Aankondiging Voedselbos-dag zaterdag 17 september kwekerij Arborealis
 
Kwekerij Arborealis is een eigentijdse, traditionele plantenkwekerij waar álles draait om het kweken van tuinplanten met een houtachtige structuur, dus heesters en bomen. Er is een grote keuze aan minder bekende maar sterke heesters met als specialiteit Hydrangea, Viburnum en eetbare gewassen.
Met enige regelmaat verschijnt er een nieuwsbrief van de bevlogen kwekers Sietske Metz en Micha Wieland. Mis hem niet en stuur ‘m gerust door naar andere planten- en tuinliefhebbers. 
 
Kwekerij Arborealis organiseert op zaterdag 17 september een voedselbosdag!
Voor wie graag iets uit eigen tuin plukt of oogst:  op 17 september houden wij ter ere van ons vijftienjarige bestaan een feestelijke voedselbos-dag! Een dag waarbij de nadruk zal liggen op bijzondere, goed in de tuin toe te passen eetbare planten, met name bomen en heesters. Kom je verbazen over ons bijzondere en steeds breder wordende assortiment eetbare planten!
 
Voedselbos?
Het concept ‘voedselbos’ (of voedseltuin!) is een begrip dat steeds meer bekendheid krijgt onder tuiniers, beleidsmakers in de groene ruimte, ontwerpers, agrariërs, hoveniers en kwekers. 
Een voedselbos is een voedsel producerend ecosysteem dat geïnspireerd is op de principes van een natuurlijk bos, bijvoorbeeld een tropisch regenwoud of de bij ons al lang verdwenen oerbossen. Een van de belangrijkste kenmerken van deze zeer duurzame, langlevende ecosystemen is de enorme productie die ze opleveren in de vorm van voedsel, voor mens en dier! Een inspirerend concept dat al enkele zeer geslaagde voorbeelden kent, in binnen- en buitenland.
 
Meer weten? Woon de lezing over voedselbossen bij!
Wouter van Eck, eigenaar van voedselbos Ketelbroek te Groesbeek, zal op deze voedselbosdag twee keer een lezing over het principe achter deze voedselbossen (en voedselbos-tuinen!) geven. Wouter is een expert als het gaat om het aanleggen en beheren van voedselbossen. Daarnaast ontwerpt Wouter in opdracht voedselbossen voor particulieren en overheden. Zijn enorme kennis van ecosystemen en de rol van de verschillende plantensoorten daarin maken hem tot een veelgevraagd spreker op alle niveaus. Van volkstuinverenigingen tot beleidsmakers: iedereen weet hem ondertussen te vinden. https://www.facebook.com/FoodforestKetelbroek 
 
Wouter van Eck liet ons enkele jaren geleden kennis maken met het begrip voedselbossen, nadat hij op onze kwekerij allerlei eetbare heesters en boomsoorten had aangetroffen.
Sindsdien bezoeken we ook zijn voedselbos Ketelbroek en bomen graag met hem over plantkeuzes, plantmateriaal enzovoort. Mede dankzij Wouter hebben wij al onze eetbare planten gebundeld en in onze speciale voedselbos website geplaatst!
 
Grijp je kans: geef je op voor de lezing, verdiep je kennis en stel je vragen! De lezing duurt ongeveer anderhalf uur. Let op: vol is vol. Er is per lezing maximaal plek voor 25 personen.
Start lezingen: 11:00 uur, 14:00 uur Geef je op via kwekerij@arborealis.nl  . De lezing is kosteloos.
 
Rondleiding over kwekerij
Benieuwd naar het reilen en zeilen op onze kwekerij? We geven op onze voedselbosdag zelf een aantal rondleidingen waarbij we een kijkje nemen achter de schermen van onze kwekerij. Zie met eigen ogen hoe we onze planten opkweken van stekje of zaad tot gezonde plant! En stel je vragen over het vermeerderen van (voedselbos)planten.
 
Start rondleidingen: 11:00 uur, 14:00 uur, 15:30 uur. Opgeven voor de rondleiding is niet nodig.
Ook aan de inwendige voedselbosmens wordt gedacht: voedselbostaart (ook vegan!) en een drankje zullen niet ontbreken.
Wees welkom!
 
Micha Wieland, Sietske Metz en medewerkers
----------------------------------------------------
Facebook
Voedselboskwekerij Arborealis heeft haar eigen facebookpagina. Zeer regelmatig posten we hier nieuws en wetenswaardigheden over ons assortiment en de ontwikkelingen in de wereld van het voedselbos!  https://www.facebook.com/Voedselbos-Kwekerij-Arborealis-1517468201843204/  
 
Doe eens een plantenbon cadeau!
Via de websites (http://voedselbos.arborealis.nl/  en www.arborealis.nl ) kan je voor ieder gewenst bedrag een mooie cadeaubon bestellen, te besteden op de kwekerij of via de webwinkels.
 
Verzending van planten per post
Via de webwinkels van www.arborealis.nl en www.voedselbos.arborealis.nl zijn jaarrond planten te bestellen. Vorstperioden uitgezonderd  versturen we het hele jaar door planten per post. Kijk voor meer informatie op de website onder de menukoppen Bestellen/Planten per post.
 
Vanaf 1 maart zijn we geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 16.30 uur.
Van 1 december  tot 1 maart is de kwekerij alleen open op afspraak om bestellingen op te halen.
 
Dirk de Ruiterpad 2, 8384 DD Wilhelminaoord
 
kwekerij@arborealis.nl 
http://voedselbos.arborealis.nl      
0521-383696