Wandelnieuwtjes februari 2018

Wandelinspiratie
 
Antwerpen Wandelt - 35e Trappistentocht

  
 
Wees welkom in Sint-Antonius-Zoersel een Kempische gemeente gelegen in het hart van de provincie Antwerpen. WSV De Natuurvrienden - Zoersel vzw viert op zondag 25 februari a.s. hun 35-jarig clubbestaan met de organisatie van Antwerpen Wandelt - 35° Trappistentocht.
 
 
Op deze unieke tocht vind je als wandelaar minstens één trappistenabij op je pad. De wandelaars op de langere afstanden hebben dubbel geluk: op één wandeling genieten ze van twee trappistenkloosters. Daarbij doorkruis je het beschermde landschap van de trappistenabdij en van de Brechtse heide, twee uitzonderlijke troeven in de regio. 
 
Voor kinderen is er een geocache met Kiekeboestrips als beloning. Tijdens Antwerpen Wandelt stap je mee met WalkOn, voor gelukkige mensen in een betere wereld. De wandeling vormt tevens de openingstocht van het wandelcriterium Walk2gether, een samenwerking tussen 7 Antwerpse wandelclubs. 
 
Meer info:
Organisatie: WSV De Natuurvrienden Zoersel vzw (1410)
Startplaats: Sporthal Gemeenteschool Beuk en Noot - Achterstraat z/n - 2980 Sint-Antonius-Zoersel
Afstanden: 6-10-16,2 (10 miles)-20-24-30-42 km Starturen: 07.00-15.00u
Info: Jef Joosten - +32 (0)477 27 93 11 - jozef.joosten@skynet.be - www.nvz.be - Facebook

Nieuw in de webshop
 
De Hyper-Reflective: kleurrijke fluorescerende kledij
 
Met het Hyper-Reflective shirt word je altijd gezien! Dit is de perfecte kledij om op te vallen tijdens je wandeling. Op de borst- en rugzijde zijn reflecterende stroken aangebracht. Van zodra deze stof licht absorbeert (de koplampen van een auto bijvoorbeeld), dan lichten de reflecterende vlakken heel fel op. Wil jij ook graag veilig op pad zonder nog een extra fluohesje aan te trekken? Dan is het Hyper-Reflective shirt een absolute must have!
 
Bovendien is het shirt goed ademend, voert het zweet snel af en is het sneldrogend. 
 
Op de webshop van Wandelsport Vlaanderen vzw kan je de Hyper-Reflective nu kopen. 
 
De Hyper-Reflective is verkrijgbaar voor heren in limoengroen en voor dames in limoen Promoprijs: 25,00
Verkrijgbaar via www.wandelwebwinkel.be

Opleidingen
 
Opnieuw gps-opleidingen in het voorjaar
 
Wil je alles uit je outdoor-gps halen? Wandelsport Vlaanderen vzw maakt je graag wegwijs en geeft opnieuw een aantal gps-opleidingen.
 
Heb je nog geen ervaring, dan start je best met een basisopleiding outdoor-gps. Je krijgt een stukje theorie over de gps, hoe de gps werkt, uitleg over de terminologie. Daarna volgt een korte introductie over het programma Basecamp en overlopen we enkele interessante websites, gevolgd door een praktijkgedeelte. 
 
Heb je al ervaring met een outdoor-gps, maar wil je leren hoe je zelf routes uittekent of hoe je aanpassingen doet aan bestaande tracks… dan is de opleiding Basecamp iets voor jou. Bij deze cursus leer je met het programma Basecamp werken op een laptop.
 
De cursussen gaan door op de Sport Vlaanderen domeinen in Brugge, Gent en Herentals.

Wandelvakanties
 
Ontdek de veelzijdigheid van onze wandelvakanties

  
Onthaasting... dat is voor jou een unieke, sportieve en gezellige wandelvakantie? Het moment waarnaar je reikhalzend uitkijkt om zorgeloos te genieten, te ontspannen, plaatselijke cultuur en tradities te ervaren? Dan ben je bij Wandelsport Vlaanderen vzw in goede handen!
 
Schrijf je vandaag nog in voor onze wandelreis naar de Franse Pyreneeën in het prachtige Katharenland van 17 t.e.m 24 september 2018.
 
 
Gelegen tussen Carcassonne en Perpignan ontdek je de Franse Pyreneeën en de talrijke beschermde Katharenkastelen die hun stempel drukken op het prachtige landschap als nooit tevoren. Onze Vlaamse gids in ondersteuning van Wandelsport Vlaanderen en de lokale gidsen nemen je mee langs de verborgen schatten van het Katharenland. Je verblijft in het vakantiedomein Vayamundo Quillan-l'Espinet.
 
Boek nog vandaag HIER je onvergetelijke wandelvakantie. 


WalkOn
 
De WalkOn Extreme Challenge

 
 
 
  
De Walkon Extreme Challenge 2018 zoekt wandelaars die houden van een uitdaging!
 
Van maandag 20 t.e.m. zaterdag 25 augustus vindt de eerste editie van de WalkOn Extreme Challenge plaats, een pittige wandelzesdaagse over 345 km van Oostende naar Houffalize. Dagelijks worden afstanden tussen 45 en 70 km afgelegd langs zorgvuldig uitgestippelde parcours. Onderweg wordt ruime bevoorrading en slaapgelegenheid voorzien in de etappeplaatsen. 
 
Ben jij één van de 100 wandelaars die de uitdaging wil aangaan? Schrijf je als de bliksem in via extremechallenge@wandelsport.be

WalkOn-wandelcriterium haalt 10.000 euro op voor het Kinderbrandwondenfonds
 
 
 
 
 
Gelukkige mensen in een betere wereld is het levensideaal dat Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw uitdragen onder de noemer WalkOn. Een wandelcriterium gespreid over heel Vlaanderen waarbij 32 plaatselijke wandelclubs hun steentje bijdragen voor het goede doel.
 
Begin februari werd in aanwezigheid van WalkOn-peter 2017 Sven Ornelis, onze partner Vayamundo, talrijke clubafgevaardigden, leden van onze raad van bestuur en genodigden een cheque overhandigd aan het Kinderbrandwondenfonds van Oscare vzw. We zijn ervan overtuigd dat onze steun zal bijdragen, want kinderen met brandwonden hebben immers recht om te dromen en gelukkig te zijn. 
Na een succesvol 2017 wordt het WalkOn-project in 2018 concreet verdergezet. Samen kiezen we opnieuw resoluut voor een sportief en gezond imago met aandacht voor sociale aspecten. Geen loze woorden, maar daden!
Alle info omtrent WalkOn 2018 vind je HIER!

Fiets- en wandelbeurs
Bezoek ons op de fiets- & wandelbeurs
 
Wandel tijdens de Fiets- & Wandelbeurs eens naar Wandelsport Vlaanderen vzw op stand B.10 in Hal 1. De grootste beurs voor fietsers en wandelaars in Europa slaat op 10 en 11 februari a.s. haar tenten op in Flanders Expo Gent.  
 
                  
 
 
 
 
Kantoor Maldegem: Industrielaan 11 bus 3
9990 Maldegem, T 050/40.51.40
info@wandelsport.be 

Kantoor Hasselt: Bedrijfsstraat 10 bus 3
3500 Hasselt, T 011/24.78.20
info@wandelsport.be