ZIB Zwemcentrum Best

Telefoon : (0499) 37 39 41 
 
 
Nieuwsbrief September 2019
NIEUWE tijd banenzwemmen in het wedstrijdbad
donderdagavond om 18.30u tot 19.30u
Voortaan is het vrijzwemrooster uitgebreid met een nieuwe tijd om banen te kunnen zwemmen in het wedstrijdbad. De nieuwe tijd is op donderdagavond van 18.30u tot 19.30u.
 
 
Op eigen gelegenheid oefenen op zondagochtend
in het wedstrijdbad voortaan ook met het zeil
Op zondagochtend kunt u met uw kind op eigen gelegenheid voortaan ook oefenen met het zeil. Zowel het oefenzeil (instructie 567) als het examenzeil voor diploma A, B en C hangen dan in het water. Uiteraard kunt u ook andere vaardigheden oefenen zoals bijvoorbeeld de borstcrawl. Leer uw kind echter geen verkeerde techniek aan.
 
Na het oefenen in het wedstrijdbad kunt u aan de badmeester een 'overloopkaart' aanvragen om over te lopen naar het instructiebad om nog lekker te spelen. Droog uzelf en uw kind voor het overlopen wel even af en draag slippers.
Praatje, plaatje, daadje...

Na meer dan 30 jaar nemen wij afscheid van onze 'clowne voeten'. Tijdens de laatste instructeursvergadering is besloten om de stand van de voeten niet meer te benoemen als 'clowne voeten' maar voortaan als 'zwemvoeten'. Dit om te benadrukken dat de juiste stand van de voeten tijdens de schoolslag en rugslag i.v.m. de stuwvlakken van essentieel belang is voor een sterke beenslag.
 
Omdat vooral kinderen taalgebruik en woorden vaak heel letterlijk nemen is het ook niet verstandig om bij het oefenen van de borstcrawl benen dit te benoemen als 'spetteren met de benen'. Kinderen gaan dan om deze 'spetters' te bereiken heel hard schoppen met de benen. En dit is helaas de verkeerde techniek. Wij benoemen de borstcrawl benen als 'schudden met je voeten'.
 
Dit alles om de associatie tussen 'praatje' en 'plaatje' zoveel mogelijk te laten overeenstemmen.
Discozwemmen gaat weer van start
reserveer/koop op tijd kaarten
 
De volgende discozwemavonden zijn op:
  • zaterdag 19 oktober 2019
  • zaterdag 16 november 2019
  • zaterdag 14 december 2019
  • zaterdag 11 januari 2020
  • zaterdag 8 februari 2020
  • zaterdag 7 maart 2020
 
Je kunt ook een eigen discozwemfeest organiseren.
Kleedkamerindeling als u komt zwemmen
met uw kind
Zoals op de borden bij de kleedkamers aangegeven is het de bedoeling dat u de kleedkamer met uw kind (zoon of dochter) gebruikt wat hoort bij het geslacht van de ouder. Dus moeders met kind (zoon of dochter) in de dameskleedkamer en vaders met kind (zoon of dochter) in de herenkleedkamer. Dit is altijd van toepassing dus zowel tijdens de zwemlessen als het vrijzwemmen.
ZIB Zwemcentrum Best
Sportpark Naastenbest - Jacob van Wassenaerstraat 70
 
Postbus 206 - 5680 AE - Best 
 
Telefoon : (0499) 37 39 41