Beste 

Als het zomer is, mag er al eens getrakteerd worden. We zijn immers dankbaar voor de aangename babbels, jullie aanwezigheid en zijn blij dat de vernieuwing in de dienstencentra gesmaakt wordt. Suggesties tot verbetering zijn steeds welkom. Contente bezoekers, daar doen we het voor.

Nadat ik jullie met mijn team mocht trakteren op de Danserie: een fonkelnieuwe dansweek trakteren we jullie nu op Minvelo, onze eigen fietstocht langs het dienstencentra-patrimonium. Het gaat om een nieuwtje in het kader van 45 jaar dienstencentra. Fiets langs markante knooppunten zoals langs onze nieuwe dienstencentra en ontmoetingspaviljoenen (in volle opbouw). Een rit is
ongeveer 35 km. De uitvalsbasis is steeds een ander centrum. Het vertrek is gepland om 14 u., dus graag aanwezig om 13.45 u.

27/07: Vertrekpunt: Ter Leyen
02/08: Vertrekpunt: Levensvreugde
10/08: Vertrekpunt: Ten Boomgaarde
Inschrijven: een week op voorhand.

Lees meer...

Je kan de tochten ook op eigen houtje fietsen.
Fietskaarten zullen eind juli verkrijgbaar zijn in de
verschillende dienstencentra.

Graag trakteer ik u op een toernee-LDC! En als we elkaar zien, dan genieten we samen van een lekker Contentje of van een
fris   zomerbiertje op één van onze zonovergoten terrassen! Geniet van een fijne zomer!

Bart Lambrecht
Diensthoofd
bart.lambrecht@mintus.be
Hier kun je klikken om het nieuw Content-magazine (juli-augustus) te lezen met nuttige info en een handig overzicht van de activiteiten en diensten in de verschillende centra.

Dienstencentra Brugge
Laboratorium van ideeën

Onlangs viel het Stadsmagazine Bis bij jou in de bus. Het magazine bundelt o.a. onze nieuwe initiatieven die bijdragen aan een buurvriendelijke stad en die eenzaamheid een halt toeroepen.

We smeedden samenwerkingen met Howest in het kader van een buurtonderzoek rond Ten Boomgaarde. Er was de tevredenheidsmeting over de maaltijden (info volgt). Het Bezoekteam (een equipe met vrijwilligers) i.s.m. de dienst Welzijn en de SeniorenAdviesRaad kreeg vaste grond in onze dienstencentra. Daarnaast zijn we volop aan de slag met de ontwikkeling van Den Heerd (Sint-Pieters) dat de toegang tot de gezondheidszorg wil verbeteren. Sconevelde (Male) krijgt een stevige impuls en in Den Breydel (Sint-Andries) zullen we uitpakken met enkele totaal nieuwe diensten en activiteiten.

 

Overkoepelende activiteit
Triënnale - Ontdek de Liquid City

Op 10 juli, 13 augustus en 7 september

Tijdens deze wandeling bewonder je de 15 kunstwerken dat Brugge in het kader van de Triënnale rijk. Dit doe je niet alleen: een gids geeft tekst en uitleg. Er zijn rustmomenten voorzien.

Vertrek is telkens om 14 uur aan de Heilige Bloedkapel. We sluiten omstreeks 17u af aan’t Gezelleke in de Carmerstraat.

€ 3
Inschrijven in de verschillende dienstencentra tot en met één week op voorhand.

Cursus - Veilig online en sociale media
Van Volden

Maandag 1 oktober om 8.45 u.

De dag van vandaag is de sociale media een waar paradijs voor het zoeken naar informatie: niet alleen Facebook, maar ook Pinterest, Twitter bieden je een schat aan weetjes! Helaas, schuilen hierin ook enkele valkuilen. Hiermee gaan we op een praktische manier aan de slag en dat in 10 lessen. Ook Youtube en Spotify komen aan bod.


€ 60 voor 10 lessen
Inschrijven t.e.m. 1 oktober

Cursus - Starten met androïd
‘t Reitje
Woensdag 5 september om 8.45 u.

Je beschikt over een androïdtoestel, maar bent nog zoekende in het gebruik ervan. Stapsgewijs gaan we samen de mogelijk-heden en werking van dit toestel verkennen. Eerste lesdag is woensdag 5 september.

16 € voor 19 lessen
Inschrijven tot en met 4 september

 

 

Info - Hoe je huid verzorgen deze zomer
‘t Werftje
Maandag 6 augustus om 14.30 u.

Dat de zomer goed is voor je welzijn, hoeven we niet te vertellen. Daarentegen ziet onze huid ook af van al die zon. Hoe je best je huid tijdens de zomer verzorgt en beschermt, kom je te weten op deze infonamiddag.

Gratis
Inschrijven kan tot de dag zelf

Beelden in het witte dorp Lissewege
De Garve
Dinsdag 21 augustus om 13.45 u.

Meer dan 100 nationale en internationale moderne kunstenaars werkten mee aan deze openluchttentoonstelling. Hun werken staan Lissewege tentoongesteld. Onder begeleiding van een gids verken je deze kunstroute.

Bij goed weer kun je de uitstap combineren met een fietstocht: vertrek om 13u45 vanuit De Garve.
Wens je niet met de fiets te gaan, dan kan je om 14u30 aansluiten bij Abdij Ter Doest.

€ 5
Inschrijven tot en met 20 augustus


 

Oproep vrijwilligers
Den Breydel - Meulewech


In oktober opent het ontmoetingspaviljoen Den Breydel in de Jan Breydellaan. Allerlei activiteiten, cursussen en infosessies zullen er plaats vinden.
Om de werking te helpen ondersteunen zijn we op zoek naar helpende handen of geëngageerde vrijwilligers.

Geef een seintje op 050 32 70 91 of mail naar maarten.derre@mintus.be . Wij nemen contact met je op.

 

Op bezoek naar Damme met de Lamme Goedzak - Meulewech i.s.m. De Garve
Donderdag 23 augustus om 13.45 u.

Met de Lamme Goedzak varen we richting Damme. Aangemeerd in Damme, staat het je vrij te doen wat je wil. We nemen de boot terug om 17 uur.

€ 12
Inschrijven tot en met 20 augustus

Zoetemondjes – De Balsemboom
Woensdag 18 juli om 14 u.
Woensdag 22 augustus om 14 u.


Ook in de zomer opent onze tearoom zijn deuren.
Op 18 juli serveren wij een coupe met vers fruit.
Zomerser kan het niet.
Op 22 augustus gaan we voor een chocoladefondue, met stukjes fruit en koek in een heerlijke chocoladesaus.

€ 3
Inschrijven t.e.m. 9 juli/20 augustus

 


De Mantelfluisteraar: De tijd van toen, herinneringen ophalen met een leuke app Ter Leyen
Donderdag 2 augustus om 14 u.

Vlaanderen kent meer dan een half miljoen mantelzorgers. Via het mantelzorgcafé willen we hen niet alleen een hart onder de riem, maar ook een ontmoetingsruimte aanbieden.

Het café vindt elke 1ste donderdag van de maand plaats vanaf 14u in Ter Leyen

Gratis
Inschrijven is gewenst


 

 

 


Kruideninfusies - Ter leyen
Dinsdag 4 september om 8.45 u.

Na een wandeling zoeken uit welke kruiden we kunnen gebruiken in kruideninfusies: welke infusies werken eerder medicinaal, welke eerder voor de smaak? Tenslotte proef je ook van verschillende kruideninfusies en krijg je enkele plantenverhalen te horen.

€ 10
Inschrijven is noodzakelijk tot en met vrijdag 31 augustus

 

Beaufort 2018 - d’Oude Stoasie
Vrijdag 20 juli om 13 u.

In Beaufort 2018 wordt de zee belicht als een plek die onbeheersbaar is en ons tegelijk verbindt met de rest van de wereld. Iedere deelnemende kunstenaar komt uit een land dat grenst aan een zee. De kusttram is verbonden met het unieke van de kust. We zullen ons deels te voet en deels met de kusttram verplaatsen.
Let op: het vervoersbewijs voor de tram dien je op voorhand zelf aan te kopen.
Een dagpas kost € 6.

Gratis
Inschrijven t.e.m. 17 juli

Sconevelde zoekt

Ontmoetingscentrum Sconevelde te Male zoekt lesgevers/vrijwilligers om cursussen of lessenreeksen te begeleiden. Interesse? Neem contact op met henk.wittevrongel@mintus.be

 


'Sint-Michielse Feeste'
Ten Boomgaarde op de kermis
Zondag 2 september

Elk jaar zijn er de eerste zondag van september in onze buurt de Sint Michielse Feesten. Dit grandioos dorpsfeest heeft plaats in en rond het centrum van Sint Michiels. Je kan ons komen opzoeken om meer te weten te komen over onze werking of om gezellig bij te praten. We hebben alvast leuke verassingen klaarstaan. Je komt toch ook?

Informatie i.v.m. de GPDR-wetgeving

Mintus hecht veel belang aan de bescherming van uw privacy. De manier waarop we gegevens verzamelen en bewaren gebeurt conform onze privacyverklaring. Die privacyverklaring kunt u vinden op https://www.mintus.be/privacyverklaring-de-stad-brugge-het-ocmw-brugge-mintus-en-de-verenigingen of op de website van Mintus.
www.mintus.be

www.dienstencentra-brugge.be