Енергийна ефективност
Интелигентни градове
Управление на отпадъци
Чистота на въздуха

Здравейте приятели,

Напредъка на иновативните технологии като “Интернет на нещата” (IoT) и “Изкуствен интелект” (AI) задава все по-високи стандарти на взаимодействие между потребителите и съответните устройства и системи. Благодарение на това развитие се наблюдава и засилване на търсенето и предлагането на продуктите, базирани на изкуствен интелект.
Как може да се улесни многоезичността на публичните услуги чрез автоматизираната система за превод eTranslation, която адаптира качествените обществени услуги в цяла Европа и значително подпомага превръщането на градовете и техните услуги в по-интелигентни.

Този тип решения са предмет на настоящия бюлетин. При желание за установяване на контакт с компаниите, автори на тези технологии, може да използвате b2b платформата.

Бюлетини                            Интервюта                          Изложения в чужбина

Поздрави,

Виа Експо; 0888 926 587, 0888 279 796
 
 

DFKI е водещият изследователски център в Германия за изкуствен интелект.

Центърът разработва прототипи и патентоспособни решения в областта на информационните и комуникационни технологии. Изследователските и развойни проекти се провеждат в 20 изследователски отдела и изследователски групи, 8 центъра за компетентност и 8 живи лаборатории. 

Екип от Изследователския отдел „Многоезичност и езикови технологии“ от 2015 управлява и Европейския координационен център на езиковите ресурси – ELRC. 

Д-р Андреа Льош е мениджър проекти и координатор в Немския изследователски център за изкуствен интелект, като заема същите длъжности и в Европейския център за координация на езиковите ресурси.

Интервюто с д-р Льош относно начините за преодоляване езиковите бариери чрез интелигентна система eTranslation можете да прочетете от линка

 
 
PeepNee е платформа, която се състои от няколко размера умни пощенски кутии (IOT) и помощни софтуерни системи. Следите пощенските си кутии и съдържанието в тях в реално време и от всяко едно място. Високо ниво на сигурност и улеснен потребителски интерфейс - снима пратки и анализира тяхното съдържание, уведомява собственика за новата пратка и изисква неговото потвърждение, говори като робот, давайки напътствия на доставчика. Платформата се грижи за околната среда чрез автономни кутии изцяло на слънчева енергия.
 
В Проект MediaMotorEurope страната ни участва чрез Клъстер София град на знанието. Акцент на проекта е оказването на подкрепа на стартиращи и развиващи се предприятия от креативната и медийната индустрия за създаване и въвеждане на иновативни технологии при решаване на предизвикателства като дезинформация и фалшиви новини, достъпност на медийните услуги до хората с увреждания, взаимодействие между човека и устройствата, защита на личните данни и медиен пазар 4.0.

Повече за Проекта на следния линк
 
Ако имате въпроси и се нуждаете от съдействие, сме на разположение.
Свържете се с Виа Експо: office@viaexpo.com, 0888 926 587, 0888 279 796

Харесайте нашите страници във       
Съобразно новите правила GDPR повече за политиката ни за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".

Организатор: www.viaexpo.com