Lieve iedereen,

Eerst en vooral wens ik je een Lekker Paasei! Hopelijk heb je op tijd en stond genoeg tijd om te genieten van de schoonheid van de natuur die in deze zomerachtige lente ontploft van kleurenpracht.

Jammer genoeg kan ik geen les geven tussen de bloemen van m’n tuin, maar ik nodig jullie graag uit om tijdens een van de volgende activiteiten te genieten van de koelte binnenshuis.

Klik op de titel om meteen naar het onderwerp te springen.

- The Juliettes
- Workshop Interpretatie & Podiumpresentatie
- Stilte, Klank & Beweging in Chartres
- Introductie-Groepsles
- Intro-Masterclass Complete Vocal Technique
- 1-Year Course Complete Vocal Technique
- Zangtip


*

THE JULIETTES

Na Vrouw & Liefde en het bewogen jaar erna, heb ik me een tijdje vooral gefocust op het coachen van andere zangers. Maar nu is het tijd om ook zelf weer te genieten van het podium! Op 14 mei gaan ‘The Juliettes’ in première, en deze show wordt ook integraal op video opgenomen. Kort daarna mag je dus een nieuwsbrief verwachten waarin je zal kunnen kennismaken met deze band. Retestrak, op en tot vrouwelijk & in your face met ten gepaste tijde een gevoelige snaar.

’The Juliettes’, of het antwoord op de vraag “Wat gebeurt er als je 5 toptalenten op een podium dropt en hen hun ding laat doen met recente hits van de sterke vrouwen van nu?”


*

WORKSHOP
INTERPRETATIE & PODIUMPRESENTATIE
zondag 15 mei 2011, 10 - 17 uur – Gent
docente: Goele De Raedt

Er zijn nog enkele plekjes voor deze workshop, gedoceerd door mijn gewaardeerde collega aan het conservatorium van Brussel, Goele De Raedt.

We starten de dag met groepsoefeningen als opwarmer. Iedereen neemt deel aan deze oefeningen, dus ook de toeschouwers. Daarna krijgen de actieve deelnemers een individuele masterclass, waarbij de rest aanwezig blijft als publiek. In die masterclass zullen we werken aan een nummer dat je zelf hebt uitgekozen.

Locatie:
NH Hotel Gent - St. Pieters
Koning Albertlaan 121
9000 Gent

Prijs:
Actieve deelnemer: €75
Toeschouwer: €50

Meer info:
Klik hier of vind het in bijlage.

Inschrijven:
Mail naar singsing!.

Deze workshop op Facebook:
Klik hier.


*

STILTE, KLANK, BEWEGING
11 tot 16 juli 2011 - Chartres

We reizen naar Frankrijk om ons onder te dompelen in de energie van de kathedraal van Chartres. Sinds de Keltische tijd is Chartres een plek waar mensen het contact tussen hemel en aarde bewust willen ervaren. De kathedraal is een grote baarmoeder waaruit de bewuste mens kan geboren worden.

Het wordt een tijd van rondleidingen met een gids, sacrale dans, zang, stilte, uitwisseling met elkaar, genieten van de zomer en de prachtige stad.

Je hoeft niet te ‘kunnen’ dansen of zingen. We gaan nooit voor de prestatie, wel voor de beleving en het plezier.

Begeleiders:
Rita Schockaert (sacrale dans - Gras Groeit)
Sarah Algoet (zang)

Inschrijven & meer info:
Klik hier.

Deze workshop op Facebook:
Klik hier.


*

INTRODUCTIE-GROEPSLES

In deze groepsles krijg je een introductie over alle belangrijke basisprincipes die bij het zingen aan bod komen. Veel van de principes zijn gebaseerd op Complete Vocal Technique.

Een grote aanrader voor mensen die willen starten met privélessen bij singsing!. De les geeft je een kickstart en zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van hoe de privélessen werken.

Data:
Klik hier

Locatie:
singsing!
Haverstraat 19
9000 Gent

Prijs:
€50

Inschrijven:
Mail naar singsing!.

Meer info:
Klik hier of vind het in bijlage.


*

INTRO-MASTERCLASS CVT
zaterdag 2 juli 2011, 11.30 – 16.30 uur - Gent

Deze masterclass biedt een intensieve theoretische inleiding in Complete Vocal Technique, maar ook individuele lessen, met de overige deelnemers als publiek. Dit is een unieke leerervaring voor iedereen.

Het eerste gedeelte van de dag zal de docent de technieken uitleggen in de vorm van een presentatie, waarbij alle deelnemers betrokken worden en ze alles goed leren aanvoelen. Het tweede deel van de dag werkt hij met de actieve deelnemers aan het oplossen van hun specifieke problemen. Opnieuw wordt iedereen betrokken in de oefeningen.

Deze masterclass is een inspiratie voor iedereen en een unieke kans om je stem in slechts 2 dagen verder te ontwikkelen!

Doelgroep:
Iedereen die z’n stem op een gezonde manier wil leren gebruiken: zangers, acteurs, pedagogen, stemspecialisten zoals logopedisten en NKO-artsen; dirigenten, muziekdocenten,... Beginners zijn ook welkom als publiek!

Docent:
Michelle Sanders (DK)

Taal:
Engels

Locatie:
NH Hotel Gent - St. Pieters
Koning Albertlaan 121
9000 Gent

Inschrijven & meer info:
Klik hier.

Deze masterclass op Facebook:
Klik hier.


*

1 YEAR SINGER COURSE CVT
6 seminaries van 3 dagen - Gent
start: 5 augustus 2011

Zoek je een intensieve CVT-opleiding, maar heb je geen tijd om voor 4 maanden naar Kopenhagen te trekken om te studeren aan de Complete Vocal Academy?

Deze cursus is bedoeld voor zangers van alle genres die een hoger en professioneler niveau van zingen willen bereiken. Het belangrijkste doel is de individuele technische en artistieke ontwikkeling van elke deelnemer. Je bereikt een diepgaand inzicht in je eigen stem, waardoor je in staat zal zijn het volle potentieel van je stem te benutten en problemen op te lossen.

De cursus wordt gedoceerd in groepjes, waarin een open en vertrouwelijke sfeer centraal staat. Je deelt diepgaande kennis over de leerprocessen en leert uit elkaars artistieke sterkes en zwaktes. Deze cursus is intens en efficiënt, en zal je bijgevolg in staat stellen om de aangeleerde technieken en kennis meteen toe te passen.

Alle data:
Klik hier en scroll door naar Ghent2.

Meer info & Inschrijven:
Klik hier.

Deze course op Facebook:
Klik hier.


*

ZANGTIP
Klankkleur

Veel mensen denken dat hun eigen klankkleur niet te veranderen is. Allemaal goed en wel als je je kleur mooi vindt, maar wat doe je als je iets anders wil? Geen nood! Er zijn veel manieren om je stem te kleuren, dus je hoeft je helemaal niet neer te leggen bij één kleur. Het is allemaal een kwestie van akoestiek. Vergelijk het met het verschil in klank van bijvoorbeeld zingen in een kerk of zingen in een kleine ruimte vol tapijten.

Hier vind je alvast een summiere uitleg van de 6 ‘trucjes’ om te kleuren.

Speel met de kleuren door grappige stemmetjes na te doen en je af te vragen hoe je de vorm van je stemweg verandert om die kleur te vinden. Veel mensen vinden donkere kleuren door overdreven een operazanger(es) na te doen. Jimmy B helpt mannen om licht te kleuren, en Sesamstraat geeft je inspiratie voor alle mogelijke kleuren én daarbovenop nog eens de effecten ;o)

Veel plezier!