Nieuwsbrief | jaargang 29 | no 281 |juni/juli 2015
 

27 juni t/m 2 augustus
 
DEMARRAGE
over fietsen en mechaniek
 
In Kunstliefde gaat de Tour de France al op 27 juni van start met Demarrage! Tot en met 2 augustus staat Kunstliefde in het teken van Le Grand Départ met mechanische installaties, sculpturen, grafisch werk, design en fotografie. Daarnaast zijn er verschillende 'Bromptons' en andere bijzondere fietsen te zien van Kok Fietsen Utrecht.
 
 
Omdat de Tour ook door de Nobelstraat rijdt, worden in de aanloop naar de Tour de France de etalages in de straat door studenten van de HKU beschilderd. Het raam van Kunstliefde wordt tijdens de opening onthuld.
Opening: zondag 28 juni 16.00 uur
 
 
Laatste week! t/m 21 juni
DE BELOFTE 10 - MEDIO PROSPER
 
In 2014 studeerden ze af aan de kunstacademie, de kunstenaars van de Belofte 10. ‘Medio Prosper’ staat voor de fase waarin ze zich nu bevinden; tussen nu en hun toekomst, aan het begin van hun artistieke loopbaan.  Installaties, performances, schilderijen, tekeningen, sculpturen, video en fotografie. Bij de tentoonstelling is een kleine catalogus verschenen, met van iedere kunstenaar een bijzonder essay. 
 
 
Met werk van; Dennis ter Wal (Fine Arts / Rietveld), Danilo Silvano Fernandes (Fine Arts / HKU), Goof Kloosterman (Fine Arts / HKU), Mariska Kerpel (Fotografie / HKU), Marloes Elbertse (Fine Arts / Artez), Nienke Jorissen (Fotografie / HKU), Sander van Noort (Fine Arts / HKU), Sonia Laan (Fotografie / HKU) en Thera Clazing (Fine Arts / HKU).
 
Thera Clazing maakte onlangs al een grote wandtekening in de Kunsthal in Rotterdam. Peter Paul van er Houven sprak met haar over haar werk. Bekijk hier het filmpje.
 
 
 
Culturele Zondag 21 juni: The Battle
Mathieu Klomp
 
Mathieu Klomp zal a.s. zondag 21 juni tijdens The Battle / Culturele Zondagen, Kunstliefde vertegenwoordigen in het voormalige postkantoor op het Neude. Mathieu studeerde in 2013 af aan de HKU, nam deel aan de Belofte 9, zijn werk was te zien in UtrechtDownUnder 2013 in de werfkelders en won in 2014 de Kunstliefdeprijs. Mathieu maakt indrukwekkende beelden van polyethyleen waarin hij op zoek gaat naar het grijze gebied tussen een betekenisvolle mythe en de willekeur van alledag.
 
Van 8 aug t/m 6 sept. heeft Mathieu in het kader van de Kunstliefdeprijs een eigen tentoonstelling in Kunstliefde: 'Driemensionaal' samen met o.a. beeldend kunstenaars Robert Roest en Robert Roelink.
 
The Battle / CZ: zondag 21 juni
Postkantoor Neude 12.00 - 17.00 uur
 
UtrechtDownUnder 2015 succesvol 
 
Met zo'n 8000 bezoekers is de tweede editie van UtrechtDownUnder zeer succesvol geweest. Een breed publiek vond de weg naar de gevangenis. Zowel uit de stad als de regio alsook uit de rest van het land; kunstliefhebbers, stadsbewoners, jong en oud, studenten, ex-gevangenismedewerkers en ex-gedetineerden.
 
Kijk hier voor een video-impressie;
 
 
 
Het projectteam van Kunstliefde komt graag in 2017 weer met een spannende nieuwe editie van UtrechtDownUnder op een bijzondere locatie.
 
Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of like de facebookpagina.
 
 
Lid worden van Kunstliefde
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl. Inleveren portfolio vóór 15 januari.  Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur