Nieuwsbrief maart 2014
 
Konijnenvaccinaties
De lente is in aantocht. Helaas komen met de hogere temperaturen ook weer de insecten tot leven. Stekende insecten zoals muggen, maar ook vlooien kunnen ziektes overdragen bij konijnen. Het betreft de dodelijke ziektes myxomatose en VHD. Hiertegen kan uw konijn gelukkig worden ingeënt. We houden jaarlijks een aantal momenten waarop de entingen tegen een voordelig tarief worden aangeboden. Hieronder volgen de verschillende momenten waarop u met uw konijn(en) terecht kan voor de enting. Voordat de enting gegeven wordt, wordt uw konijn uiteraard nagekeken. Er is tijd voor vragen over de gezondheid van uw konijn en voor een inspectie van gebit en nagels.

Op onderstaande tijdstippen kunt u zonder afspraak binnenlopen met uw konijn(en). Neemt u uw konijn(en) mee in een mandje of stevige doos. Graag zonder strooisel of stro.
DMC Beverwijk (Beverwijk)
dinsdag 25 maart 18-19 uur.
vrijdag 4 april 18-19 uur.

DMC Kennemerland (Velserbroek)
vrijdag 28 maart 18-19 uur.
woensdag 2 april 18-19 uur.

De huidige vaccinatie geeft een bescherming van 1 jaar tegen zowel VHD als myxomatose. De vaccinatie tegen beide ziektes is tegenwoordig met 1 enting toe te dienen. De kosten van de vaccinatie op onze konijneninloopspreekuren bedraagt 26,50 euro. Komt u buiten deze tijden, op een afspraak, met uw konijn, dan betaalt u 34,27 euro.
 
 
Vaccin tegen Leishmania
Gaat uw hond mee op vakantie naar Zuid-Europa? Dan loopt hij kans besmet te raken door de zandvlieg met de parasiet Leishmania. Leismaniosis is een ziekte met diverse ernstige symptomen zoals huidaandoeningen en nierfalen. Tot voor kort beschermde alleen de Scalibor Tekenband tegen de zandvlieg. Nu kunt u uw hond ook laten vaccineren met Canileish. Voor meer informatie over Leishmania en Canileish klik hier.
 
Start Tekenseizoen
De temperaturen gaan langzaam weer wat omhoog en aan het einde van de maand wordt het echt lente. Dat betekent dat de teken die zich in de winter stil hebben gehouden nu weer actief worden. Zeker na de afgelopen milde winter verwachten we veel overlast van spinnen en insecten.  Teken zijn kleine spinachtigen, die zich vanuit struiken en grassen laten vallen op onze huisdieren. Daarna zuigen ze zich vast in de huid. Hoewel meestal zonder gevaar, zijn teken natuurlijk wel hinderlijk.
Bescherm uw huisdier daarom op tijd tegen teken.
 
Voor de hond heeft u de keuze uit een pipet, Prac-tic, of een tweetal tekenbanden: Scalibor en Seresto. Voor de kat kunt u kiezen uit een pipet Eliminall of een tekenband: Seresto.
 
Op dit moment is er een aanbieding voor de hond om het voorjaar teken-en vlovrij te beginnen:
Bij aanschaf van 9 pipetten Prac-tic krijgt u er 3 gratis bij. Zo bent u klaar om uw hond een heel jaar te beschermen tegen vlooien en teken.
Gebruikt u liever de tekenband? Dan kunt u kiezen voor  de combinatie comfortis tabletten tegen vlooien of stronghold pipetten tegen vlooien en de scalibor tekenband. U krijgt dan de scalibor voor slechts 24.95 euro bij de comfortis of stronghold.
 
Via www.scalibor.nl kunt u een gratis Teken Speurder App downloaden waarop u kan zien in welke gebieden er veel of weinig teken zijn gevonden.
 
Chauffeurs in de kliniek
De komende weken zult u bij ons in de kliniek een hoop vreemde gezichten zien. We krijgen namelijk bezoek van alle chauffeurs en bijrijders van Dierenambulance Velsen. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, dat zou wel erg druk worden voor de patiënten. Elke chauffeur of bijrijder komt in de komende weken een dag meekijken bij ons op de kliniek. Zo leren de mensen van de ambulance weer een hoop bij over EHBO, spoedopvang maar ook het hanteren van katten, honden, konijnen en allerlei andere diersoorten. We hopen dat ze allemaal een hele leerzame stagedag hebben bij ons. 
kijkt u eens op www.dierenambulancevelsen.nl om te zien wat hun activiteiten en werkzaamheden zijn.  
 
 
Asieldieren van de maand: Asja en Kitawin
Het Kerbert Dierentehuis zoekt een nieuw baasje voor Asja en Kitawin. 
Asja is een teefje van 6,5 jaar en Kitawin is een gecastreerde reu van 5 jaar.
Ze zoeken samen een nieuw thuis omdat hun baasje niet meer voor ze kon zorgen.
Ze kunnen in een gezin met kinderen al kan Kitawin soms wat schrikkerig reageren op drukte.
Ze kunnen niet bij dieren als konijnen en cavia's in huis.
Met andere honden zijn er weinig problemen al heeft Kitawin wat moeite met andere grote reuen.
Ze kunnen na gewenning een paar uurtjes alleen zijn.
 
Heeft uw interesse in Kitawin en Asja? Neem dan contact op met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden tel. 0255-515944.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op www.kerbertdierentehuis.dierenbescherming.nl 

 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.