Не пропускайте!
 
ЕЕ и ВЕИ, Smart Cities -
изложения и конференции за енергийна ефективност и интелигентни градове за Югоизточна Европа
 
Здравейте,
От 7 до 9 март, 2017 г., в София ще можете да видите и да се запознаете с най-новите технологии и решения в областта на енергийната ефективност и чистата енергия. Те ще бъдат представени директно от водещи чуждестранни и български фирми.
 
Всеки един посетител ще може да намери приложение в собствения си бизнес и сфера на дейност. От професионалното предложение до пълното внедряване и поддръжка.
 
Линкове за изложенията:
В този бюлетин ще представим двама изложители, които предлагат проекти „до ключ“ за отопление на биомаса и нова, термо-химична технология за чиста енергия и производство на синтетични горива.
Не пропускайте конференциите!
Официално е открита и регистрацията за конференция Интелигентни градове! Регистрирайте се онлайн до 2-ри март, за да получите достъп до онлайн b2b платформата за контакт с останалите участници! Цените може да разгледате тук.
Линкове за конференциите:     
Паралелни конференция и изложба: Save the Planet (Управление на отпадъците)
 
Лице за контакт:  Таня Булдеева   T 032 512 905, 966 813, 0886/793172   
 
 
Оборудване за котелни централи на биомаса от Enerstena

Интервю с г-н Tomas Rimkus, Директор продажби, Enerstena

 Групата компании "Enerstena" е добре позната в енергийния сектор на Литва, можете ли да ни кажете нещо повече за нейната дейност?

Проектираме и изработваме котли на биомаса, кондензатори за отпадъчни газове, пещи и други видове технологично оборудване за котелни централи на биомаса. Ние изпълняваме проекти от начало до "ключ", също така предоставяме услуги по автоматизация на процеси и по поддръжка.
Какво ще представите по време на изложението през месец март тази година?
Групата компании "Enerstena" ще представи най-новите технологии за отопление на биомаса: котли, кондензатори за отработени газове, пещи и други видове технологично оборудване за котелни централи на биомаса. Обещаваме НАЙ-ЕФЕКТИВНИ РЕШЕНИЯ за всеки посетител на нашия щанд!!! Според предоставените от вас данни, ние ще ви предложим най-доброто решение за топлинна ефективност на вашата дейност. Ще видите нашата собствена технология, приложена в технологичното оборудване за котелни централи на биомаса, ще ви покажем нашите референции от клиенти в различни страни.
Какви са основните предимства на вашите решения? В кои области могат да бъдат прилагани?
• Опит: Ние започнахме нашата дейност преди 14 години и реализирахме много проекти.
• Наша собствена технология, много добре изградена производствена база.
• Екип от професионалисти. Групата компании "Enerstena"  има повече от 340 служители.
• Научно-изследователски център с лаборатория към него,  позволяващи непрекъснато подобряване на съществуващите технологии и разработването на нови технологии.
• Предпроектно проучване. Ние извършваме правна, техническа, икономическа оценка на ситуацията / обекта и избираме най-приемливия вариант за потенциалната инвестиция. За Възложителя правим подробен план за изпълнение.
• Завършен цикъл: от професионалното предложение до пълното внедряване и поддръжка.
 
 
 
 
 
Решения за енергия от отпадъци от BNL Clean Energy

Интервю с  г-н Mikael Rüdlinger, изобретател и главен изпълнителен директор на BNL Clean Energy

BNL Clean Energy ще участва за първи път в Международната изложба „Интелигентни градове“. Моля, представете вашата компания и нейната основна дейност.
Групата BNL Clean Energy предоставя решения в областта на производството на биомаса и енергия от отпадъци  чрез своите стандартизирани модулни инсталации за чиста енергия, които са с нулеви емисии и нулеви количества генерирани отпадъци.
Нашата собствена термо-химична технология, която е патентована, генерира чиста енергия и произвежда синтетични горива, без да вреди на околната среда. Вашето решение за устойчива екологично чиста енергия!
Какво ще представите по време на изложението?
Модели на нашите системи с нулеви емисии и нулеви количества отпадъци. 
Моля, разкажете ни повече за решенията, които предоставяте. В кои области могат да намерят приложение?
Решенията на BNL Clean Energy ще бъдат използвани от малките градове, които не бива повече да изхвърлят твърдите си битови отпадъци в депа. Също така, те могат да бъдат използвани и от преработвателната промишленост и логистичните центрове, които искат да се отърват от отпадъците, но в същото време да се възползват от топлинната и електрическата енергия, които могат да бъдат генерирани.
    

Може ли да дадете пример за наскоро реализиран проект? Досега извършвали ли сте някаква дейност в Югоизточна Европа?
Първите ни инсталации скоро ще започнат да функционират в Германия.
Интервюто продължава тук.   Фирмено видео (на немски)
 
  SEE Smart Cities стартира партньорство с ICT Клъстер Централна Сърбия партньорство с ICT Клъстер Централна Сърбия
ICT Клъстер Централна Сърбия е бизнес асоциация, която обединява предприятия, институции и организации от сектора на ИКТ на територията на Централна Сърбия, базирани в географския център на Сърбия - град Крагуевац.
Клъстерът е създаден с основната цел да подпомага развитието на сектора на информационните и комуникационни технологии на територията на Централна Сърбия. Това се постига чрез изграждане на капацитет и инфраструктура, както и осигуряване на подкрепа за развитието на малките и средни предприятия в областта на ИКТ с идеята да се повиши тяхната конкурентоспособност и изява на вътрешния и международни пазари.
Уебсайт: www.ict-cs.org
 
Официални медийни партньори
 
  TД ИНСТАЛАЦИИ - българското списание за сградни системи, оборудване и инструменти
Списание ТД Инсталации се списва на базата на професионално ориентирани статии с практическа насоченост за нуждите на специалистите в строителното инвестиране, проектиране и изграждане на сградни инсталации и оборудване, инструменти и материали за тях.
 
 
 
Automation-Bulgaria.com – българският портал за автоматизация
Порталът Automation-Bulgaria.com е информационен източник и уеб медия за автоматизация в България. Създаден е с цел да обедини, концентрира и систематизира изобилието от информация за продукти, технологии, ноу-хау, услуги за Автоматизация – системи, решения и приложения, публикувани по един или друг начин в Интернет пространството и в печатните медии у нас и по света.
 
 
Сподели с приятел: 
Открий ни в социалните мрежи:
       
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.