Nieuwsbrief Duurzaamheid, oktober 2020  
 
 
 
DUURZAAMHEID TROEF OP BEDRIJVENTERREINEN ZUIDWEST

Nieuwe commissie, gesprekken over wat moet en kan & de groene gids
 
De nieuwe commissie duurzaamheid is een feit! Deze commissie bestaat vooralsnog uit Harco van den Hil, Xander Mooijbroek, Joost Bennekers, Robert de Keizer en Gerrit Mol/Parkmanagement en zet zich in voor het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de bedrijventerreinen in Hilversum Zuidwest.
Onze slogan: duurzaam door samenwerking.
 
We willen met z’n allen op weg naar een energieneutraal of zelfs energiepositief bedrijventerrein.
Daarom verbinden we bedrijven met een vraag aan collega’s met een antwoord of oplossing. En ook bij ambitieuzere doelstellingen, zoals de verkenning voor eigen energieopwekking in Zuidwest, zoeken we zoveel mogelijk samenwerking binnen de ondernemersvereniging.
 
 
Versterking gevraagd
Om een goed klankbord te zijn voor het bestuur willen we graag verschillende soorten ondernemers uit Zuidwest in de commissie. We zoeken nog vertegenwoordiging vanuit grotere ondernemingen. Wil jij met jouw expertise of netwerk meedenken over duurzame oplossingen voor ons bedrijventerrein? Neem dan contact op met voorzitter van de commissie: Harco van den Hil via commissieduurzaam@ovhilversumzuidwest.nlʉ۬
Als je eerst meer info wilt, kan dat natuurlijk ook.
 
 
Gratis adviesgesprek over duurzaamheid voor bedrijven
Eén van de duurzame projecten die al sinds begin dit jaar loopt, is: Bedrijventerreinen Energie Positief (BE+).
In het kader van dit project bezoekt duurzaamheidsadviseur Joost Bennekers bedrijven die graag willen weten waar zij aan moeten voldoen, welke natuurlijke momenten ze hiervoor kunnen aangrijpen en wat er eventueel nog meer mogelijk is.
Joost: “Zo’n gesprek kan gaan over het verduurzamen van het gebouw, de bedrijfsvoering van een onderneming of het product. Maar ook onderwerpen als energie, afval, wateroverlast en mobiliteit komen aan bod. Ondernemers willen vaak weten wat anderen al doen en hoe we daar samen meer mee kunnen.”
 
Ook geïnteresseerd in zo’n gesprek, neem contact op met Joost Bennekers via duurzaam@ovhilversumzuidwest.nl.
Zie ook onze website: www.ovhilversumzuidwest.nl/be
 
 
Gezocht: Ondernemers met energiebesparende diensten of producten
Alle kennis die er binnen onze ondernemersvereniging is, kunnen we goed gebruiken. 
Biedt jouw onderneming dus energiebesparende diensten en/of producten aan?
Dan brengen we je graag onder de aandacht van collegaondernemers door een ‘groene gids’ op de website.
Heb je dus producten of diensten, of kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid die je onder de aandacht van de andere leden wilt brengen, geeft het dan door aan de commissie duurzaam via: commissieduurzaam@ovhilversumzuidwest.nl.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
BewarenBewaren
BewarenBewaren