Асансьорните уредби и ескалаторите са неделима част от архитектурата на сградите. Предстоящите промени в Директивата за асансьорите ще постави пред производителите нови изисквания, свързани с повишаване на безопасността, енергийната ефективност и гаранционните условия.
  
От 5-ти до 7-ми март 2014 г. в София ще се проведе второто издание на LiftBalkans - международно специализирано изложение за асансьори и ескалатори.
  
Целта е да се подкрепи секторът в България чрез представяне на нови продукти, насърчаване диалога между доставчици, инвеститори и клиенти, създаване на нови партньорства.
 
Тематичният семинар ще допълни успешно формата на изявата и ще запознае участниците със законодателните изменения.
 
В този брой на нашия бюлетин представяме някои от партньорите ни.
 
Екипът на Виа Експо Ви пожелава приятно четене!
 
Организатор
   
  
 032/ 512 900, 960 011   |   nelly@viaexpo.com    |   www.viaexpo.com
  
 
 


     Медийни
       партньори

 
     Семинар
 
 
     Брошура
 


 
 
EFESME е европейска федерация, създадена през април 2005 г. и обединява 15 национални асоциации от асансьорния бранш от 13 държави. Тя е инициатива, която защитава интересите на малките и средни предприятия.
Експертите от EFESME пряко съдействат на работата на Техническия комитет и неговите работни групи в рамките на европейския орган по стандартизация CEN TC 10, който се занимава с асансьорни системи, ескалатори и подвижни пътеки. Наскоро EFESME се присъедини към ISO TC 178 - Техническия комитет на Международната организация по стандартизация.
 
Федерацията възнамерява да предостави на европейските институции техническа и информационна подкрепа, активно участва в дискутирането на всички технически и нормативни въпроси, свързани пряко или косвено с дейността на малките и средните предприятия.

 
 
Elevatori е водещо европейско списание в областта на асансьорната индустрия. Според тиража то заема второ място в света и първо място в Европа и Италия: над 4000 екземпляра, над 12 000 читатели; териториално покритие: 55% Италия - 45% в чужбина (около 60 страни).
  
Читатели: почти всички италиански фирми, работещи в асансьорния бранш, от малките и средни предприятия до големи мултинационални компании, университети, държавни органи, инсталатори, дизайнери, инженери, маркетолози, строителни мениджъри, архитекти и др.
  
Съдържание: актуални теми, технологии, законодателство, стандарти, събития и др.
 

   
Lift Vision представя турските фирми в асансьорната индустрия, които имат интерес да изнасят своята продукция в чужбина. Списанието се разпространява в 41 страни, които са целеви пазари на Турция – Северна Африка, Близкия Изток, Азия и Балканите.
 
Lift Vision се публикува на всеки три месеца. Медията има за мисия да подкрепя асансьорния бранш чрез публикуване на обективни материали, касаещи проблемите и решенията. Списанието рекламира турските брандове на редица престижни международни изложения.
 

 
  
 
Liftinform е месечно професионално издание за асансьорната индустрия в Русия, което стартира през 1993 г. и е насочено към строители, архитекти, инвеститори в инфраструктурни обекти, инженерни центрове и др.
 
Списанието обхваща бранша в Русия и съседните страни. То предоставя на своите читатели информация, която касае икономическото и технологично развитие.
 
Liftinform е медиен партньор на най-големите строителни и асансьорни форуми и изложения на територията на Русия. Разпространява се на всички тези изяви, а също така и чрез абонамент.
 
Следи за всички новости и публикува новини за дейността на Националния асансьорен съюз (Русия), както и предизвикателствата в строителството и комуналната сфера.