AGENDA  
 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
ewarner@xs4all.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN;
Dukes 1; RC Hilversum - Dukes: 17-21
Dukes 2; Dukes - Utrechtse RC: 29-29
Dukes 3; Dukes - MMRC: 12-59
Dukes 4; RC Eindhoven 2 - Dukes: 7-33
Dames; RC The Bassets 2 - Dukes: verzet
Colts; Dukes/Ducks/RCE1 - Haagsche RC: verzet
Colts; Oysters/REL - Dukes/Ducks/RCE2: 69-0 
Junioren; RC Waterland/Alkmaarse - Dukes: 12-122
Junioren; RCE/Vets/Dukes - Oysters/Ducks/REL: 12-15
Cubs; The Dukes - LRC Diok: 5-68
 
DUKES 1 WINT THRILLER IN HILVERSUM
De prijs voor beste rugbywedstrijd van het jaar zal er niet mee gewonnen worden, maar The Dukes kunnen terugkijken op een succesvolle zaterdagmiddag: directe concurrent Hilversum werd in de laatste minuut met 21-17 verslagen door een try van Bart Viguurs. Het was niet altijd even goed wat beide ploegen lieten zien, maar uiteindelijk was het toch de vechtlust en de discipline die ervoor zorgde dat er vier punten mee naar Den Bosch gingen. Door de overwinning bezetten The Dukes de derde plaats in de Lotto Ereklasse, achter Castricum en Eemland.
Menigeen zal nog wel even teruggedacht hebben aan 15 februari 2014, de laatste keer dat The Dukes en Hilversum elkaar op hetzelfde veld troffen. Ook die wedstrijd keken The Dukes de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, om vervolgens in de allerlaatste minuut, door een try van Zdeno Tadijanic en een conversie van Diede Brekelmans, alsnog met 24-26 aan het langste eind te trekken. Lees meer...
 
DUKES 2 GELIJK TEGEN URC
Zondag 14 september, de dag van de allereerste thuiswedstrijd in de Eerste Klasse, met op het menu de uit de Ereklasse gedegradeerde URC. Op het pas gemaaide gras van het Zuiderpark bereid Dukes II zich op eeuwen oude wijze zich voor op een goede pot rugby, wat we daar precies doen houden we wederom onder ons.
Kort na het eerste fluitsignaal voor de eerste thuiswedstrijd van het tweede team in de eerste klasse, keken we al tegen een 0-5 achterstand. De goede start van Utrechtenaren zette de Dukes direct op het achterste been. Gelukkig kon Jop met een rake penalty 3 punten op het scorebord bij laten tekenen, 3-5. Maar URC nam geen gas terug en gaf al snel antwoord met nog een try, met een gemiste conversie bracht dat de stand op 3-10. De Dukes zijn niet scherp, er wordt niet goed gecommuniceerd en tackles worden gemist. URC ziet het gebeuren en slaat weer toe, dit keer met een rake conversie door de broer van Daan Nijhof. Het gevoel dat het beter kan, begint ondanks de 3-17 achterstand te groeien. Het vertrouwen neemt toe en door een goede voorbereiding van de voorwaartsen en een mooie “pretty-boy-lijn combinatie” is daar de try van Coen en een rake conversie van Jop brengt de stand op 10-17. Lees meer...
 
DUKES 3 VERLIEST IN DE 2E HELFT
Eindelijk, na een redelijk tumultueuze pre-season begint de competitie dan toch.
Om 11.30h verzamelen we. Onze captain met Limburgse roots, heeft vlaaien meegenomen, daar vandaag de studenten van Maastricht op bezoek komen.
We hebben een redelijk gevoel overgehouden aan het Natte Kranten toernooi, maar vandaag is de eerste echte test. Vorig jaar zijn we zowel uit als thuis door MMRC van de mat gespeeld. Met veel internationale uitwisseling studenten uit Frankrijk en de UK, is het een geduchte tegenstander en  weten we dat we aan de bak kunnen.
In de eerste helft gaat de strijd gelijk op, in de voorwaartsen zijn we duidelijk sterker. De derde rij functioneert goed en ook in de lijn weten we de snelheid van de studenten redelijk onder controle te houden. Lees meer...
 
BEDANKT
Bedankt Lakwijk Kunststoffen BV voor het maken en sponsoren van de plastic blokjes waarmee we de sponsorborden hebben vastgezet.
 
UITLEVERING MACRON CLUBTENUE
Bij Macron wordt er hard aan gewerkt om ons nieuwe wedstrijdtenue deze week nog af te leveren. Dukes 1 speelt de eerste thuiswedstrijd tegen Castricum in het nieuwe clubtenue. En naar verwachting spelen zowel de seniorenteams alsook dames dit weekend in ons nieuwe tenue. Het uitdelen van de kleding aan de jeugd gebeurt volgende week, coördinatie via de teammanagers.
 
BRONS VOOR DE U18 DUKKES
Dit weekend hebben de U18 Sevens Dames de derde plek veroverd op het eerste U18 Europees Kampioenschap Dames Rugby Sevens in Enkopping, Zweden (met Bossche bijdrage van Lisa van Helvoort, Indigo van den Heuvel, Cathe Roos en Pleuni Kievit).
Tijdens de poulefase van wonnen de meiden met overtuigende cijfers van Italië, Duitsland, België en Rusland. Tijdens de halve finale van de Cup moesten de meiden het opnemen tegen Wales. Dit team was in de eerste helft net een maatje te groot, maar in de tweede helft kwamen de Nederlandse dames beter in het spel. Helaas kon dit het het verschil niet meer op tijd goed maken. Eindstand 5-26. Voor de derde plek moesten de meiden het voor de tweede keer opnemen tegen Rusland. Met een Bronzen medaille op het oog hebben de meiden een fantastische wedstrijd gespeeld waarbij volgens coach Sascha Werlich het beste spel van het toernooi aan bod kwam, eindstand 22-5. 
 
6 DUKES IN TRAININGSSELECTIE NL XV
Bondscoach HXV, Alex Chang, heeft zijn trainingsselectie voor NL XV bekend gemaakt. Deze selectie gaat zich voorbereiden op de aanstaande wedstrijden op het nieuwe niveau ENC 1B. In deze groep komen ook Polen, Zweden, België, Moldavië en Oekraïne uit. Op 18 oktober a.s.s speelt Nederland uit tegen Polen. De eerste thuiswedstrijd vindt pas op 21 februari 2015 plaats, dan speelt Nederland tegen België.
En The Dukes zijn ook weer ruimschoots vertegenwoordigd in de trainingsselectie: Costin Buburuzan, Lodewijk Gielens, Stefan Vos, Maarten van Osch, Coen van Rossum, Nicky Verhoeven, Norbecio Mambo, Diede Brekelmans en Rik van Balkom gaan de Bossche eer hoog proberen te houden.
Mannen, proficiat met dit mooie resultaat en succes gewenst!
 
SLUITINGSTIJDEN BAR / CLUBHUIS
Volgens de Horecaverordening van de gemeente Den Bosch geldt voor sportkantines dat deze gesloten moeten zijn van 00:00 tot 07:00 uur. Er is geen uitzondering voor wedstrijddagen etc. Deze sluitingstijden gelden dus iedere dag van de week.
De laatste ronde wordt geschonken om 22:55 uur, om 23:00 uur gaat de bar dicht en om 00:00 uur wordt het clubhuis gesloten. We vertrouwen op een ieders medewerking om deze regels als club na te leven.
 
OPEN DAG SCOUTING LUCAS
Op zaterdagmiddag 27 september a.s. organiseren onze buren Scouting Lucas een Open Dag rondom hun gebouw van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom een kijkje te komen nemen.
 
 
VERKIEZING LEUKSTE SPORTVERENIGING
VAN NOORD BRABANT
Stem op Rugbyclub The Dukes en zorg dat de titel "Leukste sportvereniging van Noord Brabant"  bij ons terecht komt.
Stem: http://www.leukstesportvereniging.nl/selecteer/dv/rugbyclubthedukes
 
Week 38/2014
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl