
 
Mössan Tuva - mönster på köpet!
Min favoritmössa den här säsongen är stickad i det nya garnet Baby Lama från Sandnes. Jag har använt den hela vintern och nu har jag äntligen gjort klart en beskrivning så att du också kan sticka dig en favoritmössa :) Mössan Tuva är varm och skön, rolig att sticka och dessutom snygg! Just nu bjuder vi på beskrivningen (värde 29 kr) vid köp av minst två nystan Baby Lama, erbjudandet gäller t.o.m 10 februari. Baby Lama finns i 11 snygga färger. Mössan Tuva finns i två storlekar och kan stickas tajtare eller med häng i bägge storlekarna.
 
 
 
 
Årets första mönsterhäften från Sandnes har landat!
Vi startar året starkt med tre nya mönsterhäften från Sandnes garn, som vanligt kostar häftena 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
1801 Barn - Lekfulla plagg med cirkustema till barn.
 
 
1802 Lune Favoriter - Mjuka, sköna tröjor och koftor i milda färger.
 
 
Tema 54 Dukker här kommer ett efterlängtat häfte för den som vill sticka dockkläder. Många fina modeller som passar till dockor i storleken 40-45 cm eller 45-50 cm, t ex de populära Baby Born. Några av modellerna är dockversioner av populära Sandnesmodeller till barn.
 
 
 
Förboka ditt exemplar av Laine Magazine nr 4!
Om mindre än en månad kommer ett rykande färskt nummer ut av Laine Magazine, passa på att förbeställa ditt exemplar redan nu!
Laine Magazine är ett livsstilsmagain för stickare, med spännande artiklar, porträtt av internationellt kända designers, reseskildringar, recept och många snygga modeller att sticka. Nr 4 är hela 142 sidor tjockt och innehåller 12 beskrivningar, resereportage från Paris samt bland annat en lång artikel om indiedyer-märket La Bien Aimée. 
 
 
Laine Magazine är på engelska och kostar 270 kr.  Om du vill säkra ditt exemplar mailar du till oss på info@litetnystan och anger Laine 4 i rubriken så får du en förskottsfaktura via mail. Vi behöver sedan din betalning senast den 7 februari och Laine nr 4 släpps den 20 februari.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16