Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Man börjar ana våren så smått när solen hälsar på :) Härom dagen längtade jag efter grönska och plockade ut några favoritnyanser av grönt och byggde mig en liten garngubbe istället för snögubbe... Och av ett av våra nya bomullsgarner, som ni kan läsa mer om nedan, virkade jag en liten blomma att pryda gå-bort-presenten i helgen.
  
Men rätt som det är har våren passerat och sommaren är här...
 
Missa inte årets stickhändelse 1-2 augusti
  
Helgkurs med "The Two Knitting Nancys" 
 
I sommar har vi något riktigt trevligt att se fram emot när vi får besök av Nancy Bush och Nancy Marchant, två riktiga gurus inom stickning. Passa på att utveckla din stickteknik inom spetsstickning, patentstickning eller estniska vantar under ledning av två av världens främsta på området.
   
Hela programmet presenteras här och anmälan öppnar söndag 8 mars kl 9.00!
  
  
 
Men vi har ju många spännande kurser att ta del av innan dess:
 
 
Favorit i repris:
Grundkurs i virkning 
Onsdag 18 mars
kl 18.30-21.00
  
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till. Du kommer att få lära dig luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna som kan förekomma i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här
 
 
 
   
Ny chans: Tvåändsstickning för nybörjare   
Söndag 22 mars  kl 10-15 
samt Tisdag 31 mars kl 18.30-21.00
Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att under två kurstillfällen få lära dig grunderna i tvåänds­stickning.
OBS! Kursen är upplagd så att man deltar vid bägge tillfällena. Kursledare är Ivar Asplund. 
 
 
 
Bomullsnyheter!
Vi har fått in ett nytt virkgarn i merceriserad bomull på riktigt fina godisnystan! Två olika grovlekar; no 6 är 160 m per 50 gr-nystan och no 12 är 320 m per 50 gr. Enfärgade kostar 29 kr och melerade 35 kr. Passar finfint till virkning, att knyta armband med eller annat pyssel. Visst är de läckra?
 
Mera bomull...
Mjuk och len ekologisk bomull i fina, milda toner och klassisk marinblå. For Nature heter garnet som är ca 140 m per 50 gr och passar till stickor 3-3.5 mm. Priset är endast 39 kr per nystan!
 
 
Ivar Asplund föreläser på Nordiska Museet
På onsdag 4 mars kan du höra Ivar berätta på temat Inspiration och problemlösning.
 
"Ivar Asplund kommer att prata om två av sina favoritaspekter när det gäller stickning, nämligen inspiration och problemlösning. Bland annat beskriver han arbetet med att skapa en 1700-talströja där ett plagg från Nordiska museets samlingar används som utgångspunkt.
Föreläsningen sker 18.15 i samlingssalen."
 
Läs mer på museets hemsida
 
 
 
 
 
Dags för Stickcafé igen!
Söndag 8 mars är det både internationella kvinnodagen, kurs i optisk stickning och inte minst Kultursöndag och stickcafé på Kristinehovs Malmgård!
Kl 14-16 kan du njuta hembakt fika och trevligt garnrelaterat sällskap.
 
Ingen föranmälan behövs, medtag kontanter för köp av fika. Adressen är Kristinehovsgatan 2, närmaste t-bana är Hornstull.
 
 
Nu startar kampanjen Drops Sockalicious!
 

Vi ger 25% rabatt på vårt återstående lager av Drops Fabel och Drops Delight.

Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Bägge kvaliteterna utgår ur vårt sortiment så skynda att fynda medan det finns något kvar.

Observera att du inte har någon bytesrätt på garner köpta till Kampanj- eller REA-pris.

Nya kvaliteter som ersätter Fabel och Delight är på väg in, mer information om dessa kommer inom kort.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16