Click here to view this email in your browser
 
Hej,
  
Nu är vår kursverksamhet i full gång igen, denna gång bjuder vi in till två olika kurser; grundkurs i virkning samt Lär dig sticka sockor. Läs mer här nedan. Men först några andra tips om social stickning :)
  
  
Stickcafé på Kristinehovs Malmgård
Som vi berättat i tidigare nyhetsbrev kommer vi att satsa mer på våra kurser istället för stick- och virkcaféerna som tyvärr, om man nu kan säga så, blev alltför populära för att vi skulle få plats i butiken. Under våren rekommenderar vi alla stickcafésugna att ta sig till Honstull för att besöka Kristinehovs Malmgård under deras kultursöndagar där det bland annat arrangeras stickcafé. Ivar Asplund medverkar på stickcaféerna och det finns gott om plats för många deltagare.
 
Boka in vårens kultursöndagar redan nu:
9 februari, 9 mars, 13 april, 11 maj
 
 
  
Handarbete + samtal = vänskap
Vi vill också tipsa om en nystartad grupp som leds av Bee Thufvesson. Under fem förmiddagar, med start den 5 februari, öppnar Bee dörrarna för gemensam meditation, reflektion och handarbete.
 
Träffarna äger rum på Stilla Rum, Kungstensgatan 49, Stockholm, nära t-bana Odenplan.
Läs mer om Bee's verksamhet och hur du anmäler dig här!
 
  
  
Färgstark nykomling!
Färg är ju verkligen vad man behöver så här års! Casablanca från Cascade Yarns är vår senaste nykomling. Ett vackert multifärgat, entrådigt garn i ull, silke och mohair som passar till stickor 4-6 mm och ger långa partier av varje nyans. En härva är 100 g och 200 m. Nu till trevligt introduktionspris 129 kr/100g istället för ordinarie 149 kr.
Du hittar flera fina gratismönster för Casablanca på Cascade Yarns hemsida. Beskrivningarna är på engelska, men trivs du bättre med svenska funkar även mönster i Big Delight från Garnstudio DROPS design.
 
Jacka i Alta Moda Superbaby
Nu är min varma kofta, eller kanske snarare jacka, i Lana Grossa Alta Moda Superbaby klar! Det gick åt 13 nystan á 69 kr och den är stickad på stickor 10 mm. Snygg ärmisättning och rolig assymetrisk knäppning. Beskrivningen är på danska och finns i magasinet Filati 46 som kostar 49 kr, och förutom den här koftan innehåller 117 andra snygga modeller.
 
 
Grundkurs i virkning 
Onsdag 12 februari kl 18.30 - 21.00
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till. Vi går igenom luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Lär dig sticka sockor!
Söndag 16 februari kl 10.00-15.00
På den här kursen stickar vi en socka i tunt sockgarn efter ett basmönster. Vi går i lugn takt igenom hur du gör hälen och stickar oss igenom alla moment som ingår. Efter det stickar vi vidare på fot och tå så långt vi hinner. Under dagen får du också tips om olika sätt att sticka en häl, hur man börjar sticka en socka från tån och tekniken Magic Loop, som innebär att du stickar med rundsticka istället för strumpstickor. När vi är klara är du redo att lägga upp och sticka den andra sockan på egen hand.K ursledare är Heléne Wallin.
 
 
 
Påfyllning med KnitPro Karbonz!
Nu har vi åter fått in ett fåtal set av KnitPro's lyxset i Karbonz spetsar, och även det här nya, fina setet med strumpstickor i 15 cm. Setet med utbytbara spetsar kostar 999 kr och strumpstickorna kostar 599 kr.


Vi har även gott om enstaka förpackningar med strumpstickor och spetsar samt fasta rundstickor i Karbonz.
 
T-nålar och blockningsvajrar har vi också fyllt på med, så om du ännu inte utrustat dig med sådana så passa på Nålarna säljs i förpackning om 50 st och kostar 49 kr och vajrarna är 1 m långa och kostar 30 kr/st. För att blocka en trekantssjal behövs oftast 4-6 st vajrar beroende på storlek. Blockning gör verkligen susen, särskilt för spetsstickat.


Nyfiken på vad blockning är? Här finns en
informativ artikel om det, på amerikanska sticksajten Knitting Daily .
Många frågar om vi kan skicka vajrar, och Ja det kan vi då tillkommer kostnad för emballage och frakt.
Vill du beställa så maila på
info@litetnystan.se
 
 
 
REA  REA  REA
Vi har fortfarande en del fina reagarner kvar, hjälp oss att göra plats för vårens nyheter :) 
Passa på att fynda härligt mjuk ekologisk ull, varm och lyxig angora eller vacker tweed till riktigt bra priser!
 
REA Utgående kvaliteter:
BC Semilla Extra Fino          NU: 55 kr    ord: 75 kr
BC Sarah Tweed                  NU: 55 kr    ord: 77 kr
BC Lino     SLUT                  NU: 59 kr    ord: 79 kr
TK Merino Lace                   NU: 75 kr    ord: 99 kr
Schulana Kid Setair             NU: 89 kr    ord: 179 kr
M&K Nelly     SLUT              NU: 10 kr    ord: 39 kr
Nordisk Angora Karelen       NU: 99 kr    ord: 125 kr
Nordisk Angora Holaveden   NU: 120 kr  ord: 150 kr
Ljusvekegarn                      NU: 45 kr    ord: 59 kr
 
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker och kan ej kombineras med andra rabatter.
Observera att du ej har någon bytesrätt på REA-garner eller garn till kampanjpris.
 
 
Vinnare av presentkort!
Sist men inte minst säger vi grattis till Gunnel och Isabell som hade turen på sin sida och vann utlottningen av presentkort som tack för att de svarade på vår kursutvärdering efter de kurser de gick i höstas. Tack för era synpunkter, det hjälper oss att hålla fortsatt hög nivå på vår kursverksamhet
!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
måndag kl 11-18
tisdag kl 11-19
ons, tors, fre kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!